Dievčatá, v poslednom čase sa mi stále objavujú kútiky, nikdy predtým som s tým problém nemala. Nachvíľu zmizne a hneď je tam zase, prečo sa to stále vracia?
kvasinkova infekcia, skus mast Fungicidin...
@zuzik307 Myslíš premnoženie kvasiniek candida?
U mna zas sposobuje kutiky bakterialna infekcia. Pomoze Framykoin alebo Baktroban. Na predpis.
@simsalabim Framykoin mám, ale nepomohol.
Ja som to mala celkom dlho minuly rok, dostala som liek na predpis ine nic nepomohlo a aj ten som opakovane uzivala ako sa to vracalo. Potom na doliecenie zinkovu mast a pouzivam cicaplast balzam od Laroche, treba doplnit B vitamíny a zinok. Ak bezne lieky nepomahaju ja by som isla ku koznej. Uz mam asi rok pokoj chvalabohu.
B komplex, c vitamin a D vitamín
no, okrem imunity moze byt problem aj inde. Napr. niektore zubne pasty... ja som kutiky mala z toho + neskor aj afty. Inak mne na tieto herpeticke srandy okrem teda vitaminov, kedze ide o imunitnu vec, pomaha davat pozor aby sa mi pery neporanili, nevysusili. ALe ani napr. balzamy nemozem,ze mam to v kabelke pol roka a hocikedy natriem pery...
Skus si odsledovat, ci sa ti kutiky robia napr. ak si unavena, stres, v kaom stave mas pery, ci nejake poranienie tomu nepredchadza, ci nemas odkedy toto zazivas novu pastu na zuby alebo si nebola chora... moj svagor herpesuje od kedy bol ockovany, moj otec co NIKDY herpes nemal, ho ma zase po covide... no naozaj je viac moznosti.
Kontrola chrupu,nech ti zibar spravi rtg...skryte kazy mozu toto robit...u mna to tak bolo, po opraveni zubov sa kutiky uz neobjavili
candida sposobuje kutiky
Vraj oslabená imunita skús vitamín nejaký