Nová vakcíny

mariali31
2. jan 2022

Peknú novoročnú nedeľu.Na jar má doraziť vakcína ktorá funguje ako tie staršie na ktoré sme boli zvyknutí.Nevie o nej niekto niečo ďakujem .

liljana
2. jan 2022

je to vakcina Novavax. Ma byt robena starym sposobom, akym sa robi vakcina proti kiahnam,... Jedine pockat, kym nou zacnu ockovat. Iba nedavno ju schvalili.

liljana
2. jan 2022

https://www.e15.cz/koronahelpdesk-e15/nove-vakc...
Novavax
Komponenty americké vakcíny Novavax se vyrábějí ve Švýcarsku, ale také v Česku, konkrétně ve středočeské Bohumili. Finální kompletace vakcíny však probíhá v Německu. Vakcína by v Česku měly být k dispozici od ledna, uvedl v listopadu bývalý premiér Andrej Babiš. Objednáno je 370 tisíc dávek.

Vakcína Novavax funguje na jiném principu než látky firem Pfizer/BioNTech nebo AstraZeneca a Johnson & Johnson. Využívá technologii, která již funguje například ve vakcínách proti chřipce, žloutence typu B, pásovému oparu či rakovině děložního čípku. Mohla by tak přesvědčit ty, kteří odmítají mRNA vakcíny.

Oproti mRNA vakcínám nevzniká totiž klíčový spike protein určený pro boj nemocí až v těle člověka, ale je mu vpraven do těla už při vakcinaci. Charakter vakcíny je v zásadě přírodní, neboť látka je vytvářena z kůry stromů a hmyzích buněk.

lasoli
2. jan 2022

@liljana cize to je podobne sko na hep B? ale tusim aj to je nieco ine ako tie uplne virusove.Ze to tiez nic moc vakcina bude

lasoli
2. jan 2022

este je aj od firmy veldeva je to zasa rak francuzska firma

riamia91
2. jan 2022

@lasoli *valneva

mariali31
autor
2. jan 2022

Dievčatá tak nič moc teda ?

roobett
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vroni
2. jan 2022

@roobett, Bill Gates už cipuje aj vzduch. Osobne, každú molekuku. Takže jediná šanca uniknúť tomu je prestať dýchať. Pripadne dychat niečo iné ako vzduch.

Novavax je firma, nie vakcina, vakcína sa vola nejako inak (podobne, ale nechce sa mi hľadať). Schválená je, expedovat sa mala už v decembri. Zatiaľ nič. Ide o proteínovu vakcínu. Valneva (co je mimochodom tiež firma a nie vakcína) by mala byť schválená v prvom kvartáli, je to klasická vakcína obsahujúca celý mŕtvy vírus, ale schvaľovaní proces ešte prebieha, čiže nie je v najbližších týždňoch aktuálna.

roobett
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lasoli
3. jan 2022

@vroni bil gates??konspiracia?

vroni
3. jan 2022

@lasoli, nie, čistý nezmysel 😉

akinom0077
8. jan 2022

@lasoli nie je to sice mRna ako Pfizer a Moderna ale neni to ani typicka klasicka virusova. Klasicka virusova ze obsahuje oslabeny covid virus aby telo tvorilo protilatky je len Valneva a Sinovac tie zial nezakupili

katulienkax
8. jan 2022

@vroni hoaxy sampostupne stavaju pravdou sak sa pobavime o 10 rokov 😫

vroni
8. jan 2022

@akinom0077, sinovac nie je schválený a zrejme ani nebude, lebo jeho účinnosť bola mizerná už proti alfe, proti omikronu nefunguje vôbec. Valneva príde zrejme ešte v prvom kvartáli na trh. Takže ta bude mať prvú klasickú mŕtvu vakcínu na trhu. Predpokladám, že už upravená aj pre omikronu, tak ako teraz upravujú Novavax.

vroni
8. jan 2022

@katulienkax, nezmysel zostane nezmyslom aj o sto rokov. Ze nie som fanúšik očkovania ešte neznamená, že zeriem seno a verím koninam o cipoch.

pr85
8. jan 2022

@vroni To nie je pravda. Sinovac je úspešný aj proti Omicronu. https://newsaf.cgtn.com/news/2022-01-06/Sinopha...

Sám mám ako tretiu booster vakcínu Sinopharm, ktorým ma zaočkovali v Maďarsku.

vroni
8. jan 2022

@pr85, žiaľ, nejde mi link otvoriť. Tu zverejnovali minulý týždeň štúdiu, že nefunguje, takže asi to bude tak, že kto platí, ten má výsledky (akýmkoľvek smerom). Nakoľko sinovac nie je v EÚ schválený a v AT by som platila ako neockovana, nie je pre mňa relevantné, ktorá štúdia ma lepšie údaje 🤷‍♀️

lasoli
8. jan 2022

@akinom0077 dakujem,ten nivovax je teda podobny ako na hep B to si nejake druhe generacie,potom su mrna a vektorove.Ok tak si pockam na valne u
@vroni a v rakusku je uz valne a na trhu,nevies?

vroni
8. jan 2022

@lasoli, nie, vakcína od valnevy ešte na trhu nie je, je vo finálnej fáze schvaľovania a na trh ma prísť do konca marca. Ale v AT ešte v skutočnosti nie je ani Novavax, má doraziť koncom mesiaca. Predpokladám, že na Slovensku to bude veľmi podobne.

lasoli
9. jan 2022

@katulienkax a kde cerpas informacie potom?

pr85
20. jan 2022

@vroni Na vstup do AT ti stacia aj Sinopharm a Sinovac. Ale samozrejme, ak chceš íst do hotela, atď. AT to neuznáva.

vroni
20. jan 2022

@pr85, na vstup do AT potrebuješ trojite očkovanie alebo 2 plus pcr. Vakciny schválenej v EÚ, takže ti na vstup nestačia. Ze to nekontrolujú, resp. že vojacikovia na hraniciach nie sú práve intelektuálne elity je ina vec 🤷‍♀️

lasoli
21. jan 2022

@vroni pocuja schvalili to povinne ocko?T velneva kedy bude dostupna ,nevies?

vroni
21. jan 2022

@lasoli, v podstate ano (chyba posledný súhlas, ale to už je formalita). Valneva zatiaľ stále tvrdí, že do konca marca, už odovzdali aj studiu, že funguje proti omikronu.

lasoli
21. jan 2022

@vroni cize kebyze tam chcem tcar robit,musim byt zockovana.A ked uz dalsia vlna nebude,tak sa chcu ako stale ockovat?

vroni
21. jan 2022

@lasoli, no.... To závisí od zamestnávateľa. Ten môže a nemusí vyžadovať očkovanie. Ale budeš ho potrebovať na hranice, do obchodov, reštaurácií atď. Teda, taka je situácia dnes, zajtra môže byť všetko inak.