Ahojte. Pravidla okolo covidovej situacie som uz dlhsie prestala sledovat, len s touto zmenou teraz sa na to chcem znova pozriet a nie som si ista, ci spravne chapem to vyjadrenie "lockdown pre neockovanych". Rozumiem, ze ako neockovana sa nedostanem do OC, co mi nevadi, ale chapem dobre, ze zakaz pohybu nemame, cize ma nikto nemoze pokutovat za to, ze idem niekam von, alebo na vlastnu chalupu mimo nasho okresu, tak? Alebo hoci aj navstivit rodinu na opacny koniec SK a podobne. V podstate mame len zakaz ist do neesencialnych obchodov, do restik, divadiel, na podujatia atd?
Dakujem za rozumne odpovede, nerada by som zacinala debatu stylu preco nie sme zaockovani, ci covid existuje alebo nie, ci sme ovce alebo nie atd, proste na take komentare si dovolim nereagovat, dakujem za pochopenie aj za vsetky rozumne odpovede k veci.
Ako si napísala, tak to zatiaľ bude
Áno, presne tak to je, ako si písala 👍
@avonosseb no ano, to som nespomenula, lebo ja idem ku kadernicke tak dvakrat rocne 😅 tak ma to ani nenapadlo. To mi chybat urcite nebude.
@bloger to uz je nasa zodpovednost samozrejme, ako sa postavime k svojej rodine. Len davame robit mamke kuchynsku linku a budeme ju potrebovat odviezt (stolara mame odtialto) tak preto som spomenula tu cestu na druhy koniec SK.
Dakujem vsetkym za odpovede a prajem vam krasny den ludkovia 🙂
Ti,ktorí tomu chápete lepšie,resp.to máte naštudované lepšie,ako je to s ockovanymi zatiaľ len prvou dávkou?druhu bude za tri tzydne.predpokladám že sa rátajú ako neocko..?
a to este aj sluzby su zakazane pre neockovanych, ako ste napisali ze kadernictvo a kozmetika? kolko to vlastne bude trvat?
Mňa by zaujímalo, ako budú riešiť v hypermarketoch nepotravinový tovar. Predtým boli neesenciálne obchody zatvorené pre všetkých, takže spotrebný tovar bol opáskovaný. Ale teraz by si ho zaočkovaní mali mať možnosť kúpiť. Tak neviem, budú to kontrolovať pri pokladni?
Nezaockovany ak aj bude mať test tiež nemôže ísť napr.do obchodného centra?
ak by to niekoho zaujimalo aktuálna vyhláška:
Všeobecné opatrenia k prevádzkam
(1) Uzatvárajú sa všetky prevádzky poskytujúce služby a maloobchodné prevádzky v územných obvodov
okresoch 1. až 3. stupňa ohrozenia COVID AUTOMAT-u - Systém pre monitorovanie vývoja epidémie a
prijímanie protiepidemických opatrení v závislosti od intenzity šírenia SARS-CoV-2 (ďalej len COVID
AUTOMAT).
