Tie co mate paniku z lietania, aké oblbovaky používate, aby ste vedeli fungovať po pristátí celý nasledujúci deň?
Ako sa ukludniť a prežiť to? Čo si prečítať, aby som sa uistila, že sa nič nemôže stať?
Ďakujem
Oblbovaky si urcite nedavaj, ani alkohol ani nic podobne, max. bachove kvapky... nastuduj si grounding techniques, stiahni si filmy, serialy, hudbu, zober si knihu, krizovky. Lietanie je najbezpecnejsia doprava, ked sa nebojis sadnut si do auta, nemas dovod ani bat sa ist do lietadla. Nebudem ti pisat, ze sa nic nemoze stat, ale ludia co tam pracuju, su trenovani na kazdu moznu situaciu, mozes im verit
Precitaj si koko ludi denne umrie v auto nehodach a kolko rocne v lietadle. A do auta sa nebojis sadnut ?lietanie je najbezpecnejsia preprava. A Keby sa nieco malo stat tak aspon na mieste umres nebudes paralizovana atd.
Pokud vazne potrebujes uklidnit, obvodni lekar ti muze predepsat 0,25mg neurol. Jo, neni to uplne nejidealnejsi reseni, ale zabere, v letadle se prospis a bude dobre.
Ja si davam neurol niekedy az 1mg ale teda ja som nan zvyknuta a fungujem normalne akurat bez uzkostnych pocitov, tebe by stacila mozno aj polovica z 0,25 ...alkohol u mna nehrozi, vcera som mala ani nie deci vareneho vina a bolo mi fujky 😅
@miadi vies co taketo reci su na prd pre nas, jasne ze toto vsetko vieme ake je to bezpecne, je to proste fobia z lietania a bodka 🤷♀️...su ludia co sa boja hadov, pavukov ,vysok, nic z toho nie je priamo zivot ohrozujuce (ak sa nebavime o jedovatych druhoch etc)...kamoska sa ruti uz len ked vidi uzovku za sklom a co jej spravi nic, je to proste fobia, normalna lekarska dg
Bez 1,5 mg Lexaurinu do lietadla nesadnem.Predpisala mi ho obvodna.Fungujes s nim normalne len nebudes mat strach, busenie srdca.Najlepsie je dat si ho pred cestou uz aspon den, dva pravidelne 3x.Ak mas zly pocit nepomoze Ti ani to, ze je to najbezpecnejsia doprava.je to iracionalny strach podobny zazivam v lanovke
@miadi reakcia úplne od veci.
@aurorastone2
@viestta baby na prekonanie fobii je najlepsie postavit sa celom tomu coho sa clovek boji. Mam fobie z vysok hadou bola som vselikde vysoko aj na kolotoci na vrchole mrakodrapu co ta akoze ide smerom dole hodit.. dotkla som sa par x hada. Stale to nie je moje oblubene no viem ze tie predstavy uzkost ci strach je horsi ako realita . Nie je odvazny ten co sa neboji a ide do boja s priserou ale ten co sa boji a aj tak ide. Pestovat si v sebe fobie nie je moje hobby . Ked vam nepride Moj pokus pomoct vhodny ok Dajte jej lepsi nema zmysel Mne vysvetlovat ako funguje nelogicky strach. Lebo Ja som nad tym mojim vyhrala.
@larazivago uplne od veci este viac ta tvoja. Keby som tu mala reagovat na kazdy nazor s ktorym nesuhlasim ze je odveci .. 🤣uz teraz stracam cas reakciou k tebe.
@miadi Ale Prestan presviedcat nas ostatne,ze to co platilo na teba, Plati aj na nas. Ty,ty ,ty a ty. Je to fobia, je to diagnoza. .
@miadi je pekne, ze si sa svojim fobiam postavit vedela. Ale to nefunguje u kazdeho. Ja sice fobie nema, ale viem sa vzit do koze baby na lustri, ked zbada v kute pavuka. Sice mam v taky cas obavy viac o nu ako o pavuka, nechapem ako sa moze takeho stvorenia bat az tak, ze riskuje pad z lustra ale aspon ju nedeptam statistikami, ze viac urazov v domacnosti sposobuje pad z vysky ako utoky pavukov
@gemmadimare tan si dajte oblbovak na vsetko vas problem. Nechcete problem riesit len ho urlmit umelo. Fajn good luck . Pestujte si fobie not my problem.
