Nosné sprchy, skúsenosti

klaudi86
14. dec 2018

Robíte si niekto nosné sprchy?rozhodla som sa ich skúsiť pri takmer 5rocnej dcérke,ktorá pravidelne nosí domov zelené sopliky zo škôlky...niekedy mi však vraví že jej pritom ide voda do krku alebo uška🙄čiže niečo robím nesprávne...dnes som to skúšala na sebe a nebolo mi to príjemné,tiež mi ta voda išla do ucha.Bola by som rada,keby som si s niekým mohla vymeniť skúsenosti a kto by mi poradil čo prípadne zlepšiť...nechcem malej spôsobiť zápal uška alebo niečo podobné...

lubca55
14. dec 2018

@klaudi86 ahoj ja mojej malej dcerke to uz robim asi rok.Dcerka bude mat 5 rokov. som velmi spokojna. tiez mavala stale sople.. od kedy pouzivam a cistime pravidelne tak je to omnoho lepsie.. musis mat spravny sklon hlavy a dieta musi dychat ustami a musi byt uvolnene..

milus777
14. dec 2018

Ja si preplach nosa robim uz asi pol roka a tiez mozem povedat ze ovela lepsie sa citim.odvtedy som mala len raz nadchu a trvala asi dva dni. Na nete su aj videa presne s postupom ako sa to robi s tou konvickou. Prilozit k nosnej dierke, naklonit hlavu kym voda nezacne vytekat druhou dierkou von, celu dobu pokojne dychat ustami a mat ich otvorene... Zo zaciatku mi to bolo tiez trocha neprijemne ale teraz uz to je v pohode, dokonca prijemne ako citim ze sa mi cistia dutiny 🙂 preplachujem dvakrat denne ako prevenciu. Po vyplachu je dolezite aj jemne vyfuknut vodu von a jemne vysmrkat. Ked som vyfukla silnejsie tak mi puklo v uchu a bolelo ma, takze jemne. Potom je potrebne este niekolkokrat jemne vyfuknut aby sa vysusili dutiny. Moze mat aj upchate dutiny a preto jej trosku vojde do pusy. Ked som pri nadche mala uplne upchany nos tak mi voda nevytekala z nosa ale vratila sa do ust... Sol je potrebne pouzivat morsku bez pridaneho jodu a ostatnych latok. Kuchynska sol je jodovana takze radsej zohnat nejodovanu morsku... Drzim palce

kredog
15. dec 2018

@klaudi86 ja to robim so striekackou a je to rychlejsie,tlak sople vytlaci von, hlavne aby mala mala hlavu naklonenu.

gabulienka623
15. dec 2018

Ja robím dcérke vyplachy kanvickou rhino horn už rok a pol - od jej 3 rokov. Musíte si len poriadne nacvičiť techniku, správny sklon hlavy, otvorené ústa, dýchať ústami, potom sa nemôže stať, že by voda zatiekla do krku alebo ucha. Pozrite videá na YouTube, moja dcéra pri výplachu aj rozpráva 🙂 už je vytrenovana 🙂 inak vyplaxhujeme preventívne každý večer, pri soploxh aj 4-5x denne. Aj napriek tomu býva často soplava zo škôlky, ale podľa mňa je to najlepši spôsob ako úplne vyčistiť nos, naozaj všetko vyjde von a nasivin ani iné kvapky nemusíme používať. Len pozor pri sfarbenych zltozelentch soploxh, keď je infekcia, by sa vyplachy nemali robiť aby sa nepreniesla do ucha či dutín.