Očkovanie Gardasilom 9

2. sep 2021

Ahojte...je tu nejaká žienka, ktorá je očkovana Gardasilom 9, a otehotnela bez problémov?
Ďakujem za odpovede

andreaak05
2. sep 2021

Ahoj, kolegyna bola ockovana, ale nie gardasilom. Bolo to este asi pred 10 rokmi po konizacii krcka a v pohode otehotnela. Uz ma 8 rocnu dcerku.

andreaak05
2. sep 2021

Mne ho tiez furt doktori odporucaju, lebo mam zle vysledky z krcku, ale ja som proti tomu. Oni to budu silno odporucat tak jak aj antikoncepciu, aj ked je to bordel, lebo maju z toho prachy.

strizalka77
2. sep 2021

Ahoj, ja síce nie som Gardasilom, ale Silgardom 🙂 Rok po očkovaní som prvý krat bez problémov otehotnela.. teraz už čakám 3.dieťa.. 🙂

kvieta
2. sep 2021

@andreaak05 Ja verím tomu, že moja zaočkovaná dcéra v budúcnosti nebude vďaka tomu "bordelu" riešiť zlé výsledky krčku maternice.

kvieta
2. sep 2021

Dve známe, ktoré boli očkované, nemali problém s otehotnením. Neviem o iných zaočkovaný, bežne sa nepýtam, kto je očkovaný.
Čo som doteraz informovaná, nie je problém po tejto vakcíne (konšpiračné teórie neberiem na vedomie).

andreaak05
2. sep 2021

@kvieta aj ja dufam

lifesaver
2. sep 2021

@andreaak05 garantujem ti, že žiadne peniaze z toho lekári nemajú, a jediný, kto na vakcíne zarobí, je jejsamotný výrobca, niečo možno aj lekáreň, ktorá ho predáva.

Gardasil je dobrá vakcína, a jej podanie má význam.
A v žiadnom prípade nemá vplyv na možnosť otehotnenia.

andreaak05
2. sep 2021

@lifesaver preto som tam aj normalne napisala, ze viem, ze kolegyna v poho otehotnela po vakcine na hpv. To, ze som neni za to je len moja vec 🙂 neviem, mam info, ze lekari maju zo vsetkeho takehoto peniaze, ale nehadam sa, lebo som neni priamo v tom diani.

lifesaver
2. sep 2021

@andreaak05 kedysi ich navštevovali farma reprezentantky, ~to sú tie slečny čo sa predbiehajú v čakárni pred pacientov~.., a mali k dispozícii oficiálne dary pre lekárov vo forme večerí, výletov, atd. Nikdy nie peniaze. Ale to už tak roky nefunguje. A táto doba kovidová k tomu tiež napomohla, že toto sa diať už nebude. Tzn keď lekár niečo odporúča, je to preto, lebo je o tom sám presvedčený, a dostatočne vzdelaný k tomu, aby si za tým stál. 🙂

andreaak05
2. sep 2021

@lifesaver cize ked mi niekto odporucal nieco pred rokmi, tak to mam brat, ze za to nieco bral a teraz (cez covid) mi to odporuca uz zato, ze je uplne za to?

lifesaver
3. sep 2021

@andreaak05 nie, nepochopila si ma správne. Písala som, že kovidová doba napomohla k tomu, že ten rozpočet, čo mali farma firmy na udržiavanie dobrých vzťahov s lekármi, sa zredukoval. Nikdy nebol v hre žiaden nátlak z ich strany, ani nič podobné. Išlo vždy o to odprezentovať ich výrobok pred lekármi natoľko, aby boli sami presvedčení o jeho účinku.. a o to sa niekedy snažili na večeriach… lebo predbiehať sa pred pacientov… a zdržiavať samotnú prácu lekára nie je dobré pre nikoho… lekára, pacienta, ani farma reprezentanta…
Ak to nevedeli dobre obhájiť, večera sa zjedla, a všetko išlo ďaľej tak, aby sa konalo aj naďalej podla najlepšieho vedomia a svedomia.
Prezentácie nových liečiv robia aj farma reprezentantky. A je to v poriadku. Lebo lekára chcete zastihnúť v ambulancii/nemocnici, nechcete nájsť na dverách oznam o tom, že lekár šiel iniciatívne hľadať novinky do sveta, a vráti sa o pol roka..
Lekár je k tomu študovaný, aby vedel posúdiť, či bude novinku ďaľej odporúčať alebo nie.
To je celé.