Nutkanie na veľkú potrebu v rôznych situáciách

16. máj 2022

Ahojte!
Keď niekde mám ísť mimo domu, prípadne ma čaká nejaká dôležitá udalosť alebo prežívam stres, začnú ma ako keby bolieť črevá a mám nutkanie ísť na veľkú. Dosť mi to znepríjemňuje život, lebo stále len myslím na to, či tam kde idem, bude k dispozícii wc… Ak viem že nie, tak radšej ani nejdem nikam. Občas si predtým dám imodium a nemám problém, len neviem, či to nim môžem stále riešiť. Je to nejaká črevná porucha alebo je to v hlave? Čo s tým?

pininka1
16. máj 2022

Aj ja to mam, je to stres, kazda skuska, statnice boli cista katastrofa, niekoho boli zaludok, my mame zasa toto.

autor
16. máj 2022

@pininka1 Ach Jaj, je to strašná otrava 😏 máš aj nejaký “recept” na to, alebo to tiež riešiš liekmi keď sa inak nedá?

sona96
16. máj 2022

Aj ja som v tíme nervóznych čriev. Mne pomáhajú na to banány, ale je dosť možné, že je to len účinné placebo, že sa niečím zamestnam.

dominikak4
16. máj 2022

Volá sa to Dráždivé hrubé črevo - IBS, trpím tým roky. Teraz na materskej sa to ukľudnilo. V práci som to mala bežne (mala som dosť stresujúce zamestnanie) a boli obdobia keď to nebolo nutkanie, ale poriadna S...., že som ani takmer nedobehla na WC. Na dvoch kolonoskopiach som bola a nič nezistili, schudla som 10 kíl behom roka ako nič. Jednoducho mi črevo reaguje na stres a psychickú nepohodu. Brala som na to Dusphatalin a probiotiká, ale vlastne nepomohlo nič iba psychická pohoda. Samozrejme podstúpila som kompletné vyšetrenia. Ale napríklad minule som mala ísť k lekárovi s malým a nestíhala som ráno a do toho sa mi hádzal o zem od nervov a tiež ma to párkrát vyhnalo na wc (s takým typickým nutkaním z nervozity).

pininka1
16. máj 2022

Nie, ziadne lieky si nedavam, snazi sa dostat cim skor domov 😀😀

nestastna21
16. máj 2022

Je to dôsledok evolúcie a reflexu "utec" , ktorý sa prejavuje v strese. Keď máš utiect tak musíš byť čo najľahšia, čiže vyprázdnenie čriev je plusom. Mne treba keď som nervózna len cikat. Asik sa s tým nedá nič robiť len nemať stres.

heidy222
16. máj 2022

Vela ludi prehana zo stresu. Imodium mozes ak nie kazdy den. Idealne skusit meditaciu a cvicenia na zvladnutie stresu (napr dychove cvicenia)

dorothee
16. máj 2022

Ja mam toto zo strachu 😀 hlavne ked idem k nejakemu dr,ale najviac ma to chyta ked idem k zubarovi,to predtym idem aj 5krat rano na velku 😀.ja to mam psychicke,bojovat s tym neviem,lebo aj ked si myslim ze som v klude,creva ma hned prezradia ze klamem sama sebe 😀

kvojtanikova
16. máj 2022

ahoj aj ja s tym mavam problem a tiez jedine mi funguje Endiex alebo daco take aj preventivne a tiez vedome sa odstresovat, brat veci s lahkostou, pomohlo mi ked som o tom aj normalne hovorila, lebo najprv som mala taky blok ze som sa hanbila a teraz uz bezne ked sa mi to deje a som napr. s kolegynami tak poviem, ze proste musim ist a basta. Tiez si vyberam miesta pobytu tak, aby som mala nablizku WC, ak cestujem tak vlakom alebo autom (hoci uz sa mi neraz stalo ze som na cervenu prebehla len preto lebo som nevedela vydrzat a kym som prisla na najblizsiu pumpu tak uz mi nebolo treba🙂. Iba sa s tym treba naucit existovat a prijat to take ake to je. Su aj horsie veci.

autor
16. máj 2022

Ja nemusím ani byť vyslovene v strese, mne stačí už len to že viem že nemám poblizku wc a na ten just ma rozbolia črevá a už mám ten nutkavý pocit. A to som mohla byť predtým aj viackrát na wc, aj tak ma to chytí. Ja viem že mi to ovplyvňuje hlava snažila som sa s tým pracovať, skúšať dychové cvičenia alebo presmerovať myšlienky na niečo iné. Niekedy to zaberie, niekedy nie. Pritom som dosť spoločenská ale kvôli tomuto problému si veľakrát nejaký výjazd radšej rozmyslím.

kvojtanikova
16. máj 2022

ano presne, ani nie ze vyjazd ale jedlo na nom. Napriklad ja milujem chodit na street fod festival a podobne veci, ochutnavat rozne jedla, ale musi to byt na takom mieste kde viem ze do 5min mam toaletu. Ak by som mala ist napr. na vysetrenie alebo sutaz alebo nieco kde som zavreta dlhsie a nemozem odist, alebo idem busom, tak radsej idem nalacno 🙂

stankot
16. máj 2022

Baby presne to mam aj ja...a sou zacina ked idem do obchodu kde nieje wc napr.jednota,kik atd...uz som par krat nechala kosik s oblecenim v predajni,vybehla som vedla do kauflandu na wc a vratila sa nakupovat oblecko dalej...ked musim tak musim a vela krat som mala na male dobehnut...

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
17. máj 2022

@stankot také situácie poznám aj ja 😏

veve7777
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ankare
5. júl 2023

Áno, aj ja to tak mám. Keď prežívam stres, preženie ma. 🙂

charlotte89
18. dec 2023

Ahojte som celkom rada že som natrafila na tuto debatu a vidím že v tom nie som sama....najprv to bolo močenie a už sa pridalo aj prehananie ....strašne ma to obmedzuje taký stres aký prežívam keď mám ísť dcérke na besiedku to je až na smiech .... Neprajem nikomu tieto problémy....ak by mal niekto nejakú osvedčenú radu sem s nou

danielle21
18. dec 2023

Ja musím cikat vždy keď mám stres, alebo sa niekde ponáhľam, idem z domu vycikana a prídem niekam ani nie o pol hodinu a tak mi treba akoby som týždeň nebola, strašné, nemôžem ani diaľkovým busom na výlety, dovolenky cestovat, lebo sa tam doštim

sarma_likelove56
10. aug 2024

ja keď niekam idem, utekám doma na wc a keď to nejde tak mám stres kde bude wc a keď nájdem niekde wc je to ešte horšie ťahá ma to domov keď som o tom povedala mamine zasmiala sa na tom povedala keď sa ti chce choď na wc a nemysli na to aj mňa to tak chytá a chcem sa toho zbaviť ale musím chodiť na dlhé trasy aby som zvládla niekam chodiť.

sarma_likelove56
10. aug 2024

@charlotte89 skús dlhé trasy a nemysli nato mne to povedala mama tak to skúšam ale stále nato myslím alebo keď idem do obchodu chytá ma ísť na wc