Nosíte doma rúško, keď ste pozitívni?

bonda568
15. jan 2021

Prosim vás , ako riešite doma ak ste pozitívny oby dvaja na covid . Mame 2rocneho syna , dezinfikujeme všetko aj malému dávame gél dezinfekčný. Ja som nemala do terás žiadne príznaky dnes som bola na teste bol pozitívny. Bojím sa aby to nedostal aj on, nosíte rúška doma pri deťoch ? ja sa strašne bojím aby to nemal :(

fokuska
15. jan 2021

Skusenosti v rodine:
- dvaja dospeli, jeden sa po 2 tyzdnoch vratil z prace pozitivny, mal priznkaky, silny kasel, obaja v domacnosti nosili rusko, ten druhy bol neskor na testoch a negativny a ani sa nenakazil
- v domacnosti dvaja s dietatom, jeden bol v kontakte s pozitivnym, doma ruska nenosili, test vysiel pozitivny, priznaky ziadne, nikto z rodiny sa nenakazil - negativne testy
- v domacnosti dvaja dospeli, jeden nakazeny s velmi slabymi priznakymi a priebehom, ruska nenosili, druhy sa nenakazil

Takze je to loteria, ja by som rusko nosila keby som bola nakazena, mne to problem nerobi.

darinagod
15. jan 2021

m,ozes byt poziotivna a nemat priznaky a ked ze ste spolu stale tak je velka pravdepodobnost ze aj on je pozitivny treba ho sledovat deti to vacsinou prejdu so soplikom alebo ani nemaju priznaky

jaskolka
15. jan 2021

Ja som pozitívna, dojčím malého syna, mam rúško, dezinfikujem si ruky, manžel je negatívny. Ja som mala len nadchu, inak nič

tncka
15. jan 2021

@bonda568 ja som nosila doma rusko aj obycajne kym nezuril covid. Ked bola mala chora,aby som to nechytila aj ja,lebo ona vyzdravie,ja to chytim a tak dokola si to podavame🤣

bonda568
autor
15. jan 2021

ďakujem vám za radi

tulipanicek
15. jan 2021

Ja keď dom chorá (Covid sme nemali) nosím Rusko doma pri dcérke vždy.

ecko80
15. jan 2021

@bonda568 Ahoj, nemala som sice Covid, ale bola som dost nachladnuta, 2 tyzdne silny kasel, teplota, trochu nadcha. Nosila som doma rusko, mala 9 mesacna nic nechytila, ani starsi syn.

katka708
15. jan 2021

My sme rusko nenosili doma lebo sme to zistili na Silvestra na chalupe kde sme so synom spali v jednej postely takže potom doma sme v tom nevideli moc význam. A manžel mal také horúčky a priebeh ze som mala co robiť aby som sa postarala o neho a potom aj o syna a seba . Tiež som sa necítila nejako skvelo a pri bolesti hlavy som sa na rúško necitila. Syn mal mierne zvýšenú teplotu 37,3-37,8 asi 2 dni a upchate dutiny asi 4 dni. Užíval aj užíva vit.d, kalobu a sinupret. Má 7 rokov.

oblecenie99
15. jan 2021

@bonda568 Ja som bola chorá minulý rok cca v takom čase,covid to ešte asi nebol 😁 ale rúško som nosila. Je pravda,že nás bol vtedy novorodenec. Je to lotéria,ale ja by som si to rúško dala.

sisaka
15. jan 2021

Keby som bola v rodine jediná pozitívna, tak by som sa snažila izolovať a čo najmenej byt v styku s inými v rodine. Rúško by som nenosila, zasadne nekaslem ani nekycham bez zakrytia ust a to som nerobila ani pred covidom. Dezinfekcia rúk sa ma používať len vtedy, keď sa ruky nedajú umyť, v živote by ma nenapadlo používať ju doma, kde mám tečúcu vodu a mydlo a už vôbec by som niečo take nedávala na ruky malým deťom.

kika831
15. jan 2021

@bonda568 my sme nosili, ked sme boli s muzom pozitivny. Uz len preto bo som hrozne kaslala.

