Očkovanie a plánované tehotenstvo

31. mar 2022

Ahojte žienky, plánujem otehotniet v maji/juni. teda chceme sa snažiť. Mám za sebou 2 dávky vakciny, bola som na očkovani ešte v januari 2021. Myslite ze si mam pichnut tretiu davku? Je vobec ucinna este proti tymto variantom? omikron atd ?

janai1
31. mar 2022

Ja som bola v utorok na 3. ale len preto ze mi koncil covid pass a nechcem riešiť blbosti na dovolenkách 🤷‍♀️ na 4. nepôjdem kým nebude niečo iné, u nás v práci rovnako zaočkovaní/nezaočkovaní boli nakazení

stannkal
31. mar 2022

Práveže proti tým novým variantom je vraj 3. dávka potrebná. Dneska sa už vie a je na to dosť dát, že ockovanie priebeh tehotenstva neovplyvní. Ja som sa dala zaočkovať aj počas toho ako sme sa snažili.

bambulienka25
31. mar 2022

Mam 3tie očko a bum mala som najnovšiu variantu deltakron tak neviem neviem či pomáha

autor
31. mar 2022

@janai1 tak ja kvoli covid passu nie keby to nemalo vyznam
@stannkal
@bambulienka25 ved toho sa bojim ci je ta stara vakcina ucinna na nove varianty

sapetka
31. mar 2022

Aj ockovani mozu dostat coronu🤦‍♀️Ide o to ze priebeh by mal byt mierny. Ockovanie ta nechrani pred chorobou ale tazkym priebehom. Uz si to zapamatajte baby

aliaray1
31. mar 2022

Ahoj, citala som, ze tesne pred otehotnenim a ani prvy mesiac/e to moc neodporucaju. Ja som bola na 2.davke v maji a v juni som otehotnela, cize z vlastnej skusenosti je mesiac po davke ok. V 2.trimestri som si dala 3.davku a vsetko super. Covid sme doma zatial este nemali, ale mame HO, na navstevy atd chodime ale len ked sme vsetci ok, chranime sa. Inak omikron chyta vsetkych, len priebeh je lahsi - co bolo pre mna podstatne.
Mame pfizer.

bambulienka25
31. mar 2022

Veď ani nová nie je mam nove očko a vid pred 2 t som mala, očko ťa nechráni keď si očko neznamená ze ju nebudeš mať, budeš ju mat len s miernym priebehom

autor
31. mar 2022

Mne nejde o to aby som nemala covid len ci chrani vakcína pred ťažkým priebehom ked omikron ma len lahky priebeh aj u neockovanych.. ci potom je to ockovanie potrebné

bambulienka25
31. mar 2022

Ja som mala lahky priebeh ale asi aj kv tomu ze ja dlhodobo užívam antivirotika a asi vďaka tomu som mala mierny priebeh. Inak som alergička, astmatička, mam autoimunitne ochorenie a imunodeficit. Bez toho by som určite bola v nemocke alebo možno už na cintoríne

matkahelka
31. mar 2022

ja som nikde nezachytila, zeby mal omikron tazky priebeh. ani v spravach, ani v datach bez patosu, ani na sabakovom profile. mozno tak u starych s pridruzenymi diagnozami, ale ani to nikde nespominaju. okolo mna mal omikron snad kazdy- ocko/neocko bez rozdielu a kazdy max trochu zvysena teplota, inak zvacsa nadcha. my sme sa cela rodina nakazili od 3x ockovaneho, ktory bol uz po 5.dnovej karantene a nakazil vsetkych 8 ludi, s ktorymi bol v kontakte.

mina17
31. mar 2022

@aliaray1 ja som na 3 dávke bola 21.decembra a pravdepodobne 28.d3cembra som otehotnela a všetko ok je

autor
31. mar 2022

@matkahelka veď práve preto ci pchať do seba vakcínu ked to nieje potrebné

beata_k
31. mar 2022

Kto ti povedal, ze omikron ma "iba" lahky priebeh? A ak aj ano, kto povedal, ze sa nakazis omikronom? Stale tu su aj ine varianty. A drzim prst nech sa zadari presne v maji.

