Očkovanie 82 ročnej starkej proti Covid-19

denisa90
28. jan 2021

Ahojte, chceme dat zaockovat nasu 82 rocnu starku, no nevieme ako to bude znasat kedze...ved viete🙂...prosim vas mate uz niekt skusenosti alebo nejake veodmosti, resp. vo vasom okoli mate uz takychto starych ludi zaockovanych? Ako to znasali? Komplikacie?
Dakujem🙂

pribinak
28. jan 2021

Môj svokor má 80, čoskoro 81. On je veľmi vitálny, ide 8.2., nebojí sa. Bol už nejaký jeho známy z dediny a všetko ok

fajnova
28. jan 2021

@denisa90 ja mám mamu 75-rocnu s chronickými ochoreniami a nechce sa dať zaočkovať a ja ju nútiť nebudem.

mamusa34
28. jan 2021

@denisa90 no naša známa staršia pani prekonala kovid aj bez očkovania . 👏Neverím tej chémii. Ale to zas je na Vás

aniele
28. jan 2021

@denisa90 Môj 88 ročný otec šiel v utorok ešte z očkovania na nákup, do lekárne a teraz práve si dal kávu (volala som s mamou)... nič mu nie je. Aj mama (85) chce ísť.

queen_mary
28. jan 2021

Moj dedo (76) ide o chvilku na to. Tiez sa boji, aj my sa bojime. Ma nejake diagnozy, ako kazdy stary clovek, ale ak mu to obvodny lekar vyslovene kvoli diagnozam neodporucil, tak ide do toho 🙂

cherrystone
28. jan 2021

nasa babca 86r bola a vsetko v pohode. z nasho pohladu prinos vysoko prevazil potencialne rizika. mne padol kamen zo srdca, ze uz je o krok blizsie k znizeniu rizika a velmi dufam, ze po druhej vakcine ju konecne budem moct navstivit. sama rozumie, ze je to nielen pre jej ochranu, ale aj pre dobro inych, ktori sa najma kvoli starsim pacientom v nemocniciach dnes nevedia dostat k lekarskej starostlivosti.

ladyvi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
heidy222
28. jan 2021

@denisa90 ahoj, ja som lekarka v Nemecku, ockujene masivne domovy dochodcov Uz mesiac, u nas sa zacalo Ludmi 80+ a zdravotnici prichadzaju na rad pomalsie. Z mojich skusenosti 80+ to zvladaju skoro bez vedlajsich ucinkov, dovod je, ze maju slabsi imunitny system. Z priameho zdroja mam info o niekolkych Domovov dochodcov kde ockovali skoro vsetkych a ziadne problemy neboli. Skor mladsi mavaju 1-2 dni teplotu. Ja sama som mala 2 davku teraz v sobotu a mala som 2 dni teplotu, bolesti svalov, ale nic strasne. Z 80+ rocnych som zatial o podobnnom priebehu nepocula. Ak dostane nahodou teplotu treba dat paralen a hotovo.

pininka1
28. jan 2021

Nasa babka jedna ma 91 rokov uz to ma za sebou, je v pohode, druha ma 89 rokov a ide zajtra. Obe chceli ist same, prekvapili ma.

miriam_s
28. jan 2021

@denisa90 našu babku som objednavala dnes, ide v stredu, volala som jej kardiológičke, u ktorej sa hlavne lieči + sme konzultovali s jej všeobecnou lekárkou. Obe sa vyjadrili kladne, aj keď ma svoje diagnózy. Nič z toho ale nebola kontraindikácia. Ozvi sa jej všeobecnej, u ktorej by mali byť všetky papiere. Ak tam nenájde prekážku, tak do toho môžte ísť... Na druhej strane aj prípadná reakcia na očkovanie je len zlomok z toho aké trápenie by bol kovid...

