Noha v ortéze a hojenie

lizzygrant
30. máj 2020

Ahojte!
Písala som sem pred dvomi týždňami, že mám podvrtnutý členok. Dali mi to do sádry 18.5., bola to prasknutá krychlová kosť (podpriehlavková). Včera som bola na kontrole, dali mi ortézu. Na ďalšiu kontrolu idem 19.6. Myslíte, že to by už mohlo byť zahojené dovtedy? Fakt ma dosť súri čas, preto to stále riešim, už mi to ide na psychiku dosť ale keby ma nesúri čas, tak je mi to fakt jedno keďže som študent a do školy teraz nechodím ale naozaj to potrebujem čím skôr zahojené. Lekár povedal že 3-6 týždňov sa to hojí, v deň kontroly to bude už skoro 5 týždňov, to by mi už mohol dať dole, nie? Prosím ak máte skúsenosti tak píšte, ďakujem veľmi pekne❤️❤️

pininka1
30. máj 2020

Buď rada že si išla a zistili ti to. Ja som nešla a po rokoch zlomenina, operácia, 6 týždňov sadra a ďalších 6 ortéza. A doma tri deti a z toho jedno malo rok. Takže zatni zuby a výdrž. Aby sa to nezhoršilo.

mmonika
30. máj 2020

@lizzygrant tiez sa priklanam ku prvemu nazoru od
@pininka1 mne sa podvrtol členok na konci septembra a až 6 tyzdnov od urazu zistili že to bolo aj zlomene , nasledne to boli rehabilitacie ktore ale nezaberali, dali ma na magneticku rezonanciu a v januari bola robena 1 operacia a skoncila so 4 skrutkami, v marci mi bola robena 2 operacia kde 2 skrutky vybrali a 2 tam mam uz natrvalo, do toho prisla korona takze az teraz konecne chodim na rehabilitacie a pevne dufam že uz ma dr pusti do prace..takže som doma namiesto 6 tyzdnov skoro 9 mesiacov .. takže tych par tyzdnov vydrž nech sa ti to poriadne zhoji a nemas pripadne komplikacie ...

lizzygrant
autor
30. máj 2020

@pininka1
@mmonika
ja som išla hneď na druhý deň, za to som rada aj ja, že som išla.. takže do toho 19teho by to mohlo byť, nie? Keď Vám sa to hojilo tak dlho lenže aj Vám to neskoro zistili.

mmonika
30. máj 2020

@lizzygrant ja som sla na pohotovost do hodiny od urazu, noha teda clenok bol fakt uz modry opuchnuty, ale na pohotovosti že to je len podvrtnute nic viac , na konci oktobra ked bola noha stale modra a opuchnuta som vymenila lekara kde prisli na to ze to bolo zlomene a zvysok uz poznas .. a ty ked pojdes aj na kontrolu uz to mozes mat ok, ale urcite by si mala mat rehabilitacie ..

pininka1
30. máj 2020

@lizzygrant mne sa to po operácii dobre hojilo, ale keďže to už bolo zle, nepomohli len šrubky ale z päty mi brali časť kosti a vkladali do členka. Po roku mi vybrali tie šrubky a ja neviem že som s tým niekedy niečo mala. Nemala som ale bolesti a dokonca som nemala ani jednu rehabilitáciu lebo nebol čas.

lizzygrant
autor
30. máj 2020

@mmonika
@pininka1 to ste teda dopadli, obidve. To ma mrzí. Ale máte výhodu, že už to máte za sebou. Mne v momente prišli na to, že je to prasknuté. Takže to je asi dobre. Fakt dúfam že do toho 19. to už bude zahojené, lebo ma....

simsalabim
30. máj 2020

@lizzygrant a co je tak strasne dolezite, ze radsej obetoujes vlastne zdravie, nohu, ktora ta bdue nosit zvysok zivota? Nejde mi do hlavy, ze v dnesnej situacii, ked sa moc necestuje, nelieta, nebrigaduje, ze co ta tak suri? Daj tej nohe cas, z vlastnej sksuenosti viem, ake to je, ked mas problem s nohami.

nika82
30. máj 2020

@simsalabim mne operovali zapastie len cystu, este som bola v nemocke ledva prebrata po narkoze a uz mi volali z prace ze kedy pridem, nasrali ma tak som ostala 3 mesiace doma

lizzygrant
autor
30. máj 2020

@simsalabim Robím si vodičák, mám ísť na operáciu očí a nosa. V najhoršej chvíli to prišlo. Ja si uvedomujem, že noha je dôležitejšia ako všetko, ale strašne ma to hnevá, just teraz. Nemohlo sa to stať v marci, keď bola korona rozšírená a opatrenia prísne? Proste fakt by som takto nepreháňala s tým ako reagujem, keby som nemusela.

simsalabim
30. máj 2020

@lizzygrant ved vodicak pocka, da sa urobit neskor. V tej nohe musis mat cit, na co bude treba cas. A na operaciu - tam bude jedno, ci krivas.

kacena4
30. máj 2020

vsetko zalezi od odolnosti organizmu a ako mas na tom kosti (ak mas osteoporozu takzo nieco vymyslis) kludne sa no to mozes postavit a moze sa to to nova zlomit a zhorsit... takze ak chces unahli to a si v keli a budes sa liecit dalsieho 1/2 roka... je to na tebe tu sa nic nedozvies, kazdy organizmus je iny. preto mas ortezu, aby si si nohu setrila a nezatazovala ju. operaciu mozes absolvovat kludne aj s ortezou (aspon si myslim) to nie je prekazka a vodicak tazko kedze sa jedna o pätu teda konkretne jazdy teda az ked pojde dole orteza a bude vsetko ok ale na to chodis k lekarovi aby si sa na taketo veci spytala nie? nie tu na konovi...

lizzygrant
autor
30. máj 2020

@kacena4 Mám zakázané sa pýtať? Skúsenosti druhých zistím skôr tu, než u doktora, s tým sa snáď zhodneme. Tú operáciu absolvovať nemôžem, pretože si musím pichať do brucha tzv. včeličky, Fraxiparine, aby som nedostala trombózu do nohy. A vtedy operácia nepripadá do úvahy.

simsalabim
30. máj 2020

@lizzygrant no tak aj ta operacia pocka, nejde o zivot. Zda sa mi, ze aj od tych injekcii a operacie musi byt nejaky casovy odstup.