Očkované ženy na Covid-19

leona1234
5. aug 2022

Ahojte!
Hľadám; ženy, ktoré sú očkované na kovid. Uvažujem nad očkovaním. Doteraz som sa neočkovala, lebo som bola tehotná. A počas tehotenstva som chytila veľmi ťažkú formu kovidu, pri ktorej hrozilo všetko. Chceli mi zobrať bábätko v 30tt, ale nakoniec širokospektrálne ATB fungovali. Nebolo mi všetko jedno. A už takto dopadnúť nechcem.
Pýtam sa preto, lebo čoskoro chceme ďalšie bábätko, a veľa ľudí mi hovorí, aby som aa nedala, inak už neotehotniem… pritom poznám veľa žien čo sú očkované a otehotneli.
Čím ste sa očkovali?
Už by tieto formy kovidu, nemali byt take zle, ale aj tak. Ja sa nechcem báť o svoj život. Ďakujem!

larazivago
5. aug 2022

@leona1234 Vakcína proti čomukoľvek nebráni k otehotneniu, tam je jednoduchá matika, spermia a vajíčko.

leona1234
autor
5. aug 2022

@larazivago ďakujem ☺️

nevenka
5. aug 2022

@leona1234 no...ja teda ockovana nie som, otehotnela som v aprili 20, v decembri som rodila. Este ockovanie tu nebolo. Len sme sa museli chranit. Nastastie sme covid nemali, az tento rok, ten omikron, v aprili. Ja som sa nemohla ockovat ani po porode, mala som autpimunitnu hyperfunkciu stitnej zlazy a lekar mi to neodporucal. Covid som prekonala celkom v pohode, po nom som chytila od dcery dalsiu virozu, co bola este horsia, ako ten covid, co sa tyka kasla napriklad. A teraz som tehotna znovu, v 17tt., mame znova covid, po 3 mesiacoch. Zatial ja a deti.
Manzel bol ockovany Astrou ako rizikovy nahradnik, v decembri 21 preockovany tretou davkou Pfizerom. Covid dostal s nami v tom aprili tak ci tak, priebeh mal podobny mojmu, len nemal teploty. Ja tak max. 38, to iste aj teraz. Teraz je to o to horsie, ze mam bolesti hlavy priserne, celeho tela, slabost a vyaoky pulz. Aj tlak mj lieta, toho sa dost obavam, to je pravda. Ty si musela prekonat deltu alebo nejaky horsi variant, to sesternica s rodinou mala a veru, nechcela by som to zazit...😪. Terajsie ockovanie Ta nebude chranit pred omikronom, tie vakciny su nastavene na tie predosle varianty. Tak neviem, ci pockat na tu upravenu variantu...ak Ti nesuri vek. Otehotnies, to sa fakt neboj, poznam xy zien, co po ockovani normalne otehotneli.

marca12
5. aug 2022

@leona1234 som ockovana,ale uz by som sa neockovala. Virus zoslabol,nie je zivot ohrozujuci tak ako na zaciatku. Dostala som covid v tretej vlne a mala som stredne tazky priebeh,ale aj tak uz nepojdem na ockovanie. Pokial nie si rizikova skupina,nevidim dovod sa ockovat

nevenka
5. aug 2022

A pri tom prvom omikrone aom si davala Ibalgin a zaberal mi aspon trosku na tie bolesti, kojila som a babo to zvladlo najlepsie, par dni teploty. Teraz uz nekojim a vcera som.si uz dala Paralen aspon kusok na utlmenie, lebo som nevedela ani spat, aj tak to bolo mizerne so spankom. Bolesti koze, klbov svalov, krize a konecnika, taky pocit, ako ked si tesne pred porodom a ides rodit kazdu chvilu. Ked sa dostavil tento priznak, hned som robila covid test a presla sekunda a hned bol pozitivny, to iste u dcery. Chlapci zacali len teraz mat teploty. Manzel zatial v pohode. To tehotenstvo je veru v tomto velka komplikacia, neda sa to ani poriadne liecit vtedy. A este mi pomohol Isoprinosine, co mi teraz nikto neodporuca. No ak si na nieco spomeniem este, dopisem.

