Ahojte , dnes na TA3 vysielali naživo 40 nových opatrení ale nič tam nespomínali o otvorení prevádzok. Mame to chápať tak že všetko ďalej ostáva zatvorené? Ja pracujem v kaviarni a zaujimalo ma hlavne kedy otvoria alebo do kedy približne budú ďalej zatvorené restiky , kaviarne , cukrárne atd.
@lucia147852 áno to je jasne ale približne kedy ? Mohli povedať aspoň že do konca apríla alebo do konca mája alebo týždeň , rok, pol rok 😁 proste úplne približne nech vieme na čom sme .. ale nepovedali o tom vôbec nič .. najprv malo byt zatvorené 2 týždne a už viac ako polovica prešla a zatiaľ to ani nepredĺžili
@emi_emi159 no lebo ani približne to nikto nevie. A zas dávať ľuďom falošné nádeje, že "do konca apríla" a keď sa tak nestane, tak zas len budú všetci pindať, nemá zmysel. Proste do odvolania zostávajú prevádzky zatvorené.
@emi_emi159 myslím ze oni sami nevedia. Preto radšej nehovoria nič. Ono to dost závisí od toho ako budú ľudia zodpovední a ako sa bude vyvíjať situácia. 😟 Sú to ťažké časy
Zeny prosim vas kde najdem tie opatrenia? Ja som to premeskala.. :(
@emi_emi159 to sa opýtaj pani korony,dokedy tu chce vládnuť..bolo by od vlády max. nezodpovedné,ak by povedali dáky dátum,všetko bude do odvolania...a kaviaren je tá posledná vec,ktorú teraz treba riešiť
@emi_emi159 povedali tam, že ekonomické otázky idú riešiť dnes celý deň, tj. výsledky zajtra ráno
@janinka007 dakujem..posielam ♥️
@emi_emi159 Ved logivky kaviarne sa otvoria vtedy, ked bude po epidemii.
@emi_emi159 opatrenia budu uvolnené ked sa nakupi dostatok testov
čiže objavi sa nakazený človek, urobi sa komunikačný pavuk z ludi , ten sa otestuje a ok budu normálne fungovat , prenašači bez priznakov do karanteny
rátaj min. april
ked budu mat realne na sk testy na letisku fyzicky môžu povedať toto a toto otvorime ,
iné krajiny aj ked maju testy nechávaju zavrete do velkej noci
oficialne je karantena nazvyme to do 28.3 a teda do pondelka maju čas čo dalej či to povolia alebo potiahnu dalej opatrenia
ale kavierne pôjdu v poslednej vlne
restauracie predsa mozu fungovat ako donaska alebo vydajne, ci mi unikla zmena?
Presne tak, všetko zostáva tak ako bolo plus sa pridali ďalšie opatrenia, ak budú nejaké rušiť tak to vyslovene povedia, zatiaľ len pridávajú
Reštiky budú podľa mňa tie posledné, čo sa budú otvárať. Neviem no je to naprd, veľa ľudí ostalo doma tak povediac bez prijímu
@kiwi3 myslim si, ze stat ich povola do sluzby, tak ako hovoril matovic o zdravotnych sestrach v rakusku, ze im ponuknu take podmienky, aby ostali doma a starali sa o starych ludi, ktori su teraz v izolacii...tak podobne by to mohlo fungovat aj s majitelmi restauracii, ze budu varit pre tych, co budu v karantenach. vytvoria priestor na karanteny v sukromnych hoteloch...takze napriklad casnici z kaviarni by mohli pracovat docasne v tychto zariadeniach...napriklad aj nemocnice, ak budu plne, tak budu tiez potrebovat ludi, ktori budu varit...myslim si, ze riesenia budu, len musime pockat, ako sa situacia vyvinie...
@emi_emi159 ja čakám info o školách a tiež nič. Myslím, že bary a kaviarne nebudú otvorene ešte veľmi dlho. A kedy, to vie panboh.
@emi_emi159 Preboha, veď to nikto ani netuší.
@emi_emi159 neviem co otvoria, ale viem, ze vsetky prevadzky ako kaviarne, bary, restiky, fitka, aquaparky, detske kutiky a pod zostanu zatial zatvorene
@hettinka zrovna bola tlacovka
@veronikaszabova videla som.
@emi_emi159 toto ti nikto teraz vierohodne nepovie, nikto nevie co sa bude diať! A toto je najlepšie opatrenie aby sa ľudia nezgrupovali!
Mne toto príde trošku kontraproduktívne, lebo ľudia by sa nemali zgrupovať, hovoria to v jednom kuse, ale pritom napríklad pošta u nás otvorená len dve hodiny denne. takže keď potrebujú ľudia vybrať dávky, ísť si pre balík alebo pre list (pretože u nás už poštárka nič nenosí, len výzvy hádže rovno do schránky) tak som zvedavá ako to urobia aby sa ľudia nezgrupovali. ďalej som zvedavá na tie záhradné potreby, ktoré chcú otvoriť. to už rovno môžo otvoriť všetko. mali by fungovať len e-shopy, aby to ekonomiku úplne nepoložilo, a dovoz by mal byť za polovičné ceny, keďže by prevádzky, kde by si tovar ľudia mohli vyzdvihnúť by boli zatvorené. dnes bol manžel v kauflande. samý dôchodca!!! dodržovanie nejakej vzdialenosti pre nich španielska dedina a keby aspoň nakupovali podľa nejakého zoznamu, ale že sa tam prechádzali ako na promenáde. hlavná vec, že snáď 95% opatrení sa týkalo dôchodcov
@emi_emi159 tak myslím ze restiky a kaviarne otvoria ako posledne. Véd ide o to ze ľudia sa nemajú zhromažďovať