@miadi danke velmi schön😁
@viestta ziadne konkretne statistiky som tu nepisala Myslim ze to je vseobecne jasna vec kazdej dospelej osobe: ked mas pocit ze som ju dobre mienenym komentom deptala. To iste sa da povedat o tvojich komentoch ked sa niekomu nepacia. A vies dobre ze aj taki ludia su. Empatiu Asi kazdy vnima inak. Niekto chce uchlacholit poradit oblbovak to povazuje podla seba za naj riesenie. A ked mà Niekto ine riesenie problemu Tak je neempaticky. Lebo empatia existuje len v jednej forme v tej ktoru ten clovek co mà problem chce pocut. Skoda reci. Mate pravdu som zla 😂neempaticka uz som ticho .
@gemmadimare 😂😂
Tak ste dostali odporúčania. Nakúpiť letenky do celého sveta a čeliť tomu. Raz to vyjde!!!!
@miadi ale ako mam riešiť problém strachu z lietania keď lietam raz za 2 roky na dovolenku? 🤷♀️
@larazivago 😅
2x Jagermeistera este na letisku
Ako letuška odporúčam víno. 😅 Ak ti to pomôže, tak lietame x krát do týždňa, v mojom prípade je to už 10 rokov. Nie je sa čoho báť. 🙂 Tiež máme doma rodiny a chceme sa vrátiť domov.Nerobila by som niečo, čo by bolo nebezpečné. 🤗 Tak si to skús užiť. Servis, filmy, spánok, príď pokojne pokecať do zadnej galley 🙂 urobíme kávu 🙂 Nie si prvá, ani posledná, ktorá sa bojí lietania, ale skutočne sú tvoje obavy zbytočné. 🙂
@mamamasama rada čítam príspevky od letusiek. Ja som tiež po.... z lietadla. 😆 každá rada je dobrá .
@mamamasama prosím, máš aj nejaký zážitok s niekým, kto mal fakt paniku?
Zažila si aj nepríjemný let?
Ja prežívam každú zmenu výšky, keď sa nakloni, klesá, nedajbože turbulencie....
Alkohol zatiaľ pomohol len minimálne, preto som chcela siahnuť po nejakých liekoch. Ale potrebujem Fungovať po prílete + dieťa.
Všetkým ďakujem za podporu a rady
@miadi vôbec som tvoj komentár nevzala, aby bol odveci. Každý v okolí sa ma snaží rovnako upokojiť. Chápem, že si to dobre myslela. Ja ale lietam dosť často a tiež som verila, že si zvyknem. Opak je pravdou. Čím viac lietam, tým mávam horšie stavy. Aši je to už podvedome. Už mesiac pred letom sa bojím toho, ako to zvládnem. Ľutujem, že som sa na to opäť dala. Ale nechcem sedieť doma. Chcem brať príležitosti, čo mi život ponúka a preto idem aj keď viem, že budem pri vzlete omdlievať. A to sa chystáme aj k vám za veľkú rieku.... to sa dám asi uspať a hodiť do batožinového priestoru, nech ma vyberú až v Kanade....
Neverím, že by mi pomohla nejaká terapia. Teraz za už len rozhodujem medzi lexaurinom a vinom🤣
Takže ďakujem aj tebe a mrzí ma, že si si to tu trochu odniesla.
@autorka skoro kazdy druhy let riesime paxov s panickymi zachvatmi. Raz nam maminka ani nenastupila do lietadla a to bol teda pruser pre vsetkych. Oneskorenie odletu, kopec papierovaciek. To nam prosim nerob 😁 Na zaklade toho sa potom odsuvaju aj ostatne lety. Takze celodenny sklz pre cele letisko. Neviem ci za to nemoze byt aj nejaka sankcia. Takze nadych, vydych a nastup. 🙏 Aky dlhy let ta caka? Naozaj sa nemas coho bat. Fakt si zober, ze mi to robime uz roky, dennodenne a nic strasne sa nedeje. 🙂
Kde mas sedadlo? Ak mas moznost, tak aspon pre psychiku je najlepsie sediet co najviac vzadu pri chvoste. Statisticky je to najbezpecnejsie miesto. Mala by si blizko aj vecko, tak sem tam sa chod oplachnut vodou a predychat. Opytaj si od letusiek vodu a hlavne im vysvetli situaciu. My totiz robime checky pasazierov, tak nech si nemyslia, ze si chora. Vzdy je lepsie riesit panicky zachvat ako infarkt. Naozaj sa neboj. Sme tam od toho, aby sme ti pomohli aj s tymto problemom.
A neviem co myslis pod pojmom neprijemny let. Vacsinou su neprijemni len ludia, technicke veci sa akoro vzdy daju zvladnut. ;)
Nemám paniku, ale trocha vina/ alkohol pomáha.