Chcem sa spýtať, čo by ste robili v mojom prípade. Chodím na preventívky obvodnej, ktorá mi štandardne meria tlak váži ma a meria. Podľa váhy mi vypočíta BMI a každý jeden krát, čo tam som mi povie, že by som sa mala zamyslieť nad redukciou hmotnosti čisto na základe čísla na váhe. Som človek, ktorý cvičí 6x do týždňa a veru nepripadám si, že by som bola "tučná". Mám niečo cez 160cm, 163-164 niečo také a váhu niekde medzi 58-60 podľa toho kedy sa vážim. Dám do komentára fotku postavy.
Je toto reálne považované za niečo nie zdravé alebo som ja divná? Ďakujem.
Vymeň lekárku.
Paneboze keby mám toľko kilov tak chodím holá po námestí 😅 máte krásnu zdravú postavu ❤️
Vyzeras super, vymen dr 🙂
a lekárka potom vyzerá ako? keď na teba rozpráva také hlúposti..
Príde mi hlúposť zohľadňovať BMI len na základe vek/výška/váha. Pretože je dosť podstatné či je váha daná podielom tuku alebo svalov 😊 tvoja postava je super a vôbec by som sa nad tým nepozastavovala
@lisymbia presne toto! taký kulturista čo je samy sval so 110kg ma rovnaké BMI ako tučný človek 110kilovy. pretože BMI nezohľadňuje či to kilo je kilo tuku či svalu
Lekárka je krava! Ona koľko váži? 35kg?
@h2 také lekárky mávajú skôr 35 kg navyše 😁
Coze? Toto je realne? 😃 Ved ty mas idealnu hmotnost, postavu, vsetko a ona ti povie, ze mas nadvahu? 🤨😐 Z fotky vidno, ze ty mas pomaly tehlicky na bruchu, co by som ja za toto dala... 😅😃
Nie je voci tebe pani doktorka trochu zaujata? Ona ma prosim pekne aku postavu?
no---tehlicky na bruch-no cista tucibomba... niektore dr. maju ozaj stihomam...mojej kolegyni to merala dr. tiez-kolegyna behavala maratony-stihla...a stale ju s tym otravovala...
BMI by som nebrala ako udaj, na ktory by mala prihliadat a uz vobec nie, ked je doktorka, nie je to presne, len orientacne, existuju ovela presnejsie metody na zistenie pomenu tuk/svalovina v tele. Poznam ovela chudsie dievky, nez som ja, co maju len okolo 17% kostroveho svalstva v tele, co je velky podpriemer. Ja mam cez 35%, cize aj ked mam vyssiu vahu, som zdrava dospela zena.
Len tie zabky na nohach dufam nenosis casto, mozes mat z nich vpadnutu klenbu a ploche nohy 😃
Tvoja vaha je uplne v poriadku k tvojej vyske, nie su tucna mas strednu postavu. Absolutne neries, lekarka ma asi nejaky komplex. Vsetko je uplne v poriadku. 58 kg je super cislo.
Ved mas pomerne pekne osvalenu postavu, lekarka je nejaka divna.
Podla bmi si predsa uplne v strede rozsahu pre normalnu vahu. Sibnuta je ta doktorka?
Vôbec nie si tučná. Vyzeráš super zdravo, svalnato.
Asi by si jej mala nechat nejaky unformacny letak o zdravej postave, lebo zjavne jej chyba par klucovych bodov 😅. BMI je uplne nevypovedne pri tejto hmotnosti a este aj tak ho mas v norme.
Vymen doktorku. Takej jebline čo nevie správne vyhodnotiť blbé bmi by som v žiadnom prípade neverila ze správne vyhodnotí rozšíreny krvný obraz alebo výsledky zo serologie.
Ak teba nazve tucnou, tak na mna neexistuje take slovo co by ma opisalo😂
Krasny priklad toho, ze sa nemame z lekarov dosrat a rozmyslat niekedy aj svojim rozumom (hlavne instinktom)
Výmen doktorku, tiež som mala podobnú doktorku ktorá bola 2x široká ako ja a na základe bmi mi povedala ze si mam začať dávať pozor na váhu a mala by som schudnúť lebo cicilizacne choroby. Pritom výsledky až na Vít D ukážkove.
Teraz mam lekára ktorý tvrdí že váha a výška nie je všetko obzvlášť ak je je človek aktivny
Tak čo už povie doktorka zenam čo majú nad 100 kilo naozaj neviem, možno ti len závidí ona je ako lan? Čo sa týka váhy na tu výšku je to taká postava krv a mlieko za mňa, ale ak si spokojná kašli na reči ostatnych
a pani doktorka nepredava nahodou lieky na chudnutie za hotovost? lebo aj take som zazila, mala 167 cm a asi 62 kg, pani doktorka endokrinologicka mi predala lieky na chudnutie za hotovost, tak ma zdeptala, ze som ich zacala uzivat, po druhej tabletke ma bolelo brucho, rozhodilo mi to travenie, musela som si dat dietu a pri nablizsej menstriacii mi isla cierna krv! kedze mi nedala pribalovy letak, tak som si vyguglila, ze tie lieky sa davaju pri morbidnej obezite!!!
tvoja hmotnost mozno hranici s jemnou nadvahou, ale nie tucnotou! ale ked cvicis, tak by som riesila len zmenu lekara.
@heln, jej hmotnosť so žiadnou nadvahou nehranici, ani len s jemnou. Jej bmi je úplne v poriadku a bolo by v poriadku aj keby mala ešte o päť kíl viac, to by hranicilo s jemnou nadváhou. Doktorky by som sa spytala, či bola dlho chorá, keď sa učili počítať, lebo evidentne nie je schopná vypočítať ani bmi. A brala kartu k normálnemu lekárovi.
Jedine co mozes mat tazke, su vlasy 😃
Normalna sportova postava 👍 lekarka je...zvlastna.
Si chudá nie tučná to čo za slepú osobu. Never jej nič prosím zmeň lekára to že je vzdelaním lekárka nie každý je dobrý lekár. Takže rozprava TI klamstva. Mať takú postavu tak sa teším. Si štíhla.
Nie si tucna, vyzeras vyborne
Ta mudr ma asi nejaky kompmex sama so seba alebo mevie picitat bmi... Vymen lekarku mas po probleme... Inak v i ych situaciach je ako v pohode? Myslim ak si chora roesi to alebo ti iba pivie teraz je take obdobie kazdy je chory...