Ahojte.
Prosim chcem sa spytat, starka rano bola na očkovanie na covid a poobedie stravila na slniecku v zahradke.
Moze mat pobyt na slnku vplyv na ockovanie ? Niekde to neodporucaju, jej to nepovedali.
Ďakujem.
Moja mamina keď bola na očkovaní upozornili ju že po slnku nemá behať 😶
Mňa upozornili len nato, že mám oddychovať, že sa nemám namáhať.
@chrobacik41 myslite ze kvoli reakci tela, alebo by mohol byt znížený ucinok ?
Nie. Neodporúča sa pobyt na slnku lebo to je záťaž pre organizmus a aj vakcína je záťaž pre organizmus
@pribinak cize je to preto, ze by to cloveka oslabilo, nie preto ze by to znizilo ucinok vakciny ?
Nie, to nezníži účinok. Skôr ide o záťaž pre organizmus a navyše teraz ani slnko poriadne nie je
@pribinak aha. Dobre to som rada. Uz som sa bala ze to moze znizit, ovplyvnit ucinok vakciny, kedze sa to neodporuca. Ale teda ak to zaťaží organizmus, ako sa to moze prejavit ? Horuckou, koznymi problemami ?
Však klasika, únava, bolesť hlavy a tak
Ale čosi, ako by potom fungovali ľudia v krajinách kde pečie slnko
@pribinak aha.. nad tym som nepremyslala. Ale jedna znama zdravotnicka, sice povedala ze NENALO by to ovplyvnit, no na 100% o tom presvedcena nebola.. takze trosku obavu mame, aj ked nemala starka vcera lo ockovani, ani po pobyte na slnku ziadnu reakciu.
Podľa mňa nie, akurát nachytala trošku vitamínu D 🙂 Ani našej babke ani prababke nehovorili, že by nemali chodiť na slnko alebo čo. Len ich poučili aké vedľajšie účinky by mohli mať a kedy treba volať doktorovi keby čosi