Dobrý deň,prosím vás má liek Norethisteron vplyv na priebeh operácie? alebo predoperačné vyšetrenia..totiž mám naplánovanú operáciu na máj a ako naschvál sa mi meškal menzes 2 týždne a tým pádom sa celý menzes posunul akurát na čas operácie...☹ od gynekológa mám poradený spomínaný liek Norethisteron len mám obavu,či to nejak neovplyvní priebeh operácie...
ďakujem za každú odpoveď🙂🙏
@satin83 🙂 už sme dve čo budú,čakať na odpoveď🙂Idem na plnú narkózu a bojím sa,že by im ten Norethisteron robil šarapatu...ako možno pri troche šťastia mi budú meškať aj tetno mesiac..len spoliehať sa to no neviem a ako píšeš ťažko to vyrátať..som zvedavá čo ti povie vo štvrtok docent..A ty ideš na lokálnu alebo plnú narkózu?
@vrabcek15 a on ti to predpísal aby si tu menštruáciu nedostala? chápem to správne? keď pôjdeš na predoperačné vyšetrenie, budú sa pýtať či užívaš niečo, treba im to povedať, že Norethisteron a že ako dlho a koľko a prečo, oni už usúdia či je možné ťa operovať, nie sme lekárky tu ti s tým asi nepomôžeme...
@marina447 hej hej Norethisteron je liek na posunutie menštruácie má sa začať užívať tri dni pred plánovaným menzesom po dobu u mňa 7 dní a potom keď ich doberiem tak sa menzes dostaví do 2-4 dní..zatiaľ som čistá🙂 a nič neberiem ale v piatok idem k internistovi skúsim sa ho na to spýtať..ale ďakujem za odpoveď a cením si ochotu poradiť🙂
jasné v pohode v podstate to je chirurgický zákrok..mám nádor(nezhubný,aspoň sa tak navonok tvári🙂)pod rebrom a tak musí isť von..som rada,že som sa dostala na operáciu a nerada by som bola keby ma kvôli "krámom" poslali domov...😕
Davnejsie som absolvovala gynekologicku operaciu v celkovej anesteze a uzila som Norethisteron 4 dni pred planovanou operaciou,nakolko mi vychadzala menstruacia na den D +- par dni.V minulosti mi haproval cyklus, uzivam aj Euthirox na stitnu zlazu ... Mala som obavy, avsak vsetko dopadlo ok a cyklus mi nabehol a nemalo to vplyv na spominanu operaciu.Myslim,ze tento liek ma napomoct v podobnych situaciach,ked chceme oddialit menstruaciu a ano je to hormon ...No v dnesnej dobe,ked sa planuju operacie a my mame svoje dni - je to ako zakon schvalnosti ...Vela stastia ...
Dievčatá ďakujem vám všetkým za odpovede..Poradím sa ešte s lekármi a hádam dobre bude🙂Pekný večer všetkým🙂
ahoj, ja som brala norethisteron, krvacala som pri operacii aj tak (oblicky)
@lusina ahoj prepáč,že odpisujem až teraz ale nejak som si nevšimla upozornenie..No ja sa v plánovaní deň operácie dostala herpes🙂 takže nakoniec mi tu operáciu preložili o dva týždne neskôr🙂 ale pýtala som sa na to internistky v nemocnici a tá povedala,že im norethisteron nevadí(teda,že im to nejak nenaruší priebeh operácie)..ale neskôr sme sa rozprávali so sestričkou a tá mi vravela,že ona by norethisteron neužívala(lebo rozhádže ženský cyklus) a radšej by posunula operáciu..je to na zváženie danej situácie...ja sama viem aké to je čakať na operáciu a chcenia mať už za tým... nuž už len prajem dobré zváženie situácie..a ak sa smiem spýtať aká operácia Vás čaká?
@severankasr ahoj ale pokiaľ ja viem tak norethisteron ovplyvňuje len ženské hormóny a zabráni(resp.oddiali) menštruáciu ale nezabráni krvácaniu všeobecne(teda preto si krvácala pri obličkách)t ak tomu správne rozumiem😉
@vrabcek15 .Dakujem za odpoved. Mna čaka operacia žlčnika.
Ak mi dovolia brať noret tak budem. Lebo čakam 5 mes. kým prídem na radu (myslim operaciu) A kedy som sa preobjednala, tak to už asi tento rok nestihnem. ☹ je to smutne, to naše zdravotnictbo. A že mi rozhádže cyklusnto mi Nevadí . 😀 . časom sa upraví. 🙂
@lusina ahoj ako si dopadla s tym noretristerom? brala si ho nakoniec?
@malinovka333 ahoj nakoniec som ho vôbec neužívala.. lebo potom čo som dostala herpes som asi o deň,alebo dva dostala aj svoje dni a operáciu mi vtedy preložili asi o dva týždne, takže som ho nakoniec nemusela brať,lebo už som mala po menzese 😊
@malinovka333 ahoj. Vyšlo mi to úplne perfektne. Menzes mi prišiel na deň presne. Do nemocky som išla keď mi už ms koncil. Takže noredtisteron som nebrala.
@lusina to si mala super.sice stara tema ale nic ine mi tu nenaslo.dakujem.ako sa mas po operacii a teda 2rokoch?je to lepsie?nemas uz nijake problemy?
@malinovka333 ta to čaká? Si obj. Na operáciu?
Noo, ja som začala mať problémy po pol roku. Zase horkosť v ústach (ako pred operáciou), bola som na Sono, gastte. Krv mi brali. Sono ôk, gastro už také super nebolo. Chyba ten žlčník. Dá sa bez neho žiť, ale tiež ma svoju funkciu.
@0silvia0 ano ved to mozu byt len tyzden stare
.mozno niektore uznaju napr rontgen a neviem co este ale krv nanovo
@malinovka333 ach boze🙄, porazi ma. Ani neviem co mam robit. Mam ist 5. 7. na zakrok. Zacalo ma boliet brucho. Netusim ci si mozem sama nasadit norethiston. Mala som dostat az o tyzden.
@0silvia0 mozes len aby si och nedostala ,ale zalezi aj na aku operaciu ale treba to povedat aj tomu co ti bude robit predoperacne a potom aj anesteziologovi ale nemaju s tym problem nie su to nejako zavazne lieky. Ale tak narabat s menzesom po operacii nic moc radsej si dat tie tabletky. Ja som s nimi nemala absolutne nijaky problem
@malinovka333 ja uz mam vsetky predoperacne hotove. Myslela som, ze vcera dostanem a do operacie aj skoncia, ale evidentne si robia co chcu. Mam 48 rokov a cyklus totalne nevyspytatelny. Teraz neviem ci mam urychlovat alebo oddalovat. Este keby som dnes dostala, do stredy by presli a stale nic🤷♀️, idu mi riesit chrbticu...
@0silvia0 no tak to by som si dala uz teraz.to by bolo nieco hrozne este toto dostat do toho.ja by som si to uz dala a brala po cely cas kym nebudes ako tak schopna ich uz dostat .mne prisli tusim o 2dni potom ako som to vysadila
@malinovka333 fakt mozem aj bez konzultacie s operujucim lekarom?
@vrabcek15 toto by zaujímalo aj mňa. Na máj mam naplánovanú operáciu pri plnej anestéze a možno mi vtedy príde menštruácia. Možno neskôr, neviem to na 100percent vyrátať. Dnes som volala do ambulancie ale docent co to ma starosti tam bude až vo štvrtok. Tiež neviem co robiť.... Ty ideš pod plnú narkozu ci len lokálnu?