Očkovanie Covid 3. dávka

barbara001
30. okt 2021

Ahojte, rodičia dostali smsku na tretiu davku, to už posielaju každemu? Som myslela že iba kto je v prvej línii a inač ani neviem či maju ísť alebo nie...vaši rodičia tiež idu? Chcu aby som ich zaregistrovala ale ani som od nikoho nepočula že by šiel na 3.davku..

nika82
30. okt 2021

@barbara001 je dovolene od 55r

pribinak
30. okt 2021

@barbara001 moja mamina už je. Posielajú každému na 55 rokov a tiež ľuďom s imunologicky ochoreniami, … sú toho plne noviny

baboobchod
30. okt 2021

Aj mojej mame prišlo, má 72 rokov. Pôjde.

mogaa
30. okt 2021

@barbara001 ano už očkujú ľudí nad 55 rokov a aj ľudí s chronickými diagnozami, postupne sa budú očkovať aj mladšie kategórie....očkovaním covid nezmizol, len ľudí potenciomálne chráni pred ťažkým priebehom.....jednoducho sa musíme premoriť a to potrvá ešte minimálne rok-dva, možno aj viac....nestačí covid prekonať ani sa očkovať, ale telo si musí vybudovať naň imunitu alebo vírus musí zmutovať na bežné vírusové ochorenie ktoré nám nebude robiť problém.....už sa testujú nové vakcíny ktoré by nás mali chrániť pred ťažkým priebehom nie jednu sezónu ale dlhšie obdobie....dnes som pozerala video kde Krčméry otvorene hovoril, že nás čaká ešte minimálne 1-2vlny, okrem tejto prebiehajúcej.......teoreticky táto tlejúca vlna môže byť do jari-leta a potom nová....jedno nakazenie ani očkovanie nám nedá trvalú imunitu....je to ako s detskými virózami, tiež musia byť opakovane a opakovane nakazené aby si vytvorili imunitu voči danému vírusu....

aniele
30. okt 2021

Ja som bola včera, rodičia idú vo štvrtok.

evkamotka
30. okt 2021

Ak maju vasi nad 55r a zaroven uz 6 mesiacov od druhej davky, prisla im sms. A urcite ich prihlas. Je tu denne vela nakazenych, ved tie prve dve davky by nemali zmysel, ak ich neprihladis na tretiu - imunita z druhej im uz oslabla

Zial moja mamina tesne pred moznostou dat sa zaockovat to schytala a takmer to skoncilo zle. Teraz je uz dlhsie na pn, sice ju v nemocke vyliecili ale nasledky zostali.

ukulela
30. okt 2021

@mogaa jaaaj bohynu, mne sa to zle cita :( ale presne to mi hovorila jedna pani, co som s nou v pracovnom kontakte - je epidemiologicka - a ze teda to je otazka 5 rokov ... ja si poviem len, ze zasrati cinania!!! a v druhom slede pridrbani popieraci :(

mamartinka
30. okt 2021

@evkamotka TO mi je luto a mamina nech sa cim skor vyzdravie aj ked je to urcite beh na dlhej trati.Ale hlavne pevne zdravicko nech ma dlho,dlho.
@aniele a ako po 3 davke.Nejake priznaky potom ci v pohode si.Ja sa urcite tiez aj 3 davkou dam az sa bude dat.Preco nie,Nemam problem.

kakakina
30. okt 2021

Rodičov sme dneszaregistrovali a my pôjdeme , keď dôjdeme na rad. Ja by som už mohla, som v prvej línii, ale chcem trosku ešte počkať a pôjdem z manželom

mamartinka
30. okt 2021

Inak baby to uz kazdemu posielaju na tu 3 davku sms nad 55 rokou?A staci sms ci treba aj registrovat nanovo danu osobu.