cecilia29
5. aug 2022

Mám pfizer pred tehu. Teraz som pár dní pred pôrodom. Očkovať sa dám aj na jeseň

danielahamar
5. aug 2022

V prvom rade, nikto ti určite babo zobrať nechcel a za ďalšie, rozhodnúť sa musíš ty, len sa čudujem, že potom všetkom čo vylieza na povrch vôbec niekto zvažuje ešte. Takže rozhodnúť sa musíš sama😉

mikadooo
5. aug 2022

@leona1234 hmm no tak ja som astrou a pfizerom a potom zas pfizerom a otehotnieť fakt už nechcem, bodaj by som už nemohla😂. Ale gyn sa vôbec na toto nechytila a že pekne krásne pliluky mám hltať, ináč môžem byť veeeeeeľmi prekvapená vedľajším účinkom vakcín a začnem všade vykrikovať, že podporujú otehotnenie 😁.

kacena4
5. aug 2022

ja som sa prave kvoli tymto komplikaciam dala hned ockovat, nechcem aby moje deti mali ťažko choru casto aj s trvalými nasledkami po covide mamu. ja mam pfaizer

hanaxxx
5. aug 2022

@leona1234 ja som sa tiez nedala zaockovat pocas tehotenstva, ale lsn preto,ze som nemala dost informaci. rodila som minuly september a par tyzdnov po porode som sa uz zaockovat dala. Kebyze mam byt este raz tehotna, tak by som uz urcite nechcela byt bez ockovania, nikdy nevies aky priebeh budes mat a ako tehotna si rizikova skupina.

janynyna
5. aug 2022

Ja som tiež očkovaná. 2x ale na tretiu dávku už nejdem. Covid som tiež mala. Ale priebeh bol taky, že keby som nebola testovaná tak ani nevi, že som pozitívna.

thereisabear
5. aug 2022

Očkovania som 2x pred tehotenstvom, 3.x v tehotenstve a všetko ok. Covid sme doma mali a nedostala som.

betkaulicna
5. aug 2022

@leona1234 Ahoj 🙂 som očkovaná 3 dávkami. Tretia bola v januári. Čakáme bábätko všetko ok, všetko v poriadku 🙂 držím palce.

slovenka753
5. aug 2022

Som 3x. Nemám žiadne následky po očkovaní, ani neovem ze som bola. 4 dávku zvážim podľa okolností. Véd urob jak myslíš. Akože ak si myslíš ze budeš mat problém otehotnieť tak by som chcela vedieť ako si k tomuto záveru dospela a tiež by bolo fajn ho medicínsky zdôvodniť. Také tie keci jedna babka povedala su úplne scestné. Z môjho okolia nemal vôbec nikto následky. Akurát jedna kamoška co sa neockovala nedávno ležala 2 týždne keď som si myslela ze kovid max 2 dní teploty, lebo očkovani co ho chytili nemali nikto nič závazné.

pribinak
5. aug 2022

To ti kto tlači take hlúposti do hlavy? Pane Bože

au1994
5. aug 2022

@leona1234 ja som prekonala covid ešte pred tým, ako sa začalo očkovať, následky dlhodobé, nespavosť, padanie vlasov, kašeľ, zadýchavanie sa. Mám tri dávky a musím povedať, že tento týždeň som po dvoch rokoch prvýkrát chorá vôbec aj to nie na covid, ale paradoxne mi neurobila po dovolenke dobre zmena klímy, tzv. ,,z tepla do zimy”. 😄 Hoci sa hovorí, že omikron je slabší, poznám ľudí, ktorí teda horeli v 40tkach a šli si vykašľať pľúca, určite by som to nepodceňovala.

