Ahojte, chcem sa opýtať či je tu nejaká dojčiaca matka, ktorá je už po očkovaní na covid. Boli nejake príznaky u matky/dieťaťa?
Len sa informujem. Ďakujem
Kojila som v pohode. Aj po prvej aj po druhej davke. Ziadna zmena ani na mne ani na malom.
@horwi ja dojcim, ale teda mala ma cez 3r. Som ockovana a zatial obe zijeme…beriem to tak, ze protilatky, ktore moje telo vytvori mozno ochrania aj nu.
@horwi bolela ma ruka, malemu nic nebolo (plne kojeny). V case mojho ockovania mal 2 a 3 mesiace. Pediatricka mi ockovanie odobrila, tak som sa dala.
@horwi ano ja som kojila aj pocas 1. aj 2. davky. Mala bola uplne ok a ja som po prvej davke mala klasicke priznaky horucka, celkova slabost, bolest hlavy a mierna bolest v mieste vpichu. Po druhej davke som bola uz len trosku unavena. Tiez pediatricla nevidela v tom problem a dokonca mi povedala, ze to moze byt vyhoda a nejake protilatky sa dostanu aj k malej.
@lenka1993 Mne zasa pri ockovani vraveli, ze nemam prestat dojcit a ze je super, ze dietatko ma do pol roka, vtedy su protilatky najúčinnejšie 😊 Chcela som si odstreknut a dat vypit aj trojrocnemu synovi kvoli protilatkam, no to mi zdravotacka vravela, ze tam uz nie je velka ucinnost a preto sa jej to zda zbytocne.
Zatial som len po prvej davke, obe sme ok, nic mi nebolo, zalepila som si ruku po ockovani chladivou naplastou Dermaplic (2x po 8 h).
Inym ako Pfizerom by som sa nedala.
@horwi dojčila som aj počas očkovania proti tetanu aj proti covidu, malej nič nebolo, ja som mala príznaky také bežné, bolesť ruky, možno aj únava, ale teda mám dve dosť akčné deti takže som unavená stále. Ale ja som dlhodobo dojčiaca takže moc nepočúvam tie rady doktorov čo všetko sa nesmie pri dojčení, lebo oni to radi väčšinou len preventívne.
@horwi ja som sa bola očkovať včera, naša malá bude mať 4. mesiace. Pediatricka mi odporučila aby som počkala kým bude mať dcérka 3m ( dovtedy sa dovyvijaju všetky vnútorné orgány) a potom kľudne môžem ísť. Mna bolela trochu ruka a na malej nevidím žiadnu zmenu, je taká ako obyčajne tak predpokladám,ze jej nič nie je.
Mne povedali že ideálne 2-3 dni nekojit. Ale keďže syn mal už cez 2 roky tak som odstavila.