Norethisteron a zvýšená hmotnosť/zavodnenie

marsmykkok
27. jún 2024

Včera ráno som sa vrátila z dovolenky a zažila šok na váhe, 3,5 kg viac... Nejedla som nejako veľa, mala pohyb. Ale na dovolenke som bola 10 dní a prvý deň dovolenky mala dostať menzes, tak som brala 14 dní norethisteron. Menštruácia sa mi zatiaľ nespustila, kedže som ho vysadila len včera. Akú máte skúsenosť, je možné že som len tak zavodnená a po menštruácii sa váha vráti na číslo predtým? Ale mi ten liek tak spomalil metabolizmus že som pribrala skoro 2 kilá týždenne natrvalo? Ako ste to mali vy s váhou po dobratí tohto lieku?

tanyan
27. jún 2024

Možno bude chvíľu trvať, kým sa cyklus normalizuje (nemusí to byť hneď po prvom). Určite má veľký podiel na prírastku posun menštruácie.

marsmykkok
autor
27. jún 2024

@tanyan no dúfam. Ja som to brala aj vlani-síce vtedy iba týždeň, ale vtedy som sa odvážila až po menštruácii a nepribrala som. Ale teraz som mali rozhovor v autobuse cestou domov so spoludovolenkárkami, že koľko pribrali a tak a nejako som mala nutkanie sa odvážiť po návrate a číslo ma šoklo. Dosť mi ako záleží na váhe a štve ma to teraz, ale trocha sa utešujem, že ja som vždy typ postavy do pol pása od hlavy po pás vyhladované afrikcké dieťa-trčiace kosti a dole veľké stehná, zadok, lýtka. A je pravda, že som teraz plnšia aj v tvária aj v rukách, samozrejme brucho väčšie, tak dúfam, že je to tým posunutím cyklu a zadržiavaním vody.

michaela329
27. jún 2024

@marsmykkok no ja takmer 5kg - vtedy som vážila nejakých 48 kíl a toto bolo hodne na mňa 🫣 Až sa mi zle dýchalo. Odchadzali postupne, hlavne po ďalšom menzese. Skus si kúpiť forfeminu, trochu to rozhýbe.