“Nové zuby” - aké sú ceny?

pa3kk249
25. júl 2018

Dobrý deň.

Volám sa Patrik, mám 25 rokov a riešim dosť závažný problém. Zuby 😭
Môj chrup je v katastrofálnom stave, ešte 3 roky dozadu, som to bral OK, nejak bolo-nejak bude. (Mladícka nerozvážnosť). Ale čím viac rokov pribúda, tým viac si uvedomujem, že sa pomaly vôbec neusmievam, teda hanbím sa za svoje zuby. Zadné, stoličky, skoro vôbec nemám, predné - oni tam sú ale vyzerajú nie veľmi pekne.

Proste riešim otázku zubných implantátov. Chcem si dať druhu šancu, čo sa zubov týka a trošku si “spestriť” život.

Pravdepodobne sa bude jednať a výmenu celého chrupu ( uvidíme, čo mi povie odborník ), ale chcel by som od vás radu, kto s tým akú takú skúsenosť má, ktorá klinika je OK a ako sa pohybujú ceny za cely chrup.

Budem veľmi vďačný za akúkoľvek radu, odpoveď.

S pozdravom

ivka27101
25. júl 2018

Jeden implantát vyjde od cca 1000€ záleží od kliniky. Co sa týka rekonštrukcie predných zubov záleží či chceš korunky alebo len výplne. Korunky sú od 300€ jedna, výplne tiez záleží na rozsahu a klinike. Počítaj s tým ze pri implantáte čakáš cca 6 mesiacov kým reálne budeš mat aj korunky na nich.

whatever1
25. júl 2018

Najdi si na nete zubarov z okolia a najdi si o nich recenzie. Tiez by si mohol napisat na neaku fb stranku (pre ludi z tvojho mesta) a opytat sa nech ti poradia dobreho a nie moc draheho zubara. Urcite ti poradia, kazdy ma skusenosti so zubarmi. Ak by mal zubar, ktoreho si vyberies plny stav pacientov, (v dnesne dobe maju vsade plno) tu je jedna dobra rada-napis mu priamo mail ze mas zaujem o rekonstrukciu chrupu, alebo implantaty a korunky a ci by si mohol prist na konzultaciu. Kamaratovi som takto poradila a vzal ho. Zubarov zaujimaju pacienti ako si ty kvoli peniazom a nie pacienti ktori pridu s obycajnym kazom. Je to tak. Pri konzultacii ti spravi rontgen zubov, skontruluje stav a navrhne ti mozne riesenia ktore ti budu vyhovovat naviac aj po financnej stranke. Mozes zacat postupne s prednymi zubami ... Mozes si dat korunky(pokial su zuby znicene, alb mrtve) fasety(pokial su Vitalne) alebo vyplne(lacnejsia varianta fasety), moze sa stat ze ti bude musiet trhat aj z tych prednych po zisteni stavu rongenom, v tom pripade by bol idealny mostik. Mozes este zvolit celokeramiku alebo kovokeramiku ktora je lacnejsia atd.. Neboj a nepocitaj teraz kolko to bude stat. Vsetko sa dozvies pri konzultacii. Drzim palce👍

junovedievca
26. júl 2018

Si z Presova tak ti odporucam na konzultaciu doc.Kovalovu v Luboticiach.

saslavka73
26. júl 2018

Aj ja potrebujem hlavne zadné stoličky, mám ich ako hrebeň. Na každej strane aj hore a dole mi chýba jedna. Chcela som implantáty, doktorka mi ich neodporučila, poriadne neviem prečo.
Hovorila niečo v tom zmysle, že by mi musela obrúsiť aj tie vedľajšie a to je škoda. Mostíky nechcem. Začala mi robiť zadné, dala korunky, ale asi to nemám dobre. Zaujíma ma táto téma.
@pa3kk249 Ďakujem.
Si mladý chalan, dobre, že to chceš riešiť. To je strašne veľa peňazí, toto ma štve, ale asi s tým nič neurobíme.

taami
26. júl 2018

@pa3kk249
No pokial budeš chcieť mat poriadne zuby, môžeš si rovno zobrať hypotéku...

