Očkovanie - 2. dávka Pfizer

11. júl 2021

Ahojte chcela som sa spýtať a uistiť či to je normálne alebo to riešiť s lekárom... v piatok ráno som sa už zaočkovala druhou dávkou Pfizer .. po očkovaní hneď mi bolo ešte ok len kus ruka bolela... Bolo horúco akurát tak som myslela že mi zle je z tepla a zobrala som na záhradku syna kus pohrat sa .. no asi mi to uškodilo... Odvtedy mi nebolo vôbec ok . Malý sa pohral potom zaspal pri mne na posteli a mne prišlo tak zle že som na 2x grcala.. tak som sa napila vody a ľahla si a hneď zaspala od bolestí ruky.. a spali sme so synčekom 3 hodiny .. po zobudení už mi bolo akoby som ani na očkovani nebola tak som bola šťastná.. no to som ešte nevedela že večer o 7 na mňa príde zimnica... Vonku všade horúco a ja prikryta dvomi dekami. .. ľahla som si do postele že trochu muž bude s dieťaťom.. tak behom polhodiny jak som si ľahla tak z teploty normálnej 36,9 prišlo na mňa 37,9 a o ďalšiu polhodinu 38,6... Triasla som sa ,zle mi bolo a všetko ma bolelo(skoro ako pri chrípke)... Ruky nohy chrbtica a hlavne kríže... No noc bola strašná hoc muž viac pri sebe mal dieťa ja som nevládala a nemala ani pojem o svete ... O polnoci som mala 39,5 a s bolesťami ani som nevládala vstať si po lieky na teplotu a bolesť tak ešte muža som budila ale ľutovala som ho trošku že sa staral o malého a ešte aj mne pomôcť trebalo..... No chvála Bohu noc som prežila cez deň som nevládala vstať slabá som bola a padalo so mnou z nôh.. ale už ku večeru lepšie bolo no ruka ma bolí aj 2 dní po očkovaní a nehovorím že ma na tej strane čo má očkovali boli prsník a hlavne bradavka (také bolesti som mala po odstavovani malého pred 5 mesiacmi) a preháňa má a napína na zvracanie... Mám ísť cez týždeň ku svojej obvodnej lekárke na preventívnu tak mám jej všetko povedať ? Alebo aj gynekologičke o bolesti v prsníku ? Alebo skôr ísť za ňou?

janai1
11. júl 2021

Úplne normálne vedľajšie účinky 🤷‍♀️ obvodnej to spomeň a takisto, ako ta určite poučili, to môžeš nahlásiť ako vedľajšie účinky vakcíny

lvula
11. júl 2021

Si nebola informovaná, ze sa mas po ockovani vyhybat slnku? Zavolaj na linku k nežiaducim účinkom, mozno ti aj poradia co na to....

monka105
11. júl 2021

Úplne normálne vedľajšie účinky. A správne ti tu napísali, že si sa mala vyhýbať priamemu slnku. Vracať môžeš aj z toho.

tanisha
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mistymay33
11. júl 2021

Toto su bezne priznaky po druhej dávke mRNA vakcíny. Obvykle trvajú 24 hodin, max 3 dni. Ak to trva dlhsie treba informovať lekara. A samozrejme po ockovani si mala mat kludovy rezim a hlavne ziadne slnko.

neson123
11. júl 2021

Tiez mi doktorka vravela ze 2 dni sa nenamahat a vyhybat sa slnku, cize mohlo ti slnko uskodit ked boli take horucavy.Pit vela vody a malo by to prejst, mna ruka bolela 3 dni, potom to preslo.

kliatana
11. júl 2021

Myslim, ze chyba bola na tvojej strany, po kazdom ockovani sa ma clovek vyhybat fyzickej namahe a hlavne pobytu na slnku, zvlast v takomto teplom pocasi

maciatkolulu
11. júl 2021

Neviem, ja nikde nevidím, žeby sa namahala, isla makať do prace, žeby sedela na priamom slnku...naooak,spala,bola.nanzahrade,myslim,ze autorka je procenta a v tých horúčavách sa nevyvalila na slnko s malým dieťaťom. Pobyt v záhrade neradi medzi ťažké fyzické aktivity, rovnako ako z neho neviem vyčítať, že sedela na priamom slnku

lvula
11. júl 2021

@maciatkolulu sama uvadza, ze isla v horúčave na zahradku a ze zrejme z toho to ma. Čiže na tom slnku zrejme bola. Ale to je uz na autorke, iba sme ju upozornili.

esterba
11. júl 2021

Nejde len o pobyt na priamom slnku, staci aj pobyt v horucom prostredi a v uplynulych dnoch boli take horucavy, ze pobyt na zahrade skutocne nebol vhodny. Bohuzial, ak clovek nema klimu alebo iny sposob ochladzovania, tak to mal teraz po ockovani tazsie, aj ked zostal vnutri.

simsalabim
11. júl 2021

Ja len k tej bolesti prsnika - mna bolel 3 dni, vyzarovalo mi to k bradavke, k laktu a k lopatke. Urcite ti na celkovy stav uskodlilo slnko - nikdy po nijakom ockovani sa na slnko neodporuca ist.

77katarina
11. júl 2021

Tak ja neviem, ale ja som mala prvú dávku Pfizeru 8.6. a druhú 6.7. a ani po prvej a ani po druhej dávke mi nič nebolo ani ruka ma nebolela, len po druhej dávke ma po 12 hod. po zaočkovaní trošku bolela ruka. Dokonca som aj skoro 2 hodiny bicyklovala na stac. bicykli 🚲 aj po prvej aj druhej dávke 🙂

elizabet173
11. júl 2021

@77katarina je to individuálne, synovi nebolo vôbec nič ani po prvej, ani po druhej dávke

77katarina
11. júl 2021

@elizabet173 Však jasné .... ani môjmu 73 ročnému otcovi, ten ani nevedel, že ho očkovali 😉

lenka2710
11. júl 2021

Ja mam za sebou teda len prvú dávku, ale 10 kg uhoriek som stihla zavarit aj naoberat čerešne 😁 dúfam, že mi nič nebude ani po tej druhej, aj keď väčšina ľudí čo poznám, mala VU skôr po tej druhej dávke! Len ma bolela v ten deň ruka

simsalabim
11. júl 2021

@77katarina mojmu manzelovi takto nebolo vobec nic po Astre. Zato ja som citila Pfizer obe davky.

nikolette75
23. nov 2021

@simsalabim vuem ze starsi prisprvok ale presla bolest prsnika?Alebo ste to riesili dakujem za odpoved

autor
23. nov 2021

@nikolette75 ahoj ,prešlo mi to po 2dnoch cca ,ale ťažšie sa mi dýcha od očkovania dajak.. 🙂

simsalabim
24. nov 2021

@nikolette75 ano, do 3 dni.