Ahojte babule, viem, že tu je o členoch obrovské množstvo diskusii... Čítala som už asi všetky, ale chcela by som sa vás spýtať, že či náhodou nemáte skúsenosti s vyvrtnutim členka ze zle doskočíte, a za normálnych okolností vás bolí vonkajší členok lebo tam sú natiahnuté väzy ale v tomto prípade je obrovská bolesť len na vnútornom členku.... Moja neter včera pri tréningu zle doskocila na nohu, respektíve tvrdo dopadla a pri tom sa jej noha podvrtla... Nemá opuch len nemôže ani nohu celú položiť na zem, nevie dostúpiť....úrazov členka už mala viac konkrétne toto je už 3. úraz na pravom členku a 1 mala na ľavom... Nechcem už ísť na rontgen lebo už mala za sebou nesmierne veľa rontgenov a to nie je zdravé a spôsobuje to rakovinu. Pociťuje pichavú bolesť keď sa snaží nohu položiť na zem. Dala som masť, spevnila som a teraz neviem co robiť... Ďakujem za všetky rady
@simsalabim áno, to máš pravdu... Dúfam, že to už bude posledný krát 😟
Trepni vonkajšiu stranu o stolík a bude bolieť rovnomerne
@rezanka73 ja to nemyslím zo srandy a pokiaľ nechceš povedať niečo normálne tak aspoň nehovor takéto hlúposti, je to nepríjemné... Nebola otázka ako mať rovnomernú bolesť, šlo len o to, že boli vnútorná strana členku, ale pri vyvrtnuti sa najčastejšie natihanu vonkajšie väziva tak som len chcela radu či niekto nevie prečo to tak je...
Skus obklad,z korena kostihoja.Vykopat,nakrajat alebo rozmixovat a aplikovat na bolestive miesto.
Kazdu noc,aspon tyzden.Prajem skore uzdravenie.
@julca777 ked sa stane uraz a clovek nemoze pouzit koncatinu, skoro vzdy je vhodny rtg. Pritomnost opuchu alebo modriny nie je uplne smerodatna.
Zazila som v praxi obrovsky opuchnute zmodrene clenky ktore nakoniec neboli zlomene a aj pacientov s malym opuchom ktori dokonca prisli na rtg po vlastnych a ukazalo sa ze chodia po zlomenom clenku...
@julca777 treba ist na rengen 🤷♀️