Ahojte zienky, pisem za moju sestru, pre ktoru je MK neznamy pojem 🙂 Vcera sa mi stazovala, ze uz dlhsiu dobu pocituje obrovske bolesti pri sexe. Pravidelne chodi ku gynekologovi, takze zapal by som vylucila, doktor nic neodhalil. Gynekolog jej povedal, ze ma maternicu ulozenu prilis vzadu a navyse opacne otocenu a sam povedal, ze moze kvoli tomu pocitovat bolesti pri styku. Rovnako ju boli aj vysetrenie u gynekologa. Nejedna sa vraj o obycajnu bolest, ale az taku, ze sa jej chce plakat a sex je utrpenim. V minulosti tento problem nemala a casom sa to zhorsuje. Ja som jej navrhla vysetrenie u ineho gynekologa, co ale odmieta, tak som slubila, ze sa popytam tu 🙂 Mate s tym niekto skusenost? Moze vobec poloha maternice ovplyvnit taketo veci? Dakujem za vsetky rady. Este doplnim, ze sestra ma 24 rokov a nikdy nerodila ani nebola tehotna.
@andelok
Niesom gynekologicka 🙂 Ale,podla mojich informacii,
kedze je ta maternica naopak,tak tie polohy co zvycajne
väcsine zien nerobia problem,mozu "nam" sposobovat
urcite nepohodlie,tlak,ci jemnu bolest.Ale,je to strasne
individualne.A nema sestra problem aj s nedostatocnym
zvlhcenim posvy?Lebo,ako pises,ked ju to boli takmer
pri kazdej polohe.Mozno to chce dlhsiu predohru,prip.
lubrikacny gel.Obratena maternica nieje choroba,ani nic
nezvycajne.A ked lekar vylucil zapal,tak nevidim dovod
preco by si aj tvoja sestra nemohla uzivat krasny sexualny
zivot 🙂 Drzim palce!
@dasiacik Vdaka. Viem, ze zrejme nebudes gynekologicka, ale aspon som nasla niekoho s podobnym problemom. Trochu citam na nete o tom a v jednom clanku sa pise ze bolest je sposobena tym, ze krcok je ulozeny prilis vpredu. Tak som jej to uz preposlala. Vidim, ze cakas babatko...s otehotnenim si nemala problem? V tom clanku sa totiz pise, ze moze tazsie prist k otehotneniu. dakujem!
@andelok
Ano,na nete je toho plno.Ale,netreba z toho robit vedu.
Obratena maternica naozaj nieje ziadny problem pre
ktory by sa mala tvoja sestra trapit.Je to uplne bezna
vec,len sa o tom mozno tolko nerozprava.Naozaj to
nieje ziadna abnormalita.S tym krckom mas pravdu.
V podstate,to co vy mate vpredu mame my vzadu a
naopak.S otehotnenim velky problem nebol,cca.pol
roka snazenia.Akurat odbornici odporucaju skor polohu
zo zadu pri snahe otehotniet,a myslim,ze to mozem len
potvrdit 🙂
@andelok to s tym tazsim otehotnenim vraj vobec nie je pravda, aj ta poloha zozadu na otehotnenie je vraj len mytus. U sestry by skor mali pohladat take polohy, aby partner nevnikal velmi hlboko. No a hlavne psychika tiez robi svoje . A po porode sa moze maternica dostat do spravnej polohy, u mna sa tak stalo, takze to tiez nemusi byt celozivotny stav 😉
@hradnapani dakujem za radu 🙂 ona je z toho uz dost vystresovana, takze mozno aj to bude problem. otehotniet sa zatial nesnazi, teraz ju trapia hlavne tie bolesti.
@andelok este by stalo za uvahu odsledovat si, kedy tie bolesti zacali (ked ich predtym nemala). Mala vtedy ineho partnera alebo stale tohto jedneho? nezmenilo sa nieco k horsiemu v ich vztahu? vedela o tej obratenej maternici uz od zaciatku alebo sa bolesti zacali az potom, co jej to povedal lekar? Vsetko so vsetkym suvisi a ta hlava to vie fakt casto velmi skomplikovat. Takisto vela zavisi aj od partnera, od jeho citlivosti voci nej, ci sa o tom rozpravaju, alebo sestra len ticho trpi atd
@andelok tiez mam teraz maternicu dozadu otocenu,pri urcitych polohach aj bolesti, tak si vyberam vzdy pohodlne polohy.Ak je po gynekologickej stranke vsetko v poriadku u sestry,moze to byt mozno psychickeho charakteru,tie bolesti.Nema sestra nejaky problem s partnerom?
A kedy jej to zacalo? Boli ju to pri vchode,alebo az vo vnutri. Ja by som o tom vedela rozpravat..bez zapalu,podla gyn.tiez nema co boliet a boli tak,ze by som si priala narodit sa este raz ako chlap.
@andelok
Ahoj.Ja mam tiez opacne otocenu maternicu,a je pravda,ze
niektore polohy pri sexe mozu robit trosku problem.Treba
len skusat a hladat to najvhodnejsie.Mna to napr.dost boli
"odzadu",takze tejto polohe sa viacmenej vyhybame 🙂