Ochabnuté svalstvo a jedálniček

celiaticka
12. jún 2016

Ahojte potrebujem radu. Pred 2-3mes som mala zdravotne problemi a dost som schudla aj stoho co som mala na sebe az dotakej miery ze mam ovisnute svaly na rukach a kosti mi trcia az vyzeram podla mami ako anorexicka. A preto sa obraciam na vas s otazkou aky doktor by mi vedel poradit co a ako stravy lebo som bola aj u Dr. Ci som ok s toho a som. Mam obmedzeny jedalnicek na psenicnu muku a papriku tu nemozem vobec ani konzumovat inak jem vsetko mozne nijako sa neobmedzujem aj pijem len vodu. Kazda rada dobra☺.

zita19
12. jún 2016

Na atrofovane svalstvo potrebujes predovsetkym zvysit prijem bielkovin a potom cvicit primerane zdravotnemu stavu aby sa ti znovu vytvorila svalova hmota. Inac myslim ze sa treba starat aby strava bola pestra, pravidelna, v primeranov mnozstve a vyhybat sa tomu co nesmies.

kavicka0709
12. jún 2016

Jest a cvicit nic ine by mne nenapadlo keby som bola v tvojej kozi. Jest to na co sa citis a cvicit tiez tak kolko vladzes

tonhajzerka
13. jún 2016

@celiaticka na ochabnuté svalstvo je určite najlepšie keď budeš len cvičiť a jesť môžeš všetko

worker_falcon
13. jún 2016

aby sme to uviedli na správnu mieru... ovisnuté svalstvo? sval neovísa, sval sa stratí, resp. atrofuje. ovísa ti možno koža.
každá rada dobrá? len ako s ňou naložíš. jesť, jesť, a jesť. pritom cvičiť, nijak ťažko nemusíš. napr. s Jilian alebo inými cvičiteľkami z youtube. V jedle veľa bielkovín, to je stavebný materiál svalov.

celiaticka
autor
13. jún 2016

Ahojte jem vsetko ako som spomynala aj maso v com predpokladam ze bielkovin je dost. A neviem na rukach to mam ako stara zena. Alebo ked niekto vela schudne a vysi mu to tam no vyzera to strasne.

@worker_falcon
Skusim na yotube pozriet co si poradil ale rada dobra

lorela
13. jún 2016

@celiaticka Cvičiť cviky na posilnenie svalstva, ale v prvom rade výdatne, vyvážene a zdravo jesť v 6 - 7 porciách denne, čiže zhruba každé 2 hodiny (aj banán je jeden z chodov, aby si sa nezľakla tej frekvencii).
Do jedálnička zaraď okrem tých kvalitných bielkovín (tučný tvaroh, smotanové jogurty, biele ale aj červené mäso, acidká, vajíčka, tvrdé syry) aj ovsené vločky, cestoviny, zdravé tuky (extra panenské oleje), orechy a semená (natural), avokádo, strukoviny. Vymenované denne! 🙂.
Príklad raňajok: Praženica na olivovom oleji + 2 graham rohlíky + zelenina. Desiata biely jogurt + ovsené vločky + vlašské orechy + ovocie. A pod.

katkasav
13. jún 2016

Pokiaľ budeš iba jesť, sval ako taký ti veľmi nenarastie - nahradí ho skôr tuk, potrebuješ tak ako ti tu radia - jesť a nie ani tak veľa ako skôr pravidelne cvičiť