Dobrý deň, chcem poprosiť o radu s mojim spánkom. Mám posledné noci taký problém,že nedokážem v noci zaspať. Samozrejme spánok je narušený tým,že mám 5-mesacne bábätko, ktoré sa budi tak 3x v noci. Nakŕmim, prebalim, uložím a on sa ešte aj 20 min mrvi, mrnci atď, kým znova zaspí , ja k nemu musím viackrát vstať a to ma preberie natoľko,že už nedokážem zaspať. Napr túto noc sa tak zobudil o druhej a ja som odvtedy už viac nezaspala. Takže často sa stane,že v noci spím 3 hodiny a dosť. Cez deň som hotová, začali sa mi objavovať úzkosti už len z pomyslenia na spánok a noc. Počas dňa sa mi pri dieťati spať nedá a ak by mi to aj nejak bolo umožnené, nezaspím a z toho som zas len viac nervozna. Prosím,čo by ste mi poradili? Ďakujem
@filipendula nasa lepsie spala ked som ju prestala prebalovat v noci. Ked uz boli take noci ze nebola pokakana tak som neprebalovala, len nakrmila a hned spala dalej. Prebalovanie ju prebralo stale a boli sme hore aj hodinu niekedy.
Ja dojcim a nevstavam, ani oci sa snazim neotvarat😀lebo presne, jed sa zobudim, tak mam problem zaspat. V tazsich obdobiach proste na to cez den nemyslim, ze som malo spala.
Ahoj, ked nie je pokakana, tak neprebaluj v noci, len nakrmit a mne pocas krmenia aj zaspi, tiez kym som prebalovala v noci, tak to bol boj potom
V noci kym nebolo dieta chore alebo pokakane som ani nesvietila. Len nakojila a spalo dalej. Ale zas ked sa zobudi iba 3x to este bolo ok.
Moja sa teraz budi 5-8x. Tiez niekedy je aj 2-3 hodky uplne hore. Zaspi o siestej rano kedy mne treba spavat. Hovorim si dookola ze je to iba obdobie-len trva prilis dlho ☹
To prebaľovanie nie je nejaký problém, napr túto noc som ani raz neprebalila. Mne ide skôr o to, že ja nedokážem po zobudení už zaspať,že čo s tým
@filipendula ahoj, mne pomohlo prestat myslieť na to že musím spat, proste som si čítala v noci alebo len tak ležala a vždy keď sa dalo som si ľahla s babom cez deň. Ako náhle som zo seba dala preč ten tlak tak to prišlo same