Mam pardnove babatko a odkedy sme doma tak ma chyta v noci triaska, izba je vykurena dost. Je to normalne?
Áno, môže to byť kľudne. Hormóny sa bláznia, vyrovnávajú sa. Ja som mala návaly horúčavy aj zimu na striedačku, aj keď viac tie návaly.
Napis pripadne svojmu gynekologovi, ale pravdepodobne Ti bude chybat zelezo alebo magnezium. Tie su volnopredajne obe, eventl. si ich nasad, tym nic nepokazis. A v ramci moznosti oddychuj, tak halt nebude kazdy den navarene cerstve jedlo alebo upratane. Pripadne ak Ti ma kto pomoct, ale ozaj len taky, co je aj realnou pomocou a nebudes musiet Ty skakat este okolo.
Mne sa takto prejavilo ked sa mi prsia naliali mliekom.nejaky 5-6den po porode. Triaska,zimnica
Áno,prejde to,sú to hormóny
Hormonalny pad, ja som sa na striedacku potila a triasla zimou... uz sa tesim na prechod
Ano tiez som sa tak klepala a pomedzi to som prepotila nocnu koselu... Je to hormonalne...
@marticka85 presne ked sa zamyslim je to odkedy sa mi naliali, mozno to teda ma suvis
Mala som to po oboch pôrodoch, zimnica triaška a spotená do nitky som bola. Trvalo to par noci, potom samé prešlo.
Určite to má súvis s hormónmi. Dojčenie a pôrod majú obrovský vplyv na telo ženy. Pri prvom som sa potila v noci ako vôl (pritom som cítila že mi je zima). Sprchovala som sa pár krát denne a i tak som si nehorázne smrdela. 🤣 Telo si musí zvyknúť na tie výkyvy. Po 2 mesiacoch sa to zvyčajne upraví (aspoň u mňa tak).
Mne sa tiez so zimnicou spustilo mlieko. Ked som prestala kojit, taktiez som mala jeden den zimnicu.
Dávajte si ale pozor na zápal .... Sestre to presne tak začalo , zimnicou a triaškou... Skončila so silným zápalom prsníkou.
Izba nema byt prekurena, mozno si prehriata a telo sa musi ochladit
Hormóny. Prejde to. Ja som to mala po prvom pôrode. Raz horúco raz zima.
Je to asi hormonalne. Mne sa to stalo ked som prisla z porodnice a naliali sa mi prsia.strasne som sa zlakla, ze idem mat horucku alebo co.potom som hocikedy mavala take navaly.tak citam, ze je to celkom bezne.
Aj ja som tak mala, zimnica a v noci som totálne prepotila pyžamo. S doc som neriešila, prešlo to samé.
Ja som to mala niekoľko týždňov. Hormóny.....
@taktotedanie zimnicou? Myslela som ze na to priroda vymyslela potenie
@janica_ jasne aj zimnicou a potenim
Dieta ma spat v 20-22st izbe mimochodom inak ak je viac hrozi prehriatie a syndrom nahleho umrtia dietata
Po pôrode mi bývalá strašná zima. Mala som hrubý overal, na to hrubý župan, ponožky, zakrytá perinou plus zapnutá výhrevna deka a mne bola zima
Chvalabohu to preslo
Áno mávala som to pri každom. A neskutočne som sa potila
@taktotedanie byvame v podkrovi, donedavna sme nemali klimu, ale teda v lete spasonosna zimnica nikdy neprisla. Vzhladom k tomu ze autorka je cerstvo po porode, ze daleko pravdepodobnejsie, ze je to hormonalneho povodu ako tu pise vacsina.
Co sa tyka babatiek su to stale len dohady, najnovsia studia hovori o moznej pricine SIDS u babatiek na zaklade nizsej hladiny enzymu. Je to len jeden dielik skladacky.
Tak neviem, ci si doplnala zelezo, ale treba a dosledne...