Očkovanie Covid-19 - náhradník

riri178
19. máj 2021

Ahojte. Chcem sa opýtať, moja mamina dostala zajtra termín na očkovanie a medzitým jej volali z roboty že sa budú očkovať ,,firemne,,. Mohla by som ísť na ten termín za ňu? Však vakcína bude už aj tak pripravená. A ako by to bolo treba oznámiť, alebo stačí na mieste? Tiež som sa už registrovala ale keďže nemám ešte ani 30 asi to potrva dlhšie kým dostanem termín. A ešte sa chcem opýtať či neviete asi aký časový odstup je medzi prvým a druhým očkovaním. Počula som ze aj 6 týždňov. Ďakujem 🙂Ďakujem

sona96
19. máj 2021

@riri178 jeden termín musí zrušiť, ak ho nezruší jej vakcina pôjde registrovanemu nahradnikovi ( alebo takému čo sa pôjde na konci dňa spýtať). Druhá dávka Pfizeru sa dáva po 4 týždňoch

zuzikak
19. máj 2021

Tak ako pise @fifi178 - nie nemozes ist na miesto nej. Davky su pripisane konkretne podla rodneho cisla (a tak ich eviduje aj poistovna) Ak registraciu nezrusi, zeby tam posunuli niekoho podla datumu narodenia, vakcina na konci dna zostane a zaockuju nahradnika na konci dna, ktory si tam pojde pockat. (zatial vsak nie pod 40 rokov). Zatial nahradnikov pod 40 rokov tusim neockuju nikde. kategoria 35r. a menej by mala momentalne dostavat Astru (ktorou sa lebo je pozastavena)Ty si budes musiet pockat, kym pride na teba rad. Vakcina je sice pripravena ale pre tvoju mamu. Ide sa podla rocnikov. Ked sa ockovalo Astrou tak tusim rozdiel medzi davkami bolo 14 tyzdnov. Pri Pfizeri su to 4 tyzdne.

zalka
19. máj 2021

@zuzikak https://vakcinacia.nczisk.sk/registracia
Vakcíny sú prideľované primárne podľa veku.
Osobám vo veku 16 a 17 rokov (vrátane) sú prideľované vakcíny - Pfizer/BioNTech.
Osobám vo veku 18 rokov (vrátane) a starším sú prideľované vakcíny - Pfizer/BioNTech, Moderna.

Astra už nie je zaradená v systéme, už len pfizer a moderna ..

kkatka22
19. máj 2021

@zuzikak v KE očkujú aj nahradnikov pod 30 Pfizerom

zuzikak
20. máj 2021

@kkatka22 ano pretoze na vychode je velmi malo ludi, co sa chce dat ockovat vseobecne. Ak by bol vacsi zaujem ako na zapadnej casti republiky, platilo by to, co som napisala vyssie. Vlastne ono je to jedno - ak ma niekto zaujem a pred nim nie je rada zaujemcov, tak jasne - ok nech zaockuju toho, co zaujem ma.