Ahojtee , v minulom príspevku som písala o tom ako ma bolia ladviny no hneď ten večer na mňa prišla taká bolesť že sa to už nedalo zniesť takže rýchlo smer Pohotovosť... Tam mi zistili že mám v obličkách kamene na obidvoch stranách:( čaká ma ešte CT vyšetrenie... Mala ste to už niektorá ? Ako to všetko pokračovalo.. ešte som takéto niečo nikdy nemala tak som zvedavá ako to bude pokračovať 😊
Ďakujem za každú odpoveď, pekný dník🙂
Moja mama mala opakovane záchvaty, opakovane na pohotovosti kde dostala len injekciu a nakoniec aj oblička musela von
Ahoj 🖐️ mne riešili najskôr litotripsiou, ale nakoniec išli von stentom 😅 zavádzanie stentu otrasné, bolestivé. Ten som mala 3 mesiace. Potom ho vyberali aj s kameňom v celkovej anestéze a dali tam tenší stent. Ten vybrali po 2 týždňoch a od vtedy mám kľud.
Ja mam v jednej obličke 2 kamene asi 4 roky. Chodím len na kontroly k urologovi. Keď je bolesť neznesiteľná dám si flektor v prášku.
@cukri_cek ahoj. Dostala som oblickovy zachvat, zistili mi dva kamene v ľavej obličke. Po vyšetreniach a CT mi bol zavedený stent. Za dva týždne operácia cez močové cesty. Stent mi vrátili na dva týždne. Operácia úplne v pohode ale zavádzanie stentu bolo bolestivé a týždeň po som nosila plienky lebo tie bolesti ( rezak) a neustále ucvrkavanie…
@cukri_cek ja ich mam do malička presne do cca roka a pol. Teraz mam 41 🙂 čiže ich mam cely život, tvoria sa mi dookola. Male vyjdu samé, veľký mi museli rozbíjať, ale to len 1x našťastie.