Ahojte v lete som zmenila všeobecného lekára, ale žiaľ dodnes nemám u nového lekára zdravotnú dokumentáciu. Môj bývalý lekár nereagoval na písomne výzvy lekára, ani na moje písomne výzvy s pečiatkou nového lekára..všetko boli prijaté doporučené listy…. keď som prišla osobne, tak, že mi ju nemôže dať do rúk, ako to mám prosím vás ďalej riešiť ?
@viestta pokiaľ viem, toto platí pre odborných lekárov. Všeobecný lekár je povinný poslať zdravotný záznam novému lekárovi. Ja som lekára menila niekoľkokrát. Od všeobecného som vždy odchádzala s kartou. Dali mi ju do rúk bez problémov. U gynekológa a zubára to tak nebolo. Ja by som kontaktovala VÚC, nech si s ním spravia poriadky.
urcite kontaktovat VUC, pod ktoreho lekar spada, tiez som to tak riesila
@pauli_s áno a najviac ma na tom štve, že lekár ktorí za mna stále poberá nejaký príspevok počas covidu zatvoril čakáreň a ja som čakala vonku so zápalom močových ciest a horúčkami pri 30stupnoch…ani stolička ani nič.. dôchodci čakali podobne.. telefón pravidelne nezdvíhal… zapal močových ciest som si vtedy vlastne tiež sama diagnostikovala
Kartu ti vydať nemusí, je to jeho majetok, ale je povinný vydať ti odpis alebo výpis z karty. Za to je oprávnený žiadať poplatok. Ak nevydá ani to, podaj podnet na zdravotnícky odbor VÚC