Ahojte mamičky otázka na tie, ktoré majú nejakú skúsenosť. Chystáme sa so synom - 2 a pól ročným na exotickú dovolenku do Indonézie, ubytovaní budeme v hoteli, k dispozícii budeme mať ale len raňajky. Chceme niečo po krajine aj pocestovať. Ktoré očkovania by ste (aj podľa vašich skúsenosti) dali dieťaťu, pripadne aj sebe? A čo to spomínané bali belly? Mali ste to niekto? Respektíve šli ste aj niektoré nezaočkované? Dakujem 🙂
povinné nie je žiadne
https://www.fischer.sk/indonezia/ockovanie
Dcera bola uz vacsia, okrem zakladnych ockovani sme si dali len hep. A. My sme ale boli len ostrov Lombok a Bali, v roku 2013. Vsade boli aj male deti, Nemci, Australcania. Treba davat pozor najma na komare, na vodu, nekupat sa v riekach. My sme este nikde vo svete neochoreli (ak nepocitam manzelove neduhy-vsade ma nejaky problem, to by nebol chlap🤦♀️).
Ahoj, my dospeláci sme si pred prvou cestou do Ázie dali očkovanie Heoatitida A+B, brušný týfus a ešte sme si dali preočkovať tetanovku. S 1,5 ročnou sme síce šli do Thajska, ale nedali sme nič navyše očkovať len povinné, lebo sme to, už neskoro riešili, ale pediatrička mi odporúčala meningokoky (tie teraz akurát sme dávali očkovať) a žltačku typu A nám už expiroval ten brušný týfus, už sme si ho nedávali preočkovať. Hlavne treba dodržiavať základnú hygienu ono, už Ázia a hlavne Bali alebo Thajsko je prispôsobené dosť turistom.
teraz vidim, ze sa mi tam na konci hodil smajlik alias oznacenie zenskeho druhu, to je preklep, vobec netusim, ako sa to tam dostalo a uz to nemozem opravit, tak sa ospravedlñujem
Teraz som sa vrátila z Bali
Ockovala som sa na zltacku A a B, brusny tyfus a besnotu (brutal vela poulicnych psov tam beha). Bali belly som veru nechytila ale davala.som si riadny pozor
@simonka1701 ahoj ja som bola na Bali a ostrove Lombok. Ockovana som bola proti Hepatitíde A+B a besnote. Kvôli voľne žijúcim psom aj opiciam sa to odporúča.
Hepatitidu