Dobry den ak mam pocit ze potrebujem psychiatra a chcem sa k nemu objednat. Ked tam zavolam musim povedat dovody sestricke pre ktore tam chcen priet? Viete niekto ako to funguje prosim ? Potrebujem aj listok vymenny?
sestricka predsa nevysetruje, tej nemusis hovorit ziadne podrobnosti. inak, co poznam psychiatricke ambulancie (nastastie nie z vnutra), tak ziadna nema sestricku, je tam len lekar.
Majú aj sestričky.
@julka828 Ved na tom nic nie je, povedat do telefonu preco sa objednavas. Ked uz si sa odhodlala ist k psychiatrovi, tak to je uz ten najmensi problem. Hlavne sa za to netreba hanbit, je to uplne bezna vec. Aj sestricka to berie ako svoju pracu, denne tam ma takych ako ty mozno 20-30, takze si vobec nemusis pripadat divne.
Ja som sa objednala včera a mám termín až o mesiac. Som myslela, že ma vezme behom pár dní. Keď má človek psychické obtiaže každý deň na viac je utrpenim
@luboslava_d skús nejakú druhú psychiatričku či nemá skorší termín alebo ak je to veľmi akútne tak choď k psychiatričke priamo do ambulancie a povedz že sa veľmi zle cítiš a musí ťa zobrať.
@3009 Psychiatricka urcite nie je povinna zobrat niekoho len tak,lebo stoji pred ambulanciou a nie je jej pacient. Psychiater nie je pohotovostna sluzba. Akoze objednaneho pacienta,co cakal mesiac na termin vyhodi a vezme ju? Ci ako? Vsetci,co tam chodia sa citia zle.To tak nefunguje,vstupne vysetrenie trva aj hodinu,nie 20 min.ako kontroly.Na to treba mat vyhradeny cas.
@luboslava_d Ked sa citis velmi zle,treba to riesit s obvodnou,da ti Lexaurin/Neurol,pripadne budes chodit na silnejsie injekcie.
Nepotrebujes vymemny,proste sa objednas ako k hociktoremu inemu lekarovi a nikomu nic nevysvetlujes.
Vymenny netreba, a sestricka sa moze len cca spytat preco ale kvoli tomu aby vedeli ako moc ponahla termin, podrobnosti urcite nie.
@julka828 Výmenný lístok netreba. Treba si nájsť psychiatra podľa obvodu ten ťa musí zobrať alebo si nejakého nájdeš, ktorý ťa zoberie. Dôvody samozrejme musíš povedať prečo tam sa chceš objednať. Podľa toho určí aj termín, či je to veľmi súrne alebo to aj počká.