Nočné bolesti krížov

7. nov 2023

Máte prosím skúsenosť s niečím podobným? Celý deň normálne fungujem. V noci sa, ale začnem budiť na bolesť krížov. Neviem sa otáčať do strán. Zliezt z postele. Naozaj to je veľmi bolestivé. Madrac je v poriadku, deje sa mi to aj na dovolenke, alebo na návšteve u rodičov. Či mám madrac na mäkkej strane alebo tvrdej, stále to isté. Ráno, keď sa mi podarí dostať s bolesťami z postele. Cca po pol hodine, keď sa rozpohybujem. Je zase všetko v poriadku. A večer znova to isté. Všimla som si, že keď aj cez deň napríklad pol hodinku, sedím, ležím..za chvíľu tá bolesť začína. Normálne akoby mi začalo všetko tuhnúť okolo tých krížov.

lucka_ke
7. nov 2023

môže to byť artróza
"Príznaky artrózy
Sú veľmi rozmanité. Známe sú aj „nemé“ artrózy o ktorých nositeľ nevie, lebo mu nespôsobujú žiadne problémy.
Medzi najčastejšie patria:
- Bolesti, ktoré sprevádzajú rozhýbanie tela
- Bolesti vznikajúce pri predčasnej únave
- Nočné bolesti, ktoré budia nadránom
- Bolesti závislé na zmenách počasia a klimatických podmienkach
Pri pokročilejšej artróze sa bolesti objavujú aj v kľude, dokonca môžu byť trvalé. Môžu sa pridať aj bolesti okolitých svalov na chrbtici."

https://zivotbezbolesti.sk/artrozy-chrbtice/

marcellka32
7. nov 2023

Ja mávam túto bolesť tiež asi 3x za mesiac

viestta
7. nov 2023

Je to asi matracom. Moze byt dobry, ale nemusi byt dobry pre teba. Ale tak ci tak by som trvale bolesti riesila aj u neurologa aj na rehabilitacii.

tyaja5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tyaja5
9. nov 2023

ked som bojovala s unavou, tiez som nevedela uz co viac riesit, lebo som mala pocit, ze som preto spravila absolutne vsetko mozne aj nemozne. ale nenapadlo mi to riesit nejak zvnutra. vyskusaj Revitanerv Strong, ten mi pomohol. uz ani neskoro vecer tak neodpadavam od unavy ako kedysi a uz ani tie bolesti krizov nemam.

stanulienkat
9. nov 2023

Môže to byť matracom, alebo poškodením platničiek, alebo tým, že spíš na bruchu.

autor
9. nov 2023

Ďakujem za názory. Neviem , či to je tým matracom, keďže to bolo na viacerých miestach, aj mimo domova. Alebo aj keď sedím nejakú dobu v jednej polohe. Skúsim začať cvicit. Ak to nepomôže budem musieť ísť k lekárke alebo fyzioterapeutovi. Pozriem, aj ten revitanerv strong čo to je.
Obávam sa aj tých platničiek.
Artroza a podobne má tiež napadlo. Ale tam by mali byť ešte nejaké pridružené prejavy, príznaky. A to nemám.