Obyčajný človek nemôže navštíviť zubára kvôli vysokým poplatkom

19. nov 2024

Patrím medzi ľudí ktorý nemajú peniaze nazvyš a preto trpím , upadlo zdravotníctvo tak že obyčajný človek nemôže navštíviť zubára kvôli vysokým poplatkom? 🥹

majkabajka321
19. nov 2024

Poznám 😔

adeladulova
19. nov 2024

Nájdi štátneho zubára, ja nemám tiež peniaze nazvyš, ale 1x ročne za 60e dentalnu hygienu, ktorá znižuje riziko kazu si dovolím, a keď už, tak štátny zubár robí 1zub/50e biela plomba

deti95060810
19. nov 2024

ale zas nepreháňaj... tiež nemáme peňazí nazvyš, ale k zubárovi chodíme všetci celá rodina.

lucka_ke
19. nov 2024

treba ušetriť inde, pokazený zub opraviť hneď a nečakať kým sú zuby tak pokazené, že by bolo treba robiť mostíky alebo dávať zubné protézy, to je už ozaj drahé

petracandle
19. nov 2024

Ale fajčiť fajčíš, že? Aj alkohol občas? Kávička každý deň. Ale na zubára nie sú peniaze.... presne ako ti tu radia, nájdi si štátneho a nezanedbávaj dentálnu. Ja som v živote nemala ani kaz

thirstymonk
19. nov 2024

Ja už ani nechodim k zubarovi. Odkedy mi na zubnej (štatnej) pohotovosti vyspravili zub a platil som neuveriteľné 2€, tak možem našikať na zubarov. Keď boli, počkam si na pohotovosť idem, posedim a zaplatim dva ečka.

liz_lemon
19. nov 2024

@petracandle statneho? vies, ze taky ani neexistuje?

miskakyska
19. nov 2024

..tým nevyriešiš nič, že nepôjdeš dať zub ošetriť.. prídeš o zuby a bude Ťa to stáť 10 x toľko

patus_2
19. nov 2024

Som obyčajný človek, zubára úplne v pohode navštevujem. Mám zubarku, ktora má zmluvu s poisťovňou. Snažím sa však dbať na hygienu, chodiť na dentálnu a na preventívky pravidelne a podchytiť kazy už v začiatkoch, aby mi to ušetrilo €.

lentilka78
19. nov 2024

Keď naozaj nemáš peniaze nazvyš, tak pri bolesti sup na pohotovosť... Nič iné ti neostáva, mne raz akútne pred dovolenkou za 15 eur ošetrili zub, v cene rtg, injekcia, vŕtanie, vložka... Co je podla mňa ako zadarmo, po dovolenke som šla k môjmu zubárovi, zub dorobil za cca 40 eur.
Celkovo u môjho zubára, a to je súkromný, ale zmluvný neplatíme až tak veľa, za kaz cca 40-60 eur, za menší aj 30 aj s injekciou.. Jeden rozsypany zub mi urobil dohromady za 140 aj s vyberaním nervovú, výplňou a domodelovanim..
Skus pohľadať zubárov na dedinách, ti sú vždy lacnejší
A hlavne dokladna hygiena, hygiena a ešte raz hygiena..

petracandle
19. nov 2024

@liz_lemon tak nech naďalej plače a nechodí k zubárovi a potom o pár rokov keď jej zuby zhnijú a prídu extrémne bolesti ozaj nechá u zubára tisíce

markusrasford
19. nov 2024

Nie kvôli vysokým poplatkom ale kvôli tomu ze si sa nestaral o chrup. V tomto prípade nie zubári sú na vine ale tvoja nezodpovednost

michaela329
19. nov 2024

Akože tiež nie som milionár, ani moja rodina, ale aby som si raz za rok nevedela našetriť cca 100€ na dentálnu hygienu a prípadný kaz? Chodím poctivo každý rok na prevenciu, mám štátnu zubarku, nezanedbávam hygienu a nič u mojej Dr. neplatím.

simca06022011
19. nov 2024

Tak neviem zienky kedy ste boli ale ja som s dcerou skocila, ze opravit mini kaz, lebo v kuse okolo toho sa krutila lekarka "storojcekova" (zubarka nasa ze to vobec netreba riesit, je to podla nej len v ryhe atd, ani na rtg este nic)... kaz bol hotovy za par minut, iba povrchove nic, dcera to dala bez injekcie len tak = 120EUR. To uz nie je ani sranda ani ze, nevadi.. ked treba tak treba :D Kym pred 2r som jej za dentalku dala cca 30EUR,tento rok v maji uz 60...
Inak tiez som toho nazoru a opakuju to lekari uz hadam 20rokov (ano predtym, viem ze sa kaslalo na to a islo sa az ked zle bolo) = prevencia, hned riesit a nie "pockame"... ale bohuzial stretla som sa aj ja s tym, ze "ved pockajmeeee", to netreba :DDD

rozculena
19. nov 2024

štátni zubári neexistujú.
Zubári sú iba zmluvní a nezmluvní

ssnowwhitee
19. nov 2024

Je možnosť dať sa ošetriť študentovi, je to lacnejšie 🙂

sono2
19. nov 2024

@liz_lemon ale existuje. Moja mama chodí k štátnemu.