beata_k
5. aug 2022

@leona1234 Cela planeta sa ockuje a veselo sa dalej mnozi. Asi tak k tej tvoje otazke ohladne tehotenstva.

kris_tin257
5. aug 2022

Som trikrát zaočkovaná a bez problémov som otehotnela 😊 nemáš sa čoho báť

michaelavet
5. aug 2022

@leona1234 som očkovaná 3mi dávkami,prvé dve dávky pred otehotnením.Otehotnela som mesiac a pol po druhej dávke,3.davku som si dala v tehotenstve v 4.mesiaci po odporúčaní lekára. Doteraz som covid neprekonala aj napriek povolaniu kde som sa stretávala s veľkým množstvom ľudí každý deň a pracovala až do poslednej možnej chvíle pred pôrodom. Aktuálne mám dvojmesačnú dcéru a na jeseň pôjdem aj na 4.dávku ak to bude možné.

euka210
5. aug 2022

@leona1234 ja som bola ocko pred rokov v lete Pfizer, manzel a syn mali este v maji bristky vatiant, ostatni sme nechytili...manzel bol izolovany pri priznakoch, syn nemal priznaky takze az po zisteni siel.
V novembri sme mali deltu, manzel a ten syn nechytili...ja som to mala ako nachladenie, 1 den mi bolo blbo...po ockovani 2.davkou mi bolo teda ovela horsie ako samotny covid...hoci len 24h. Ockovat sa uz nechystam, lebo virus slabne, jedine onko svokru asi dame na 3.davku.
Mam znamu, co tesne pred porodom chytili vo febr.covid, ale ze dobre.
Zisti si hladinu protilatok...ked mas dost, nesla by som na ockovanie. Prekonanie vydrzi viac ako ocko.

joesvk
6. aug 2022

Som 3x očkovaná. Minulý mesiac sme mali covid ľahučký priebeh. Ale keby som plánovala bábätko, radšej by som išla na akékoľvek očkovanie pred otehotnením, než počas tehotenstva.
Prípadne v tehotenstve až po 3. mesiaci tehotenstva.

leona1234
autor
7. aug 2022

@nevenka ďakujem krásne!

leona1234
autor
7. aug 2022

@marca12 nie som, ale ja som prvého bola úplne zničená, veľmi ťažký priebeh; išlo už o život, saturacia bola nízka… 🥺

leona1234
autor
7. aug 2022

@cecilia29 ďakujem!

leona1234
autor
7. aug 2022

@danielahamar museli urobiť akútnu sekciu, aby ma mohli liečiť 😔

danielahamar
7. aug 2022

@leona1234 @leona1234 takže si porodila v 30tt, je jedno už ako, nechcel ti ho nikto zobrať. A áno, viem čo je to tak skoro nečakane porodiť, prvého mám 32tt. Ja som už bola 2t pred termínom v r. 2020, ked som dostala covid a porodila, našťastie som nemala ťažký priebeh.

zuzliq
7. aug 2022

@leona1234 švagriná normálne pfizerom, v novembri rodí.
Poznám veľa žien, čo po tomto očkovaní otehotneli.

viky173
7. aug 2022

aj ja poznam vela zien v mojom okoli co otehotneli po ockovani, nebol problem, takze nemas sa coho bat, vakciny nijako neovplyvnuju plodnost 🙂 urcite by som riesila ockovanie pred otehotnenim, nie az pocas

ankare
7. aug 2022

@leona1234 a kde máš záruku,že ockovana by si to ľahšie prekonala?
Nepchaj do seba ten mňamkavy koktejl.
Veľa zdravia prajem!

julish
7. aug 2022

@leona1234 ja som očkovania trikrát, druhu a tretiu dávku počas kojenia, cítila som sa ako superzena, keďže som dieťatku dodala protilátky cez mliecko. Kiež by boli vakcíny skôr, mala by som kľudnejší tehotenstvo