noami12
28. jan 2021

@denisa90 ahoj moja maminka akurát volala lekárke, ohľadne mojej babky, či odporúča. Babka ma 80 rokov a lekárka povedala ze ma vytvorenú imunitu nakoľko je zaočkovaná proti chrípke, takže odporúča jej očkovanie. Tak ju snažíme sa objednať, len ťažko sa to objednáva keď ne zverejňujú volne termíny 😶

denisa90
autor
28. jan 2021

Dakujem Vam velmi pekne za odpovede, temin ma zajtra v RK. Rozhodla sa, ze teda pojde. Velmi ste nam pomohli😘😘😘
Napisem alo to zvladla.👋

noami12
28. jan 2021

@denisa90 držím palce 💓 určite daj vedieť, hlavne prajem starkej veľa veľa veľa zdravíčka 😊🍀

denisa90
autor
28. jan 2021

@noami12 dakujem❤️

chanel_c
28. jan 2021

Tiež to riesime, starká ma 82 a bojí lebo ma chronicke ochorenie, snazim sa jej vysvetlit, ze isto ockovanie zvládne lepsie, ako keby nedaj bože dostala koronu, tak uvidime, nutit ju nebudem, no hlavne kvoli nej by som bola pokojnejsia ak by zaockovana bola.

jeennyv
28. jan 2021

@denisa90 nasi maju obaja, 81 rokov, ockovat sa nechcu, dedko, ing, scitany spravy vsetko, noviny, web v tomto je on macher...proste vsetko cekuje, selektuje, co je bude hoax...na ocko povedal, nic v zlom.... ze pocka kolki umru a ako to dopadne a ze ked bude zit, tak az vtedy sa da zaockovat.

queen_mary
29. jan 2021

@jeennyv a bilancia 100 000 ludi a jedno unrtie mu nestaci? 😅

miriam_s
29. jan 2021

@jeennyv nech si pozrie výsledky Izraela 🙂 zaockovanych majú 40% obyvateľstva... Akurát včera slovenské médiá obletel výskum ich Ministerstva zdravotníctva ...

rawmamka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
denisa90
autor
29. jan 2021

Ahojteee, dopadlo to dobre, vsetko ok...zatial ziadna reakcia...napisem este o par dni, ako sa ma☺️
Dakujem za nazory😘

miriam_s
30. jan 2021

@heidy222 môžem sa opýtať? Ako to je s liekmi na riedenie krvi? Doktorky sa ohľadom našej babky vyjadrili kladne ale na stránke nitrianskej fakultnej nemocnice bolo uvedené že ľudia ktorí užívajú takéto lieky majú byť opatrní... Stačí ak by či pár dní pred očkovaním nebrala ? Alebo môže brať a len ju sledovať? Ďakujem pekne 😊

retatka
30. jan 2021

@miriam_s Nám kardiologicka povedala ,že treba vysadiť deň predtým ,no záleží aké lieky berie ,ci Warfarin alebo tie novej generácie -Pradaxa,Xarelto a podobne ..

miriam_s
30. jan 2021

@retatka berie xarelto

retatka
30. jan 2021

@miriam_s Podobne ako Pradaxa ,mamine povedala Kardiologička ,že treba vysadiť .

miriam_s
30. jan 2021

@retatka oki vďaka 🙂

moniquer
30. jan 2021

@miriam_s Moja mamina berie Warfarin, prekonala aj emboliu, chodieva na hematologiu, jej dr absolútne neodporúča očkovanie.

miriam_s
30. jan 2021

@moniquer naša babka nechodí na hematologiu, len berie lieky na riedenie krvi, chodí na kardiológiu, tam jej doktorka povedala že áno... Len som chcela overiť tie lieky... Ale už som našla aj v zahraničných štúdiách že s tými liekmi môže, ale vysadí ich na tri dni , deň pred nezoberie... Tak to robí aj keď jej trhali zub a pod. ...chvíľu ich môže nebrať ...

heidy222
30. jan 2021

@miriam_s Riziko je, ze je to intramuskularna injekcia, moze to zakrvacat. Ak sa da na 24 h Xarelto vysadit, Tak ok, v Nemecku sa ockuje aj bez vysadenia, akurat treba pol hodinu si tlacit na miesto vpichu

heidy222
30. jan 2021

Pardon 48h treba pradaxu, Xarelto atd vysadit

miriam_s
30. jan 2021

@heidy222 48 pred ? Ide v stredu. Takže pondelok nebrať už ?