felycity
19. nov 2024

áno, návštava zubára je dnes drahá položka a ľudia, ktorí majú menšie príjmy môžu mať s tým problém a už tu nejde ani len o zuby ale aj iné ošetrenia - rovnako to funguje aj v zahraničí, je čas, kedy sa treba začať riadne starať o chrupale vlastne o vlastné zdravie( aj keď sú skupiny ľudí napríklad ženy po pôrodoch majú extrémny problém so zubami napriek starostlivosti), možnosť nájsť lacnejšiu verziu na poliklinikách napríklad, ošetrenie študentom, prípadne aj v zahraničí (madarsko, srbso sa dá lacnejšie), no alebo si žačať šetriť na podobné výdavky

haraburdova
19. nov 2024

Zalezi od toho kde. V Bratislave sa na sukromnom zubarpvi clovek s beznyn prijmom citi ako na Vianocnych nakupoch - 400 eur v riti ani nevies ako.
V Kosiciach s daju najst aj rozumnejsie ceny. Napriklad zubar Babik co robi pri nam. osloboditelov ma fajn ceny, max 40-50 eur som doplacala. V inych mestach neviem.

nevenka
19. nov 2024

@liz_lemon toto ma vzdy pobavi, ze "statny" zubar 😅🤣

17alexis
19. nov 2024

Ja som minule nechala za opravu zuba, z ktorého sa mi trošku odlomilo, 300€. Pre nás to, našťastie, nie je problém, ale spomenula som si na ľudí, ktorá zarobia v čistom 700€, že pre nich by to bola konečná. A áno, ísť k "štátnemu" je síce lacnejšie, ale ja čo som k takým chodila, tak to bolo celé zle. Radšej si priplatíme za komfort a aj kvalitu. Tu veľakrát tiež platí, že nie sme tak bohatí, aby sme si kupovali lacné veci.

nevenka
19. nov 2024

@markusrasford nie vzdy je to tak. Ja aj chodim k zubarke, aj 2x rocne preventivka a predsa - urobili sa mi kazy pod starymi plombami a momentalne som opuchnuta, po vybrati a precisteni kanalikov, tak mi zase zub otvorila, beriem antibiotika, mam zapal v sanke. A to sa o zuby staram. Stara zubarka mi este ako decku kvoli mini kaziku, vyvrtana obriu dieru do korunky a teraz, ked sa tam pod staru plombu daco dostalo, tak uz to schytaju nervy.

lienka.7
19. nov 2024

@autorka treba prehodnotiť iné výdavky a stanoviť si priority.

liz_lemon
19. nov 2024

@sono2 ano? aky to je? kazdy zubar ma svoju firmu, rozdiel je len v tom, ci ma zmluvu s poistovnami

viestta
19. nov 2024

@sono2 statny zubar pracuje v statnej nemocnici, a to je len par fakultnych a univerzitnych, ktore maju zubnu kliniku. Vsetci ostatni su sukromnici. Bud robia sami na seba alebo zamestnaci nejakej sukromnej kliniky. Bud maju zmluvy s poistovnami alebo nemaju.

ninusa221
19. nov 2024

Ja mám súkromného mladého dobrého zubára a najviac som u neho nechala 50€

hipuska
19. nov 2024

No, celkom súhlasím. My sme nechali aj s deťmi naposledy 270€ a za dva týždne nás čaká ďalšie kolo v podobnej sume. To je viacclenna rodina, oprava malých kazov. Áno, chodíme na dentálnu, umývame, nejedia sladké ani nápoje ale proste je tam vyššia kazivosť

basulaak
19. nov 2024

Nehaj si osetrit zuby studentmi zubariny.

lentilka78
19. nov 2024

@nevenka to isté aj ja...stsrsm sa poctivo, za posledných 5 rokov keď som mala problémy so zubami, vždy to bolo tým ze vznikol zápal pod starou plombou, zubár mi povedal, že neboli dostatočne ošetrené zuby pred zaplombovanim... Všetky tie zuby mi robili študenti na praxi u bývalej zubárky, už nikdy viac by som sa tam nedala osetrit

tanyan
19. nov 2024

K zubárovi nechodia ľudia minúť peniaze, ktoré majú nazvyš. K zubárovi sa chodí na preventívnu prehliadku (bezplatná) a ošetrenie (čiastočne spoplatnené). Na stránke svojej zdravotnej poisťovne nájdeš zoznam zazmluvnených lekárov a na stránke zubára alebo v čakárni či ambulancii nájdeš cenník. Vždy existuje lacnejšia aj drahšia možnosť pri ošetrení. Ale najdrahšie je zanedbané zdravie.