Nová práca v školstve - neustále chorá

15. máj 2023

Ahojte, v jan. som nastupila do prace ako ucitelka. Ucim na prvom stupni. No a moj problem je ten ze som neustale chora. Klasicke “detske” choroby a prechladnutia. Sopel,kasel,zvysena horucka. Prvy mesiac to bolo super som sa tesila ze nebudem snad byvat chora no a potom to zacalo. Je pravda,ze mi je tam zima,som zvyknuta na horuco,no na skole je chladno a decka stale stale vetraju.Niektore dni len zatvram okna.Nie som snad 2tyzdne zdrava. Uz som bola aj 2x na pn. Uz mi to je totalne blbe, ze som horsia nez moje male deti. Aj vy ste to takto mali po nastupe do velkeho kolektivu? Uz neviem co by som na tu imunitu zjedla.🙈

pribinak
15. máj 2023

Práveže tie okna nezatvaraj. Veď čerstvý vzduch je základ.
Ak ti je zima, daj si sveter

autor
15. máj 2023

@pribinak vies co ja normalne citim ako ma striasa,az vtedy okna zatvaram. Inak vazne maju stale vsetly otvorene. Praveze sa snazim ozaj teplo obliekat a prd z toho. Ja doterqz mam tielko tricko plus sveter🙈🙈

nika23t
15. máj 2023

Ja som to mala ako Ty. Po RD prvý polrok v práci a ja som bola 6x chorá, v kuse s teplotami a silnými bolesťami hrdla, hneď PN... Imunitu som mala ako skolkarka, pritom doma za tie roky s deťmi neviem, či raz som bola chorá... Potom sa to zlepšilo, asi to chcelo len čas.

autor
15. máj 2023

@nika23t och boze.😢keby mam len nadchcu nevadi ale ja rovno taky kasel ze atb a neviem sa ho zbavit dllllho.😢😢ja som dufala ze do konca sk.roku to uz nejako vydrzim bez chorob🙏ale vyzera ze nie uz na mna zasa nieco lezie😭😭

nika23t
15. máj 2023

Neviem, čo poradiť. Ja som neuzivala nič, vedela som, že proste sa ta imunita musí u mňa opat naštartovať, tak som len čakala...

luccija
15. máj 2023

Poznám..ja som odišla zo škôlky kvôli chorobnosti a skončila u imunológa.Zapaly dutin, usi, všetky moraxelly a koky v nose, stále zachripnuta.Mozno to je len zmena, väčší stres, zodpovednosť, ale nič nestratis, keď pôjdeš k imuno na krv.

modrykolibrik
15. máj 2023

Baby to mate aj v starobincoch. Mesiqc a ste chory ako u deti. Kim si telo zvikne trva to

autor
15. máj 2023

@luccija strasne nerada by som odisla zo skolstva☹️na krv sa chystam urcite aj na imuno som uz davnejsie chodila.

autor
15. máj 2023

@modrykolibrik ach jaj,no dufam,ze si telo zvykne😢

hablko2
15. máj 2023

U mňa to bolo takto 1. rok po nástupe do školstva po RD… trvalo to prakticky 1 školský rok, odvtedy už cca 5 rokov je to OK.

kittykat22
15. máj 2023

skus imunoglukan brat dlhodbo. Bohuzial rezistencia na detske choroby neexistuje u dospeleho cloveka. V lete by si mohla skocit k moru a v zime do kupelov alebo na hory.

luccija
15. máj 2023

Mňa Imunor postavil na nohy akonáhle idem k deťom občas, keď kamarátka potrebuje do škôlky do mesiaca som na ATB.Aj ja som nechcela odísť, ale nedalo sa.Cakala som rok, že si zvyknem.Ty už nemáš až taký úzky blízky kontakt s deťmi, ale v škôlke sa to nedalo to som len utierala nosy tam boli ozaj choré deti nonstop.

