Obriezka - ísť na urológiu alebo súkromnú kliniku?

4. aug 2021

Chceme dať synovi urobiť obriezku. Chcela by som sa opýtať tých, ktoré to riešili alebo ktorých manželia toto riešili (nie názory pre a proti, sme rozhodnutí), kde je lepšie ju dať urobiť? Na urologickej štátnej ambulancii alebo na súkromnej chirurgickej ambulancii (zväčša estetické ambulancie)?

miskamicha
4. aug 2021

Fu..len tak bez priciny obriezku? Skusit jednodnovu chirurgiu 🙂

autor
4. aug 2021

@miskamicha Benefity prevažujú riziko dobudúcna.

Všetky sú jednodňové. Aj tie na urológii aj tie na súkromných ambulanciách.

miskamicha
4. aug 2021

Nie vsade su jednodnovky 🙂 pracujem ako zdravotnik, nebudem specifikovat. Neviem kto vam povedal o benefitoch a rizikach ale ak muz dodrziava hygienu tak nevidim dovod na cirkumciziu, treba to urcite skonzultovať na mieste kde ho maju zoperovať. Ak mate v nemocnici jednodnovku a zoperuju aj tam tak je to jedno.

autor
4. aug 2021

@miskamicha Kde sú viac dňové? (aby sme sa im vyhli 🙂)
Syn si to tam nechce umývať a hrozí mu opakovaný zápal. Už to nechceme riešiť 2 týždňovým pobytom v nemocnici kvôli zápalu močových ciest.

martinq54
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marytesss
4. aug 2021

a to koľko rokov má syn? ked je lenivý dodržiavať základnú hygienu? alebo je to len o vašej pohodlnosti? ja ako matka by som vždy dohliadala na to aby sa riadne poumýval. keď bude starší tak to pochopí aj sám. ešte som nepočula o tom že by bola obriezka vykonaná kvôli zápalu močových ciest.

martinq54
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
4. aug 2021

@marytesss 3r.
Nie je to o mojej pohodlnosti. Syn mi nedovolí mu to tam umývať (a nemienim tam s nim nacvičovať tragédiu s plačom každý jeden večer).
Práveže sa vykonáva kvôli tomu najčastejšie zo zdravotných dôvodov, okrem fimózy.

autor
4. aug 2021

@martinq54 Napíšem ti. Ďakujem.

miskamicha
4. aug 2021

V nemocnici..na urolog.klinike niekde drzia cca dva -tri dni kvoli platbe z poistovne. Ale ak mozem doporucit...potrapte sa so synom, kupit z netu slezovy krem a aplikovat aj 3 x denne a ono to povoli,mam s tym u pacientov len dobré ohlasy 😉 Ja by som do toho nesla ak to nie je opodstatnene...predsa narkoza nie je len tak....ale uz je to na vas 🙂

marytesss
4. aug 2021

je to vaša pohodlnosť, už len z toho štýlu akým o tom píšete. vy ako rodičia máte vedieť svojmu dieťaťu vysvetliť čo a ako. že prečo to treba, načo... naša trojročná vydržala všetky pre ňu nepohodlné veci a ani nezaplakala, ani raz. deti nie sú také hlúpe, práve naopak- sú veľmi vnímavé a bránia sa keď veci nechápu, nerozumejú im, sú zmätené, vtedy sa boja. takže tu by som začala, nemá to nič spoločné "s nacvičovaním tragédie s plačom každý večer" ako ste to vy nazvali. keby som ja v troch rokoch nechápala veci, kt mi boli nepohodlné, dnes vám túto správu nepíšem, ale dýcham fialky zospodu. asi tak.
na vašom mieste by som to skúsila ešte raz, normálne s komunikáciou, motiváciou, pochvalami a slezovým krémom.

miskamicha
4. aug 2021

@marytesss suhlas!! A hlavne slezovy krem

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
4. aug 2021

@marytesss A ak to nepomôže a náhodou skončí syn s nefunkčnými obličkami po zápale (pretože na to má vysokú šancu ak sa mu zápal ešte raz zopakuje), potom mi budeš platiť odškodné alebo ako?
Pretože som si to nevymyslela. Obehanych lekárov mame s posudkami a riešením je obriezka.
@miskamicha Rovnako tak ty so slezovym krémom.

Si fakt myslíte že som to neskúšala? Ze som blbá alebo co?

Nemienim riskovať zdravie svojho dieťaťa kvôli ďalšiemu zbytočnému nacvicovaniu s predkozkou, ktorá je k životu potrebná menej než slepé črevo.
Ty si rob čo chceš. My sme sa rozhodli inak. A je to naše dieťa. Nie tvoje. O rady tohto typu nestojím. Vyskúšali sme toho už dosť.