bonda568
autor
15. jan 2021

no len mi sme nemali žiadne príznaky len priatel mal nádchu v robote ho poslali na testy a pozitívny na druhý deň som šla ja dnes a tiež pozitívna či už není neskoro to Rusko nosiť keď sme pred tým nevedeli , ale dávame si ho

bonda568
autor
15. jan 2021

priateľ si myslel že to má s alergie lebo je silný alergik a máva také kýchanie sople s tej alergie

ejbyk
15. jan 2021

U nás doma manžel a dcéra póz. Ja som bola negatívna....syna 4 ročného sme netestovali. Tým že moja imunita je na bode mrazu mám kopec diagnóz som bola aj prekvapená že som neg., Tak som to Rusko doma nosila, aby som sa "nenakazila" ale neviem či to malo zmysel keďže sme aj pred tým boli spolu Non stop vlastne ak celú karanténu spolu...aj v jednej izbe sme spali....

ejbyk
15. jan 2021

A ešte napíšem že ani nikoho iného z našich blízkych sme vtedy nenakazili....

jamocka4
15. jan 2021

Ja som bola pozitívna, doma sme fungovali normálne...bez rúška, bez dezinfekcie, žiadna izolácia a nikto sa nenakazil.

bonda568
autor
15. jan 2021

@jamocka4 dakujem za takú radu lebo sa bojím hrozne keďže sme nevedelinze sme pozitívny a boli sme snim bez ruskom

bonda568
autor
15. jan 2021

@ejbyk ďakujem

bagre
15. jan 2021

@bonda568 keď bol muž nútený vyjsť medzi nás ostatných (kúpeľňa, vcko) tak išiel s rúškom... keď som mu ja nosila jedlo, lieky... som rúško nemala lebo som ešte nevedela že je pozit. Nikto nechytil.
Dnes v takej situácii - dala by som si, lebo je to aspoň niečo čo viem spraviť. 2 rozbití by sme sa nezvládli postarať o deti...

evina34
15. jan 2021

Rúško som nenosila, manžel ani deti sa nenakazili.

luccija
15. jan 2021

@bonda568 dala by som si aspon pre svoj pokoj.My sme nosili ja som bola prva chora, muz ochorel par dni po mne dieta tiez.Aj, ked sme vsetci 3 mali ruska a ja som sa dost izolovala, tak ci tak ochoreli.Clovek je infekcny, ked to este ani nevie z testu.
Deti to vacsinou maju len s mini priznakmi moja mala upchaty nos, bolesti hrdla a palil ju nos.teraz skor dbajte na vetranie a vitaminy zinok, cecko, d vitamin

jamocka4
15. jan 2021

@evina34 aj ja tak...

kristina2015
15. jan 2021

Moj chlap ododnes pozitívny /chytil v práci/ ,príznaky zatiaľ iba hnačka ale mala som ju aj ja dieťa zatiaľ ok ...kým sme to zistili mi uz ruska prídu v jednej domácnosti úplne zbytočne .

bonda568
autor
16. jan 2021

@kristina2015 aj ja si to myslím

pr85
16. jan 2021

U nás - Žena pozitívna (pracuje na Covid oddelení), ja negatívny po PCR teste. Žiadne rúška, spával som pri nej každý deň, ako keby bola zdravá. Žiadna izolácia, nič. Myslel som si, že na teste budem tiež pozitívny a vyšiel som negatívny.

milanm_
16. jan 2021

Nie nenosil a nikto z domácnosti sa nenakazil. Tak isto kolega a jeho rodina negatívna.

kristina2015
16. jan 2021

@pr85 Ja si naopak myslím že pozitívna budem mám aj príznaky rovnaké ako muž dieťa ok zatiaľ

kristina2015
16. jan 2021

@bonda568 Najhoršie je to že kým zistí že vôbec človek bol s poz osobou a prebehne to testovanie je už neskoro. Mne išiel hneď druhý deň na pcr a pozitív nás objednali až za 5 dni

bonda568
autor
17. jan 2021

môj priateľ bol na tých antigenovych a ja som šla na druhý deň ties pre istotu , a do terás mu nikdo nevolal

jana_eyre_2
17. jan 2021

Čo poznám ľudí čo mali kovid, skoro všetci sa izolujú a nosia ruska keď vyjdú z izolovanej izby.. nikto sa nenakazil, len v prípade keď chodili bez Ruska.. ja by som sa tiež izolovala a Rusko si dávala dole len v izbe kde by somnou nikto nebol..