mogaa
30. okt 2021

@ukulela ono očkovanie je len šanca že nebudú preplnené nemocnice, ale covidom si prejdeme všetci a nie raz.....proste sa musíme premoriť....ono keďže minulý rok tu poriadne nebola vďaka rúškam ani chrípka, predpokladá sa tento rok o to viac ľudí čo si ňou prejdú, lebo aj tá imunita čo ju máme voči nej nám "oslabla"keďže telo nebolo v kontakte s vírusom chrípky....na druhej strane zase vďaka rúškam sa ani s ňou nebudeme stretať tak často ako po minulé roky🙂teraz sa už vie, že vírus nezmizne a musíme sa s ním naučiť žiť....

kakakina
30. okt 2021

@mamartinka treba zaregistrovať

tncka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamartinka
30. okt 2021

@kakakina az pride sms cakat ci mozem aj ked neprisla dotycnemu este sms.Ale zas ked je dotycny ockovany Astra zeneca a tou sa neockuje tusim teraz.Moze sa aj Pfizer ockovat 3 davka?

ivca82
30. okt 2021

@mamartinka po astre davaju Pfizer.

baumka
30. okt 2021

@mamartinka v tej sms príde kód k očkovaniu, každý má svoj špecifický, tak to prišlo mojej mame, no a čo sa týka Astry,tak ako 3. dávku dávajú Pfizer aj v Rakúsku. Aj Merkelová dostala rôzne vakcíny.

aniele
30. okt 2021

@mamartinka Pobolieva ma miesto vpichu a som unavená. Tak oddychujem. Každú ďalšiu dávku znášam ľahšie.

sasanka605
30. okt 2021

@mamartinka netreba sa znovu registrovať, mama len išla na dátum, bez opätovnej registrácie.

andrejka1974
30. okt 2021

Moji rodicia boli v piatok bez registracie

ladybug138
30. okt 2021

@mogaa a nielen chripka, ja som od septembra uz druhykrat chora, zrejme prechladnutie, otrasne, mam pocit ako keby som nikdy nebola chora, zasoplena az za usami, kasel hrozny (test na covid negativny)

pribinak
30. okt 2021

@mamartinka príde ti SMS, budeš tam mat svoj PIN

mamartinka
30. okt 2021

@pribinak ok myslim otca teraz nie sebe.Takze cakat az mu pride sms tak.Az potom urobit registraciu.

mamartinka
30. okt 2021

@sasanka605 to v sms pride aj urcity datum a cas na ockovanie?

sasanka605
30. okt 2021

@mamartinka tak mi hovorila mama ale spomínala len dátum, neviem ci mala čas. Ona bola minulý piatok, mozem sa jej opýtať.

mogaa
30. okt 2021

@ladybug138 veď ano, rúška a respirátori chránia pred všetkými vírusmi, ale čím dlhšie sa s nimi človek nestretne, tým je jeho získaná imunita voči daným vírusom slabšia.....telo musí byť jednoducho opakovane v kontakte s vírusmi inak nevie ako proti nim bojovať...ale keďže covid je tu veľmi krátko, veľa ľudí mu ešte pred získaním imunity naň podľahne....

siska53
30. okt 2021

@barbara001 mama zatial nic nehovorila. Ale ked sa pytala dr.,ked si bola dat pichnut vakcinu proti chripke, tak jej dr.povedala, nech si tretiu davku dobre premysli. Prosto jej ju neodporucala..

cruz741
30. okt 2021

@barbara001 mama bola bez registrácie,hneď ako sa to spustilo,zaočkovali ju bez problémov.Dala som jej spraviť predtým protilátky z krvi,nemala žiadne.Má 77 rokov

kakakina
30. okt 2021

@mamartinka áno príde čas aj dátum.Našim prislo, že za tri dni už idu. Možno aj bezregistracie , nech zájdu do vakcinacneho centra miestebydliska

ivca82
30. okt 2021

@mamartinka ked pride sms a ma tam svoj PIN, tak s nim sa treba registrovat na 3.davku. Ak sms nepride, tak registrovat podla kategorii, ktore su aktualne spustene.

ivca82
30. okt 2021

@mamartinka a stale plati, ze ak splna podmienky na 3.davku, da sa ist aj bez registracie. Ak ale berie nejaku liecbu, treba sa poradit aj s lekarom, kedy je vhodny cas ockovat, bez ohladu na to, ci pride, alebo nepride sms s PIN