laurita285
26. júl 2018

@taami hypotéka sa berie na bývanie :D
na zuby je skôr úver :D

taami
26. júl 2018

@laurita285
🙈 Myslela som to obrazne, že sa to rovná skoro kúpe menšej nehnuteľnosti ... chcela som tým poukázať na to, že cely poriadny chrup môže vyjsť niekoľko desiatok tisíc EUR.

antonia08karabin
26. júl 2018

Zatial si daj vytrhat co treba a taktiez co sa da zachranit poblombovat..je to na dlhsie tak v tvojom pripade si zvolim flexi protezu ani to neni vidno.Kludne pozri na googli a je to ozaj cenovo lacne.Na cas kym sa nerozhodnes co dalej a tym ze ozaj implantaty trvaju aj 6 mesiacov tak sa budes moct usmievat.No ozaj v prvom rade navstiv zubara nech zacne pracovat na tom vsetkom kedze ako vravim zdlhavy proces hlavne pri trhani a hojeni.V Kosiciach je aj ked uz neviem presne ako sa vola klinika a robia aj v narkoze a hlbkovo osetruju a mas to aj skor ked mas nato financie.Ozaj tie implantaty cca 6000€ ked ide o komplet chrup spodnej a vrchnej casti.Drzim prsty a je dobre ze si si uvedomil ze si mlady a chrup v stave v akom je a chces to zachranit.Viem o com hovoris ja si tym prechadzam tiez vsetkym a dufam ze coskoro uz to bude za mnou.

ja197
26. júl 2018

@pa3kk249 všetko závisí od tvojej finančnej situácie a koľko si ochotný do toho vraziť, ale pre info, moja mama si dávala robiť pred 10 rokmi mostík na celý vrch, nasadili hej ho na pevno na dva zuby ktoré jej zostali, vyšlo ju to cca 800€ celé a vyzerá dodnes super (klop klop), nieje to síce porcelán ale vie to dosť pomôcť...ja osobne si neviem predstaviť že by som mala zaplatiť za nastrelené porcelánové zuby zaplatiť x tisíc €...to len aby si vedel aké máš možnosti aj z tých lacnejších 😊

dorottka
26. júl 2018

@saslavka73 kvoli mostiku sa zbrusuju okolite zuby, implantaty nemaju s okolitymi zubami nic, si to zle pochopila.

Na celkovu rekonstrukciu ti treba 6 implantatov hore a 6 dole, plus 24 koruniek, tak si to vyrataj. Lacna sranda to zrovna nie je, preto odporucam zachranit co sa da a implantaty dat len tam, kde sa uz neda nic ine robit. To, ze su zuby skarede, neznamena, ze maju ist von, sikovny zubar ti ich vie zmenit na nerozoznanie a staci mu kvalitnejsi kompozit a znalost dentalnej anatomie.

saslavka73
27. júl 2018

@dorottka ale prečo mi potom nechce robiť implantát. Lebo ja chcem, neviem si nič iné predstaviť ak mi v rade chýba jeden zub. Ešte je možné že už mám ustupujuce ďasná. Ďakujem.

xima
27. júl 2018

Do Košíc to nemáš ďaleko, odporúčam ti Milana Kováča, pozri jeho fb stránku Apdent,má tam veľa recenzií. Dlho robil zubára v Anglicku, pred asi dvoma rokmi sa vrátil. Je ozaj šikovný,ľudský, ceny má v pohode ☺️👍

dorottka
27. júl 2018

@saslavka73 ak mas ustupujuce dasna, je to mozne, pretoze vacsinou to znamena aj ustupena kost a v takej implantat az tak dobre nedrzi. Dalsi mozny dovod (a dost casty) je, ze ona sama implantaty nerobi a teda, nema motivaciu ti ich odporucit.

dorottka
27. júl 2018

@ja197 to je co za mostik, resp. aky dlhy? Pretoze klasicka 'podkova' urcite na dvoch zuboch urobena byt nemoze, musia byt splnene aj dake biologicke pravidla a dva zuby to neunesu - nebol to nahodou most na sklenenych pilieroch? To nerobi kazdy zubar, na Slovensku len hrstka. A tak mlademu cloveku urcite neodporucam take lacne riesenie, lebo to nebude vyzerat dobre. Clovek v rokoch znesie aj skaredsie, vzhladom menej prirodzene korunky, ale u 25rocneho chalana by to bolo viditelne a ked chce mat pekny usmev, siel by takym riesenim proste z kaluze do blata.