(2) Zákaz podľa odseku 1 sa nevzťahuje na nasledovné zariadenia:
a) pokiaľ prírodné liečebné kúpele alebo kúpeľné liečebne1
) na vykonanie liečebných procedúr na základe
návrhu lekára, ktorá je indikovaná zo zdravotných dôvodov podľa osobitného predpisu2
),
b) prevádzky verejného stravovania, vrátane stánkov s trvalým stanovišťom, vydávajúce pokrmy a nápoje
zabalené na odber so sebou alebo prostredníctvom donáškovej služby,
c) predajne potravín, vrátane ambulantného predaja potravín,
d) predajne drogérie,
e) lekárne, predajne a výdajne zdravotníckych pomôcok a očné optiky, vrátane vyšetrenia a merania zraku, ak
sú tieto súčasťou predajne,
f) predajne novín a tlačovín,
g) s krmivom pre zvieratá a veterinárne ambulancie,
h) výdajné miesta tovarov zakúpených na diaľku, v ktorých je možno tovar zakúpený na diaľku prevziať, vrátiť
alebo reklamovať, pri dodržaní podmienok podľa § 2 ods. 3, pričom tovarom zakúpeným na diaľku sa
rozumie tovar zakúpený prostredníctvom prostriedkov diaľkovej komunikácie bez súčasnej fyzickej
prítomnosti predávajúceho a kupujúceho, najmä využitím webového sídla, elektronickej pošty alebo
telefónu,
i) zásielkový predaj tovarov zakúpených na diaľku,
j) výdaj, vrátenie alebo reklamácia tovarov zakúpených na diaľku, vydávaných prostredníctvom technických
zariadení, najmä balíkomatov, boxov na zásielky a iných obdobných technických zariadení,
k) predajne náhradných dielov motorových vozidiel, odťahové služby,
l) prevádzky telekomunikačných operátorov,
m) prevádzky poštových, bankových, iných finančných, poisťovacích a leasingových služieb,
n) knižníc,
o) práčovne a čistiarne odevov,
p) čerpacie stanice pohonných hmôt a palív,
q) pohrebné služby, služby pohrebiska a krematória,
r) služby technickej a emisnej kontroly vozidiel a zberné miesta pre príjem žiadostí na vydanie tachografických
kariet,
s) prevádzky poskytujúce opravu a servis elektroniky strojov a iných vecí a zariadení,
t) taxislužby pri dodržaní podmienok podľa § 3,
u) advokátov, notárov, súdnych exekútorov, správcov konkurzných podstát, mediátorov, dražobníkov,
rozhodcov, znalcov, tlmočníkov a prekladateľov,
v) prevádzky kľúčových služieb,
w) zberné dvory,
x) obchodné miesta sieťových odvetví,
y) služby dlhodobého ubytovania, karanténneho ubytovania,
z) predajne obuvi a oblečenia,
aa) predajne domácich potrieb a záhradkárskych potrieb,
ab) prevádzky, ktoré poskytujú liečebnopedagogickú intervenciu alebo terapiu osobám so zdravotným
postihnutím,
ac) nekryté alebo čiastočné kryté trhoviská s predajom sadeníc, rezaných kvetov, zeleniny a ovocia, potravín so
zabezpečeným jednosmerným pohybom zákazníkov, regulovaným vstupom a výstupom z trhoviska,
s usmernením predajných miest s minimálnou vzdialenosťou 2 m,
Ale napr som neockovana. Moja gyn kde chodim na poradnu raz mesačne sídli v časti obchodného centra. Ako neockovana by som nemala mať prístup do centra cize sa nedostanem ani na poradnu? 🤔
@milka1988 dostanete lebo to bolo povedané ze ak je v nákupnom centre pošta atď miesta kde môžme ísť tak nás musia pustiť dnes som to niekde čítala
@michalka4193 takze aj do OC,ked he tam deichman? Tak naco bolo to vyhlasenie,ze tam nemame vstup ani s testom.Ved OC su vacsinou o obleceni
@katarinka289 v oc su hlavne lekarne, banky, telekomunik.operatori a neviem si predstavit, kto by si vzal na zodpovednost, ze cez vikend ked su v meste lekarne zavrete, ako by sa neockovany/neprekonany dostal k nejakemu lieku, ak by ho do OC do lekarne nevpustili. a detto orange, slovak telekom, ved su ukony, ktore sa cez telefon riesit nedaju. prava ruka nevie, co robi lava, ale to je pri nasej vlade uz standard. ono to bude fungovat presne tak, ako to funguje teraz v ciernych okresoch - do OC moze ist kazdy, ale neocko/neprekonany len do esencial. prevadzok
Zakaz sa nevztahuje na .....
z) predajne obuvi a oblečenia,
Tak potom co zavreli, domace potreby a papiernictva.?
To je LD len v nadpise.
Baby a napr do Tesca ma pustia?Kedze aj tam su kdejake ine obchody atd?
@vikusjk áno, dobre to chapes