autor
31. mar 2022

@beata_k Dakujem pekne

thereisabear
31. mar 2022

Na tvojom mieste by som išla teraz na 3., budeš mať pokoj.

autor
31. mar 2022

@thereisabear Dakujem pojdem

mirkasmile
31. mar 2022

@sapetka môže aj nemusí. Ja som bola neockovaná, 2dni horúčky a potom nič. Kolegyňa očkovana, skoro celý týždeň horúčky, kašle :/ čiže myslím,že aj imunita tam zohrá rolu.
Ale v konečnom dôsledku hej, má chrániť pred ťažkým priebehom, nie zabrániť tomu, aby som chorobu dostala.

rosalie1411
31. mar 2022

Pozri, spýtaj sa sama seba či by si sa dala očkovať radšej až ako tehotná alebo ešte pred otehotnenim. Ja som to riešila tiež, tretiu dávku som nestihla, lebo som otehotnela. A v tehotenstve (aj kvôli rôznym mojim komplikáciám) som sa tej vakcíny bála, ale ak by som vedela, že otehotniem a bola by možnosť 3. Dávky už vtedy, išla by som na ňu. 😊

autor
31. mar 2022

@rosalie1411 Dakujem velmi pekne za názor. Pojdem nebudem riskovať a vyčítať si neskor

blaazi
31. mar 2022

Ahoj, ja som bola v januári, o tri týždne som otehotnela, neviem či to je možné, ale akoby mi očkovanie skrátilo cyklus, mala som skôr Ovu🙂 plodné dni sa posunuli a prišlo mimi, zatiaľ všetko v poriadku. Som rada, že som očkovanie stihla! Na jeseň môže prísť zase nejaká "vlna"...

annamalaga
31. mar 2022

Nemala by si sa nato spýtať odborníka lekára ? Nie tu na modrom koni, čo ti tu poradia.

autor
31. mar 2022

@annamalaga jasne ze som sa pytala 🙂 nemozem sa opytat aj na modrom koniku na skusenosti inych zien ? ved na to je ten modry konik ci?

autor
31. mar 2022

@blaazi dakujem za tvoju skusenost 🙂

katulienkax
31. mar 2022

omikron dostanu vsetci ockovani aj neockovani , vobec nezavisi od 3,4 5 x tej davky
co vidim na okolie aj priebeh omikronu maju kvazy vsetco rovnaki a preto som si 3 davku nedala, ale kebyze mam 50+ mozno inak uvazujem

matkahelka
31. mar 2022

@blaazi ak pride na jesen vlna, marcove ockovanie ti bude na 2 veci, kedze uz bude neucinne

katulienkax
31. mar 2022

@matkahelka ved presne toto nechapem, ockovat sa ma pred vlnou lebo ockovanie chrani mozno tak 3 mesiace, to aky zmysel ma na leto ked Covid ma prazdniny, jedine ze viem ze mam vyssi vek alebo nieco

autor
31. mar 2022

@katulienkax covid ma prázdniny? Ved kazdy druhy PCR test je pozitívny

matkahelka
31. mar 2022

a co ze je pozitivny? kolko je realne tych ludi aj chorych?

tayla
31. mar 2022

Ale pozri koľko testov je urobených, kvantum testovacích miest zrušili, alebo obmedzili, kamoška v jednom robila, len už nerobí, vtedy sa tam striedalo niekoľko báb, teraz nemajú koho testovať. Ale ona si chváli koronaobdobie, 10€/hod., parádna brigáda popri škole 🤭

autor
31. mar 2022

@tayla áno bol to Dobry biznis cele to.. len mi je strasne luto ludi ktorým niekto na covid zomrel. Som jedným z nich