OCD - myšlienky

17. apr 2021

Dobry den, tato otazka je pre vsetkych tych ktory trpia touto zakernou poruchou.
Chcel som sa spytat tych ktory ju maju ze ako casto mavate vtierave/nechcene myslienky? Mavate ich kazdy den? Alebo mavate medzi nimi aj take lepsie dni/tyzdne?
A co sa tyka tych vtieravych myslienok, mavate stale tie iste? Ale zakazdym nieco ine??

luxinka777
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
17. apr 2021

@luxinka777 ako to myslis ze sa to meni? Ako myslienky? Alebo cas kedy ta to znovu chyta ? Rokov mam 25 ale posledny rok prezivam doslova peklo, zacal som pouzivat lubovnik bodokovany, uzivam ho asi 2 tyzdne a neskutocne mi to pomaha

daisylucky
17. apr 2021

Véd, keď prežívaš peklo, chod k psychiatrovi a predpise ti na to dáke lieky, zrejme antidepresiva. Určite nečakaj, že ti to prejde samo, lebo sa ti to ešte zhorsi.

autor
17. apr 2021

@daisylucky ved hej asi by som mal, bude to tak asi najlepsie..preto som vlastne zalozil tuto temu lebo som sa chcel o tom dozvediet trosku viac.
Ja to napriklad mam tak ze niekedy je klud, aj 2-3 tyzdne, a potom ma to znicoho nic chyti a taha sa to so mnou kludne aj mesiac

daisylucky
17. apr 2021

Ja nemám ocd, mam úzkostnu poruchu, ale tieto poruchy sa dajú liečiť. Beriem ad a vďaka nim plnohodnotne žijem a verím, že ich už budem môcť onedlho vysadiť. Lebo keď sa tieto poruchy nelieči, môžu prejsť do oveľa horších stavov aj do ťažších diagnóz, napr. do schizofrénia, pokiaľ viem.

hnedovlaska1234
17. apr 2021

Ahoj, myšlienky mávam každý deň čo sa týka ocd témy ktorú mám ja. Ale čo je iné je to, ako na ne reagujem. Ano, mávam aj dobré dni a týždne kedy ma tie myšlienky až tak netrápia a vtedy si myslím,že žiadne ocd nemam😃 ale potom ma to vždy zas chytí a potom to je zas horor.

beta4
25. júl 2021

Ja To mam extrem , teda neviem ako vy ale niekedy mi je do placu ked musim nieco spravit co nechcem , komplikuje to velmi zivot a zhoršuje sa mi to vtedy keď mám viac výčitiek a problémov vtedy sa mi to stupnuje lebo ritualmy chcem tým problémom predýsť ....

marosbotlik
30. jún 2024

Ahojte nepopise so mnou niekto kto ma ocd myslienky? Neviem jak sa mam k tomu stavat. Ma niekto skusenosti?

hnedovlaska1234
30. jún 2024

@marosbotlik ja mam ocd myslienky

marosbotlik
6. júl 2024

@hnedovlaska1234 ahoj ja mam hroziveho charakteru nadavky. CO PORADITE AKO S TOHO VON?

hnedovlaska1234
6. júl 2024

@marosbotlik ja sama neviem

marosbotlik
22. júl 2024

Ocd. Kto popise?