Obličkové kamene

cukri_cek
26. dec 2024

Ahojtee , v minulom príspevku som písala o tom ako ma bolia ladviny no hneď ten večer na mňa prišla taká bolesť že sa to už nedalo zniesť takže rýchlo smer Pohotovosť... Tam mi zistili že mám v obličkách kamene na obidvoch stranách:( čaká ma ešte CT vyšetrenie... Mala ste to už niektorá ? Ako to všetko pokračovalo.. ešte som takéto niečo nikdy nemala tak som zvedavá ako to bude pokračovať 😊
Ďakujem za každú odpoveď, pekný dník🙂

katka2602
26. dec 2024

@cukri_cek ja ich mam do malička presne do cca roka a pol. Teraz mam 41 🙂 čiže ich mam cely život, tvoria sa mi dookola. Male vyjdu samé, veľký mi museli rozbíjať, ale to len 1x našťastie.

halabala10
26. dec 2024

Moja mama mala opakovane záchvaty, opakovane na pohotovosti kde dostala len injekciu a nakoniec aj oblička musela von

295anicka
26. dec 2024

Ahoj 🖐️ mne riešili najskôr litotripsiou, ale nakoniec išli von stentom 😅 zavádzanie stentu otrasné, bolestivé. Ten som mala 3 mesiace. Potom ho vyberali aj s kameňom v celkovej anestéze a dali tam tenší stent. Ten vybrali po 2 týždňoch a od vtedy mám kľud.

ajka10000
27. dec 2024

Ja mam v jednej obličke 2 kamene asi 4 roky. Chodím len na kontroly k urologovi. Keď je bolesť neznesiteľná dám si flektor v prášku.

kubizde
27. dec 2024

@cukri_cek ahoj. Dostala som oblickovy zachvat, zistili mi dva kamene v ľavej obličke. Po vyšetreniach a CT mi bol zavedený stent. Za dva týždne operácia cez močové cesty. Stent mi vrátili na dva týždne. Operácia úplne v pohode ale zavádzanie stentu bolo bolestivé a týždeň po som nosila plienky lebo tie bolesti ( rezak) a neustále ucvrkavanie…