Obličkové kamene

veronika356_
18. okt 2024

Ahojte mate prosím vas niekto skúsenosť s obličkovymi kamenmi?
Minulý týždeň som mala neskutočne bolesti a mala som kameň v pravej pblicke ktorý sa našťastie vymocil a bol kľud
Ale 2 dní dozadu sa mi spravili 2 kamene ale už na ľavej strane obličky, nezabrali infúzky nič a museli mi ich zákrokom vybrať a dali mi do ľavej obličky stent ktorý mi výberu 2 týždne
Spravili sa niekomu kamene aj napriek stentu? Mam neskutočny strach ze sa znova spravia a znova príde ta neznesiteľná bolesť.. :( prosím čo vám pomohlo.. Ďakujem..

lubkovaandrejka
18. okt 2024

@veronika356_ Ahoj, mamina berie rowatinex kvapky preventivne na kamene alebo, ked ju zacina boliet oblicka a velmi si ich pochvaluje.

kubizde
20. okt 2024

@veronika356_ ahoj. Tento rok ma operovali. Hlavne veľa pi, aj keď máš stent. Na ňom sa ti môžu vytvoriť mini kryštáliky, ale nič veľké, neboj.

hopsik
26. okt 2024

@kubizde môžem sa prosím opýtať, ako ste to mali po operácii? Mali ste ešte zavedený stent? Bolesti prestali? Ďakujem za odpoveď

kubizde
31. okt 2024

@hopsik ahoj. Áno po operácii som mala stent dva týždne. Bolesti som nemala, bála som sa vytiahnutia stentu ale bola to sekundová záležitosť 🙂

hopsik
31. okt 2024

@kubizde skvele a ako dlho ste boli potom v nemocnici? Sú po zákroku nejaké obmedzenia?

kubizde
31. okt 2024

@hopsik v pondelok ma operovali, v stredu pustili. Mala som cievku do utorka potom už to bolo Ok. Dôležité je veľa pit! Cim čistejší moč budeš mat, tym Skorej ta pustia 🙂 po operácii som další pondelok nastúpila do prace, stent som ani necitila.