Ahojte zajtra mam ísť druhy krát na neurologiu. Počas prvej návštevy išlo vlastne iba o konzultáciu kde mi chcel pán doktor podať obstrek ale zlakla som sa toho tak sme sa dohodli ze to necháme na ďalšiu navstevu. Včera som to konzultovala aj s obvodnou ta mi povedala ze sa nemám čoho báť vraj to neboli je to ako injekcia a len mi to pomôže. Ďalej som sa už radšej nevypytovala. Chcela by som vedieť vaše skúsenosti s obstrekmi pripadne ci to môže vyvolať nejaké nežiadúce účinky som z toho celkom v strese...Poprípade ci ma niekto skúsenosť s pánom doktorom Dobiašom z Trenčína...Mam 21 rokov a bolesti krčnej chrbtice vystupujúce do hlavy....
@jaass a moze sa vlastne taky obstrek podávať bez nejakého špeciálneho vyšetrenia napríklad RTG a pod.?
@adriana2109 ano moze. aku mas diagnozu? ak nemas doveru v doktora a v loecbu tak skus nieco ine. napr fyzioterapeuta kvalitneho ortopeda. alebo akupunkturu ci fyziatra rehabilitacneho a podobne. obstrek je klasika. co ti chce dat guna injekcie? poslpdot by ti tym nemal recenzie nanho si ppzri napr na lekar pluska
@juliet86 diagnóza je skolioza a krcna lordoza. Idem pozrieť tie recenzie ďakujem
@adriana2109 obstrek Ti uľaví od bolesti netreba žiadny RTG ale, keď nebudeš mať bolesti začni cvičiť nájdi si na YouTube cviky na krvný chrbticu
@adriana2109 môže jasne 🙂
@adriana2109 fuu ja ako fyzioterapeut by som obstreky neodporúčala, skolióza aj lordóza sa dá krásne poriešiť bez nutnosti obstrekov atd. Určite vyhladaj kvalitneho fyzio a da ta dokopy. Obstrek ti pomoze len na chvilu ale logicky ti to skoliozu nevyrovna a lordozu neskyfotizuje 🙂 cize obstrek v tomto pripade nema kurativny ucinok a je to len docasne riesenie
@adriana2109 utekaj od tohto lekára preč a to ciarov ohnivou. Čím rýchlejšie tým lepšie. V žiadnom prípade sa obstrek nepodáva pri skolioze a lordoze. Tu musíš proste cvičiť, cvičiť, cvičit a ešte raz cvičiť. Už dávno ťa mal poslať ja rehabilitácie. Rehabilitácie cez poisťovňu sú bieda, preto bude najlepšie si vyhľadať dobrého fyzioterapeuta čo ťa naučí cviky presne na tvoju krivku. A potom samozrejme deň čo deň riadne makať a cvičiť. Obstrek je sprostosť.
@jaass chcem sa spýtať za aký čas ty to pomohlo ? Mne pichali korenovy obstrek minulú stredu no bolesti mám stále
@adriana2109 absolútne sa nemáš čoho báť 🙂 mne boli podavane obstreky do križov a nebolelo to vôbec. Ale mne osobne nepomohli. Museli sme prejsť na podanie ozónu, ten mi pomohol špičkovo.