Ahojte ženy!
Potrebujem vaše rady alebo aj typy... Takže takto...
Keď som bola dieťa cca 8 rokov mi začali svetle chlpky na tvári to bolo ešte normálne... Ale potom ako som išla do puberty (cca 13 som mala) mi začali rásť čierne chlpy, na brade, fúzy, kotlety proste ako chlap... Na brade to moc nebolo vidno ešte... Mala som 13 a bola som z toho smutná moje kamarátky mali krásne hladké plete zatiaľ čo ja som mala kotlety a fúzy... Začala som sa holiť lebo ved ktoré dievča by chcelo v 13 rokoch vyzerať ako Elvis Presley? 😂 Dúfam ze ma chápete...
Postupom času si niekto všimol na mojej brade trocha chĺpkov tak som si to oholila... Trz mam 19 a strašne rastu chlpy.... Každý deň sa holim niekedy každý druhý...mam z toho nervy som smutná z toho proste je to príšerne... Bola som stým aj u doktorky a ona ze to je nič to sú len hormóny ci co...
Prosím vás poraďte mi co mam robiť? Sú nejaké krémy alebo niečo co mi to na chvíľu odstráni? Alebo niečo hocičo prosím poraďte mi🙏 kľudne sa zasmeje mne to nevadí len potrebujem radu 🙏😅
mám. to tiež , mám tmavé chlpky ale chvalabohu som si to nikdy neholila
@billyidol máš s tým skúsenosť poprípade pomohlo to?
tiež mi rastú na brade tmavé, hrubé chĺpky. Vytrhávam pinzetou, nikdy som neholila. Mám aj výraznejšie nad hornou perou, ale tie som neriešila doteraz, kúpila som si epilačný krém na ne a uvidím.
@kim_possible chod na laser, mám v rodine skúsenosť na tvári, ja sama na nohách. 100% spokojnosť. Neviem koľko do toho môžeš dať peňazí, ale ak máš možnosť, tak určite chod a neoľutuješ
ak su to hormony,t reba to riesit... a potom napr. laser, alebo depilovat inym sposobom, nie ziletkou... vosk a pod su trvalejsie riesenia a nerastu po tom "tmave chlpy".
@kim_possible Ahoj, zabudni na žiletku, pinzetu, vosk a podobné krátkodobé a neefektívne riešenia. Nechaj si to odborne odstrániť laserom v nejakom centre, kde sa tým zaoberajú. Bude potrebné zákrok opakovať, ale s výsledkom budeš spokojná. Je jeseň, tak neváhaj, teraz je najvhodnejší čas začať, do leta to niekoľkokrát stihneš. V lete sa to neodporúča, ani by to na opálenej pleti nemalo ten efekt.
@kim_possible este je ak ucinna epilacia elektrickou ihlou. A isto nie holit.
@kim_possible ja pouzivam toto. Su to depilacne pasky na tvar z dmka a zatial mi najlepsie zaberaju
https://www.mojadm.sk/balea-depilacne-pasiky-na...
Treba este dokupit nejaky ukludnujuci gel po depilacii. Ale je toto isto o dost lepsie riesenie ako holenie
@kim_possible moja kamarátka áno a ževraj pomohlo
@kim_possible ak je to taketo hrozne, mali s Tebou uz ako s 13 rocnou ist k endokrinologovi. Mozes mat vela muzskych hormonov, hirsutizmus. Neskor aj problemy s pocatim, toto bie je len kozmeticka zalezitost. U ebdokrinologa si mala byt davno. Ja to mam tiez, ale v miernejsej forme. Trham len pinzetou a na inych castiach tela holim.
Nemyslim si, ze nejake kremy by ti s tymto vedeli aj realne pomoct. Neuvazovala si nad tym, ze by si si ich dala normalne odstranit lekarskym zakrokom? Moja mamina takto bola v Spinne v Ruzomberku. Roky mala nad hornou perou chlpky a ono rokmi ako keby boli stale tmavsie. Uz z toho bola nestastna, tak som ju objednala na trvalu depilaciu a odvtedy ma pokoj.
Tiež mám za sebou takéto sedenie a ti poviem ninapat, že mi to ako keby dodalo viacej sebavedomia aj. Lepšie sa cítim, keď viem, že nemusím už na to myslieť.
@viestta no ja som príklad toho že za tým vôbec nemusia byť hormóny. mám ten istý problém (tvár, horná pera brada plus bruško od pupka dole).
bola som u endokrinologičky, robila mi dvojfázový odber krvi. hormóny mám absolútne v poriadku dokonca testosteron ukážkový,robila mi široký záber.
povedala, že ak je v rodine predispozícia (majú to tak viaceré ženy v rodine) tak jedine laserom odstrániť.
@viestta akože to rozhodne treba vylúčiť preto som tieto vyšetrenia absolvovala. len hovorím, ty si povedala že sú za tým hormóny, tak ja som len chcela povedať, že nemusia 🙂
@banderaska29 no moja teta to mala vlastne akože ona je nevlastná sestra mojej mami po dedkovy ale aj tak mala to ona...
@wokokoza hej presne, to je asi to take prve, co mi napadlo, ked som odchadzala odtial. Ze uz nemusim na to mysliet, ze kam sa mi ludia pozeraju pri rozhovore. Lebo co si budeme hovorit, pohlady to proste pritahuje. Aj ked to nebolo len jedno sedenie, ako som si povodne myslela, ale bolo ich viacej, tak nebanujem.
@kim_possible laser a budes to mat trvale. Ja som si nechala odstranit baby vlasy vzadu na krku ktore mi isli k usiam a vypadalo to "spinave". Konecne mozem nosit vlasy hore vypnute a vypadat ako z magazinu 😀
@kittykat22 tiez hovorim, ze laser je na toto najlepsie riesenie. Neviem, ci nieco ine dokaze zbavit ochlpenia takto natrvalo.
@kim_possible
@kim_possible ahoj prosim ta ozvi sa mi...mam ten isty problem.dakujem
@kim_possible hor monalna antikoncepcia