Mohla som sa nakaziť od malého ak mal minulý týždeň NOROVIRUS,ktorý mu zistili zo stolice a zároveň mal COVID? Vraj mu to preliečili. Bol v nemocnici týždeň. V utorok prišiel domov , a ja som odvtedy nikde nebola len doma. A v piatok som dostala hnačky vodnaté🤦♀️Sa bojím, že sa nakazí zas..lebo to už chytá ja muža🤦♀️
@kika541996 ano on ta mohol nakazit ale ty uz jeho nie teraz je nejaku dobu imunny
Kiež by to tak bolo. Lebo už mám dosť , že sa stále niečo deje. Mám strach neskutočný o moje dieťa😭
@kika541996 ahoj ano, je mozne, ze ste nakazeni s muzom.
Ak to mal maly, jemu imunita trva cca 3 mesiace, potom sa da znova nakazit.
Prekonali sme to vsetci toto leto so 14 mes.babom. Inkubacna doba je velmi kratka a je to vysoko nakazlive.
Musis hlavne vela pit a dietu. 4-5 dni trval masaker, dalsie 2 tyzdne sme sa zviechali.
Preliecit sa to neda, nejestvuju na to lieky a ani vakcina (ta je na rotavirus).
@kika541996 on je imunny na cca 3 mesiace, neboj sa onho. Nasad mu probiotika aspon na 4 tyzdne a lahku stravu postupne. Este nedavaj mlieko ani mliecne vyrobky, nikomu z vas.
@aliaray1 Ďakujem za rady, vážim si to. Malý má len 3mesiace. Mal v nemocnici len riedku stolicu s hlienom aj doma 2x od utorka.Vraj mu to preliecili. Doktorka mi povedala, ze mu mam davat BioGaiu. Ahh som velmi smutnq😭😭
@kika541996 on bol sam v nemocnici? Si tam nebola s nim?
A urcite probiotika ,tasectan kids (len neviem od kolkych mes.sa moze )probiotika -ja ich nasadzujem hned na zaciatku choroby,,,,urcite sa riad pokynom od dr a bude dobre
Vy si tiez nasadte doma probiotika+nieco na hnacku popr.tasectan je super aj pre dospelych
Skore uzdravenie
Ja som to tiež chytila od môjho syna keď bol malý a ja som bola dokonca č tom čase tehotná. Jemu už bolo lepšie keď som to dostala ja a on sa už odomna 2x nenakazil
@malicka1986 nebola, aj ja som mala covid, a k tomu som aj po transplantacii obličky takže som mala priebeh ťažký, nevládala som na nohach stát. Svokra robí na detskej JIS takže som mala istotu. Ešte aj teraz som pozitívna.
@kika541996 ta biogaia je super a asi mu davali infuzky tipujem. My sme takmer boli hospitalizovani (urgent odporucil), nevedela prijimat ziadne tekutiny ani pipetou, ani striekackou, nic, nemocila. Nevladala jest. UM len bezlaktozova beba zmiesana ryzovym odvarom. Horucky a zvracanie, hnacky 11x za noc, zvracanie prudom. 3 noci som nespala mozno dajaku hodku, dve. Horucky som zrazala iba studenou sprchou, vsetok sirup (paralen, nurofen zvracala von), cipky skoncili asap hnackou von.
Takymto babatkam sa moze vraj dat trocha cierneho uhlia ale to si prever, on je len vyslabnuty, uz sa mu to nevrati najblizsie mesiace nie.
Plienka musi byt pocikana aspon raz za 6 hodin, pri takychto babatkach ako tvoj mozno castejsie - 4 hodky.
No bolo to totalne psycho. Najskor manzel, o 2 dni na to mala. A ja som sa drzala a schytala som to az ked mala zacala trocha pit a poslali nas z infekcneho hospit.domov, ze sme to prave najhorsie s nou zvladli sami. Mali tam hospit.11 deti s tymto za poslednych 48 hod, asi sme to schytali na kupku a uz od manzela my 2. Ja od nich.
Drz sa a hlavne dodrz zasady a nemaj strach, date to! Najhirsie su 3-4 dni a potom podporit mikrofloru, probiotika.
Drz sa, posielam ti vela sil, najhorsi pocit, ked je dieta chore, a este v takom nizkom veku
Je možné, že Ťa nakazil ... Ty ho teraz tým znovu nenakazíš, po prekonaní je istý čas imunita.
@kika541996