tersanas
15. máj 2023

Autorka: mala som úplne to isté, po 5rokoch na RD som nastúpila a des, jeseň, zima, jar stále chorá, fakt výrazne sa to zlepšilo druhý rok, kolegyne mi hovoria, že tretí rok by bol ešte lepší, takže to chce iba čas, ale to aké pliagy som ten prvý rok zažila, by som najradšej vymazal z pamäte, mesačný kašeľ, sople hrozných farieb, bolesť hrdla prakticky stále...Držím palce

juliet86
15. máj 2023

je to normalne pri nastupe. ja.som to mala.ked som robila v skolke...
co mozes skusit:
Vlna! vlnene ponozky/sveter pancuchy. naozaj vlna ta ochrani uplne inak ako akekolvek ine materialy. pripadne pozri plstene veci veci z ovcieho runa.

dalej konvickovanie. vzdy ked prides z prace alebo ako posledna vec v zborovni preplachnutie nosa.

na imunitu ti aj vseobecny lekar moze predpisat imunovaxom.
dalej skus otuzovanie. zacinaj studenou striedavou sprchou studenymi vanami.

dalej imunoglukan. decko. zinok. cecko.

umyvanie ruk a nedotykanie sa tvare.
drzim ti palce

zuzka1117
15. máj 2023

Ja som nastúpila v septembri po rodičovskej a tiež som bola tento školsky rok stále chorá. Mala som minimálne 2x koronu, potom chrípku, kašeľ asi tri týždne, že som si natiahla medzirebrove svalstvo, proste stále niečo. Aj teraz mám kašeľ a už tretí tyzden vykasliavam a smrkam .

pinkgirl
15. máj 2023

Tvoje telo zažíva šok z kolektívu. Prejde to snáď, len to bude chvíľu trvať. Aby si to lepšie zvládala odporúčam ti brať Allimax. Je to výťažok z cesnaku alicín. Mne veľmi pomohol a brali ho aj ďalšie známe a mali pozitívne výsledky. Dostať ho v lekárni.

kika831
15. máj 2023

Mam presne ten isty problem. Neda sa s tym nijako specialne bojovat. Postupne rokmi sa to zlepsi.

akinomel
16. máj 2023

Mám to vždy, keď dostanem prváčikov. Po pár mesiacoch sa to zlepší, telo si zvykne. Aj ja som to mala zo začiatku takto. Podporuj imunitu správnou životosprávou a snaž sa byť v pohode najviac, ako sa dá.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
h233
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
taktotedanie
16. máj 2023

Urobte si imunologicke vysetrenie, mozno je tam porucha imunity a vedia dat liecbu

hablko2
16. máj 2023

@miriam11 si robíte srandu? Ja som to tak mala v roku 2017, to pripíšeme čomu? 🤦🏻‍♀️

autor
16. máj 2023

@h233 a ake choroby ste mala? take bezne? akoze priznam ze aj toto ma napadlo...a vlastne akym vysetrenim vam na to prisli?

autor
16. máj 2023

@miriam11 nie ockovana nie som 🙂

autor
16. máj 2023

@akinomel
@kika831
@pinkgirl
@zuzka1117
@hablko2
@juliet86
@tersanas
@luccija baby, dakujem, no rozpravala som sa aj s kolegynami ze tiez to tak mali ze prve dva roky boli stale doma chore, potom sa to upravilo. och takze ma to asi tiez neminie...tak teda len dufam ze to nebude vyssie spomenuta rakovina ☹

autor
16. máj 2023

@h233 drzim paste v liecbe!

sussana29
16. máj 2023

Ja som na tom tak isto. Pred pol rokom som nastúpila po 5 rokoch na RD do práce (pracujem v zdravotníctve) a zdravá som bola max. 1 mesiac v kuse. Všetko sa na mňa nalepí. A ešte k tomu nosia deti zo škôlky samé chuťovky. Ale,čo je divné tak môj muž býva chorý tiež a ten na RD nebol.

iwesska
16. máj 2023

Skus betaglukan 500mg,ten je na taketo tazsie stavy. Aspon 3 mesiace. Ak nepomoze,tak imunologovi.

hablko2
16. máj 2023

Nebojte sa, ja si myslím, že je to úplne normálne, keďže ste boli dlhšie mimo kolektívu… inak aj ja mám tento rok dve nové kolegyne a presne toto isté zažívajú celý školský rok.

autor
16. máj 2023

@hablko2 no zial 13rokov som bola mimo kolektivu...