Obsedantné myšlienky

gulka2010
19. jún 2020

Ahojte,
môj problém začal, keď suseda spáchala samovraždu. Odvtedy mi doslova akoby ", preplo" 😒. Mám stále zle myšlienky, bojím sa že sa mi to stane, predstavy že tu niesom, bez detí, predstavujem si domácnosť bez seba, akoby iný reagovali na to, že som spáchala taký čin atď. Tie myšlienky mi samozrejme vyvolávajú úzkosti, slabosť v tele, hrča v krku, vnútorný tras. Vždy to prejde, keď nemám myšlienky, tak sa cítim šťastná, dobre ako predtým. Samozrejme ja nič také nechcem spraviť, ja si to aj vravím, že môj život má veľký zmysel, len proste tie myšlienky ma valcujú.
Začala som chodiť k psychologičke, snažím sa myšlienky stopovať, no ide to veľmi ťažko.
Prosím nemáte niekto skúsenosť s takými myšlienkami? Ako sa ich zbaviť? 😏

1andrea111
19. jún 2020

nemám skúsenosť, to stop myšlienke by mohlo zabrať. Možno ešte skúsiť že vyhradíš si určítú časť dňa, nejakú konkrétnu hodinu, kedy si tie myšlienky pripustíš, necháš ich plynúť nech bežia, ale len v tú hodinu a počas dňa budeš odpútavať pozornosť, že teraz na to nebudem myslieť až potom. a snažiť sa o to aj keď to budeš musieť robiť každú sekundu. Skúsiť popri práci s myšlienkami aj niečo na ukľudnenie napr. persen.

marygk
19. jún 2020

Ahoj, máš koníčky, hobby? Skús zamestnať myseľ niečím iným, čítaj, rob ručné práce, záhradka,začni sa učiť cudzí jazyk,vyvetraj si hlavu pri behaní, plavaní....Suseda bola suseda, ale ty si ty. Hlavne sa s nikým neporovnávaj,to nikdy nerobí dobrotu. Ja keď vidím Andreu Verešovú v bikinách a potom sa pozriem na seba tiež nemôžem porovnávať lebo by mi ten koláčik čo som si dala ku káve ani nestrávil. Rodina, práca, koníčky a robiť si malé sebecké radosti ísť na manikúru, kúpiť si tú drahšiu kabelku miesto tej lacnejšej...a takéto myšlienky nemajú šancu. Keď sa takéto niečo stane v okolí, asi každý sa zastaví a rozmýšľa nad životom, ale to mi príde normálne. Ale netreba nad tým rozmýšľať príliš dlho, život treba žiť. Život je ako skok s padákom, buď budeš sraľo čo zostane v lietadle a bude nad tým celým premýšľať alebo sa hecneš skončíš a užiješ si to. Verím že toto obdobie zvládneš.

sunny8
19. jún 2020

Je to asi čerstvé tak to máš ešte v pamäti. Mne takéto hrozne myšlienky po pár dňoch odchodia samé ale snažím sa ich nechať sebou prejsť bez pitvania a potom mi je lepšie

halabolka
22. jún 2020

@gulka2010 skus meditaciu. Bez srandy. Prve dni su tazke, pravdepodobne budes nervozna z toho, ze to nefunguje. Ale ak vydrzis mesiac, postupne sa ti polepsi.. naucis sa ovladat svoju mysel, aby ta stale neprepadavali tie iste negativne myslienky.

majulinka112
24. feb 2022

@halabolka aká meditacia prosím aj ja by som rada vedela

majulinka112
24. feb 2022

@gulka2010 viete o tom ze nič sa stať nemôže ze vaše myšlienky nemajú takú moc a ze sú to len a len myslienky to nieste vy ja sa riadim tým nevenujem im pozornosť a oni ako prišli tak aj odídu a neberiem žiadne AD som proti beriem iba výživové doplnky s ktorými je to oveľa jednoduchšie

marosbotlik
25. aug 2024

Ahojte dostavam sa z ocd.pokeca niekdo?