Ahojte...je tu nejaká žienka, ktorá je očkovana Gardasilom 9, a otehotnela bez problémov?
Ďakujem za odpovede
Mne ho tiez furt doktori odporucaju, lebo mam zle vysledky z krcku, ale ja som proti tomu. Oni to budu silno odporucat tak jak aj antikoncepciu, aj ked je to bordel, lebo maju z toho prachy.
Ahoj, ja síce nie som Gardasilom, ale Silgardom 🙂 Rok po očkovaní som prvý krat bez problémov otehotnela.. teraz už čakám 3.dieťa.. 🙂
@andreaak05 Ja verím tomu, že moja zaočkovaná dcéra v budúcnosti nebude vďaka tomu "bordelu" riešiť zlé výsledky krčku maternice.
Dve známe, ktoré boli očkované, nemali problém s otehotnením. Neviem o iných zaočkovaný, bežne sa nepýtam, kto je očkovaný.
Čo som doteraz informovaná, nie je problém po tejto vakcíne (konšpiračné teórie neberiem na vedomie).
@kvieta aj ja dufam
@andreaak05 garantujem ti, že žiadne peniaze z toho lekári nemajú, a jediný, kto na vakcíne zarobí, je jejsamotný výrobca, niečo možno aj lekáreň, ktorá ho predáva.
Gardasil je dobrá vakcína, a jej podanie má význam.
A v žiadnom prípade nemá vplyv na možnosť otehotnenia.
@lifesaver preto som tam aj normalne napisala, ze viem, ze kolegyna v poho otehotnela po vakcine na hpv. To, ze som neni za to je len moja vec 🙂 neviem, mam info, ze lekari maju zo vsetkeho takehoto peniaze, ale nehadam sa, lebo som neni priamo v tom diani.
@andreaak05 kedysi ich navštevovali farma reprezentantky, ~to sú tie slečny čo sa predbiehajú v čakárni pred pacientov~.., a mali k dispozícii oficiálne dary pre lekárov vo forme večerí, výletov, atd. Nikdy nie peniaze. Ale to už tak roky nefunguje. A táto doba kovidová k tomu tiež napomohla, že toto sa diať už nebude. Tzn keď lekár niečo odporúča, je to preto, lebo je o tom sám presvedčený, a dostatočne vzdelaný k tomu, aby si za tým stál. 🙂
@lifesaver cize ked mi niekto odporucal nieco pred rokmi, tak to mam brat, ze za to nieco bral a teraz (cez covid) mi to odporuca uz zato, ze je uplne za to?
@andreaak05 nie, nepochopila si ma správne. Písala som, že kovidová doba napomohla k tomu, že ten rozpočet, čo mali farma firmy na udržiavanie dobrých vzťahov s lekármi, sa zredukoval. Nikdy nebol v hre žiaden nátlak z ich strany, ani nič podobné. Išlo vždy o to odprezentovať ich výrobok pred lekármi natoľko, aby boli sami presvedčení o jeho účinku.. a o to sa niekedy snažili na večeriach… lebo predbiehať sa pred pacientov… a zdržiavať samotnú prácu lekára nie je dobré pre nikoho… lekára, pacienta, ani farma reprezentanta…
Ak to nevedeli dobre obhájiť, večera sa zjedla, a všetko išlo ďaľej tak, aby sa konalo aj naďalej podla najlepšieho vedomia a svedomia.
Prezentácie nových liečiv robia aj farma reprezentantky. A je to v poriadku. Lebo lekára chcete zastihnúť v ambulancii/nemocnici, nechcete nájsť na dverách oznam o tom, že lekár šiel iniciatívne hľadať novinky do sveta, a vráti sa o pol roka..
Lekár je k tomu študovaný, aby vedel posúdiť, či bude novinku ďaľej odporúčať alebo nie.
To je celé.
Ahoj, kolegyna bola ockovana, ale nie gardasilom. Bolo to este asi pred 10 rokmi po konizacii krcka a v pohode otehotnela. Uz ma 8 rocnu dcerku.