saslavka73
27. júl 2018

@dorottka A čo potom keď teda nemám na to kosť? Aké sú možnosti? Áno najprv mi začala robiť, tie čo sa dajú zachrániť. Mám korunky. To je ok, vyzerá to veľmi pekne. Som Ti vďačná za odpoveď.

saslavka73
27. júl 2018

Ja mať 25 rokov aj úver si zoberiem na poriadne zuby. Mladý človek bez zubov to je zlé.
Ja som ,, stará,, a určite dám do toho koľko budem môcť.

dorottka
27. júl 2018

@saslavka73 tak tebe by sa hodil ten mostik. Neviem, preco ho odmietas, ved to su korunky, ktorymi vyplnis medzery po chybajucich zuboch. Tebe by sa mozno dali aj urobit implantaty, ale asi by ti bolo potrebne doplnat aj kost, ved skoc na konzultaciu za implantologom a ten ti vysvetli co a ako 🙂. Lebo moznosti su: implantaty, mostik alebo vyberacia zubna nahrada, nic ine zial.

ja197
27. júl 2018

@dorottka to takto detailne vám neviem povedať 😂 viem že jej celý vrch okrem dvoch zubov vytrhala a na tie jej nasadila niečo so zubami 😂 mala vtedy 35 rokov takže jej nebolo jedno ako to bude vyzerať a vyzerá to dobre 😊

saslavka73
27. júl 2018

@dorottka ďakujem.

saslavka73
27. júl 2018

@dorottka inak takto nejako mi to vysvetlili aj u zubarky tak asi je to ok. Ešte mám otázku, mostík ja by som musela mať v ústach asi 4 týmto a ako sa o to stará. To sa musí vyberať a umývať alebo ako?

maminecka2
27. júl 2018

@saslavka73 Aj mna caka implantat na 6-ke. Vraj pri stolickach je vacsinou potrebne urobit korunku na dvoch zuboch vedla seba (dvojkorunku), lebo stolicky su velke zuby, su tam velke sily pri zuvani a implantat so samostatnou korunkou by to nemusel vydrzat. Ja mam konzultaciu s OPG a nasledne realizaciu v septembri. Az podla RTG mi presne povie co a ako.

missdiva
27. júl 2018

@maminecka2 a kde si to prosim ides dat robit?

Vie niekto poradit kliniku s velmi dobrymi referenciami? Stredne a zapadne Slovensko. Dakujem.

maminecka2
27. júl 2018

@missdiva U mojho zubara- MUDr. Jozef Marko, zdravotne stredisko Bajzova, Ruzinov, Ba

saslavka73
27. júl 2018

@missdiva no toto aj mňa zaujíma.

saslavka73
27. júl 2018

@maminecka2 veru aj ja to mám sestky

dorottka
27. júl 2018

@saslavka73 mostik je napevno, nesklada sa vobec. Stara sa o to tak, ze to okolie proste treba starostlivejsie cistit, to je cele 🙂

saslavka73
27. júl 2018

@dorottka ďakujem

minik
18. okt 2019

Ahojte, moja mamka dostala umelé zuby , mala paradentózu, ale nikomu nic nevysvetlovala a my sme si mysleli, že jej vymenili iba pár zubkov, pričom pri pohrebe vysvitlo, že mala nový celý umelý chrup. Ten zubár bol fakt čarodejník 🙂 Ináč ak vas trápi paradentoza, tu je dobrý článok:
https://lepsiden.sk/paradentoza-liecba-myty-zub...

zuzanagarelova
16. jan 2021

@taami je to strašne človek platí roky vysoké odvody a musí si brat úver na zuby zrušiť celé poisťovne len sa to tunelu je.

peter238
2. sep 2024

@ja197 A kde prosím Vás je klinika alebo zubár čo ponúka aj tieto lacnejšie možnosti