Ahojte ,mam taky problém. Dolná 6 stolička, mam tam obrovský kaz a 5 mi dnes robil,tiež povedal,že bolo to dosť hlboké,vyzerá, že sa budú musieť čistiť kanáliky a korunka ,keď sme to poratali 1 zub vyšiel skoro na 1000 eur a stále to nemusí fungovať. Je to sialene vysoká suma.neviete mi prosím poradiť nejakú inú možnosť, napr.dat vytrhnúť a potom co ,ostane mi 4 a 7 :( 😞?dakujem za každú radu
Nemyslim si ze zubar chce vyslovene na Vas zarobit, su to bohuzial uplne normalne ceny v dnesnej dobe. Cistenie kanalikov a ich nasledne vyplnenie moze stat kludne medzi 400-500€, zalezi to od poctu korenovych kanalikov... Nasledne teda este korunka a tych 1000€ nie je vobec prekvapujucich. Ale korunka nemusi byt nevyhnutna. Pokial by ste si dali 5a 6 vytrhnut, mohli by ste si tam dat urobit mostik, no cenovo by to zrejme nevyslo vyrazne menej. Alebo teda implantaty, no tam sa pohybuju ceny cca 1000€ len za jeden samotny implantat...
Mozno by som vyskusala nezavaznu konzultaciu u ineho stomatologa, iba kvoli informaciam 🤗
@levandullka veru tak ,bohužiaľ bežné ceny :( no povedal,že zub bude zaťažovany, tak tu korunku treba ,môže sa zlomiť mne tak vydržala horná 5 ,mŕtva bývalý zubar netreba netreba ,zub sa zlomil a ledva sa ta korunka tam dala prilepit
@katka.sp V tom pripade samozrejme ano, korunka zrejme potrebna bude. Bohuzial s tou sumou asi nic nenarobite 😕. Vlastny zub ktory sa da zachranit by som nedala vytrhnut 🙏🏼. Aj ked samozrejme chapem financnu narocnost...
@katka.sp no tak záleží, či ti ide o to, aby si zachránila vlastný zub alebo nie. Ak nie, môžeš ho dať rovno vybrať a na to miesto spraviť implantát. To je cca 1000 eur. Ináč, 1000e sa mi zdá riadne premrštená cena za vyplnenie kanálikov a korunku, nechápem ako môže niekto napísať, že sú to bežné ceny. Mne tiež robili endo na 6ke v nezmluvnej klinike dokonca a stálo to 200 eur plus 60 plomba. Korunku som si nedávala, neviem, ale mne sa mŕtvy zub nikdy nezlomil, ale je pravda že si dávam pozor, nehryziem oriešky a pod. Pri endodoncii človek nikdy nevie, ako to dopadne a koľko ten zub vydrží. Ale ináč aj tak máš strašne drahého zubára.
@katka.sp to je naozaj vela penazi aj tak, ja som si davala robit hornu 1tku korunku, zub bol mrtvy, oslabeny + som mala pri koreni infekciu, ktora zapricinila, ze mi koren zacal ustupovat (moja zubarka mi to zle spravila pred x rokmi). Vycistenie, uzavretie zuba so spevnenim sklenymi vlaknami, 2x rtg, odtlacky, zbrusenie a nahradna korunka + nasadenie uz hotovej ma vyslo na 500€ a to som si davala robit v Trnave na sukromnej klinike bez zmluvy s poistovnou.
@katka.sp no ja mám tiež kanáliky robené ale nedávala mi korunky zubárka, zatiaľ tam dala blimby s nejakou vystuzou či čo a po čase ak nebudú bolieť,čiže budú dobre urobené tak si dám aj korunky. Postupne na zuby (mám asi 4 zuby kanalikove robené ,naraz by ma to odrovnalo. Mám VšZP a tak si dávam zubarske úkony preplatiť tých 120 eur rocne, to plánujem využiť na tie korunky, každý rok jednu si dám. Teraz som to využívala na opravu zubov
@katka.sp Korunka sa dava na vycisteny a uzavrety zub, ak ti ho ma trhat, v takom pripade ti skor ponukal asi implantat. Kazdopadne vzdy mas moznost odmietnut, nechat si zub iba osetrit, uzavriet a netrhat alebo vytrhnut bez nahrady, pripadne si to dat spravit niekde inde lacnejsie. Tvoj zubar chce na tebe ocividne iba zarobit.