Nízky tlak, vyčerpanosť a únava

8. sep 2024

Prosím vás, poraďte mi, čo robiť na dlhodobo nízky tlak, vyčerpanosť, únavu. Nemám pocit že sa stravujem nezdravo ale v poslednom čase sa cítim veľmi slabo. Krvné testy v norme akurát problém s cholesterolom, na ktorý som dostala lieky. Ďakujem

kikusenka1
8. sep 2024

Dopĺňať magnézium. To je dobre proti únave. Ja mam nízky tlak celý život a keď mi je fakt zle , odmeriam si tlak a mam ho ideálny co znamená ze na mňa je vysoky...

lubossi
8. sep 2024

Šport ho zvyšuje

bbshop
8. sep 2024

Možno to je tým, že sa stravujes príliš zdravo. Tlak zvyšuje napríklad soľ.

tanyan
8. sep 2024

Strava musí byť dostatočná a pestrá. Dôležitý je aj dostatočný príjem tekutín a dostatok cukru a soli.

betulinka1
8. sep 2024

Magnezium na nizky tlak nie je Dobry napad. Nútili ma ho jest, lebo tetania a teda mavala som tlak 36 na 54 🙈🙈🙈. Mam nizky tlak od puberty a evidetne ma este chceli zabit 😉. Akoze aby som ho dvíhala som chodila a chodila po dvore, po dome, v robote v zasadacke. A ked uz mi tlak robil vazny problem, ze si mysleli, ze SM tak mi jedna sestricka hovori, ze jej taketo stavy spôsobovalo magnezium. Tak som zacala skusat rozne magnezia, znacky, druhy, nejake som si objednala aj z ameriky a nakoniec, som ho vylucila. Cize na nizky tlak magnezium nie. Ako rychla pomoc v praci, lyžička soli do vody, zamiešať a vypit. Zatial tento recept nic neprekonalo v rýchlosti reakcie tela. Doma cervene vino, ak pijes. Ja nepijem ale v puberte mi mama davala deci, ked sa mi točila hlava na odpadnutie. Zabralo. Tu raz radili hroznovy cukor. Zaklad je sa nenajest do plna, dat si kavu alebo caj, pit veeeeeela vody a k tomu jednu mineralku denne, neostat hladna, mat vzdy nieco v taske, v aute. Nos v taske aj cukríky, lebo aj ked ti padne cukor, moze ist dole tlak. Cvicit, kludne aj 10 minut je nieco rychlejsie, nejaka fyzická aktivita + plus cvicit na chrbat, nech sa pekne miecha prekrví. A vitaminy a minerali. D, C, B, calcium, draslik ale to konzultuj s lekárkou. Magnezium ber v strave a minerálkach. V tychto teplach klasika studene sprchy. V praci mam normalne handričku v mraznicke, tu si dam na hlavu a na ruky pustim na par minut ľadovu vodu. Sice mame klimu ale v tychto teplach bolo vazne tazko s tlakom.

luccija
9. sep 2024

Pravidelná strava, pitný režim, skôr zelený čaj ako kávu.Ja sa najlepšie cítim po športe chôdza, bicykel vždy mám zo sebou v kabelke niečo na jedenie banán, keks...sprcha a od nôh si dobre vysuchat nohy smerom hore s uterákom, nesediet dlho, mesta..ak máš sedavý prácu prejsť sa, zdvihnúť nohy.Verim, že ti je ťažko mne každý lekár povie, že mám nízky tlak aké je to výborné ..polku dňa hlavne doobeda som k ničomu, tazoba, pocit, že neviem ani dobre rozmýšľať
Takže len šport pohyb nech sa dobre prekrvis
A s tým magnézium opatrne tiež ho potrebujem, ale až z neho zivam, a celá som tazka

bejbypd
9. sep 2024

@betulinka1 36 na 54 ,to asi nie ,či?

tanyan
9. sep 2024

@bejbypd Tiež som bola miestami z toho komentára zmätená. Ja som raz mala 60/40 po stabilizácii po kolapse a nepamätám si skoro nič.
Viem, že niektorí ľudia nespracúvajú dobre magnézium, ale mne napríklad tiež pomáha na stabilizáciu aj pri nízkom tlaku.
A s tou kávou radšej opatrne, lebo káva síce dočasne zdvihne, ale následný pokles býva väčší ako bola pôvodná úroveň.
Mne napríklad odporúčali fajčenie, pretože to zužuje cievy a tým pádom zvyšuje tlak.

mira0611
9. sep 2024

Ahoj, ja to tiez zvyknem mat. Z magnezia som mala este nizsi tlak.
Ja teraz planujem ist na C-vitamin z infuzia, 3 terapie sa odporucaju, opytaj sa tvojho vseobecneho lekara.

betulinka1
9. sep 2024

@bejbypd praveze Ano ale brala som to s rezervou lebo domaci tlakomer, Cize rátajme nejaku odchýlku tych domácich meracov tlaku. Ale ja mavam bezne pod 70 a nie je mi zle. Tep vysoky a tlak nizky 🙈🙈🙈

stanulienkat
9. sep 2024

Ak máš hodnuty pod 90/60, tak najlepšie je nejaké cvičenie, piť veľa tekutín a môžes si dovoliť aj trošku slansie potraviny. V týchto horúčavách treba rátať s tým, že teplo rozširuje cievy a tlak môže byť ešte nižši. Tieto horúčavy pomaly končia, takže stav by sa ti mal zlepšiť. A únava je samozrejme aj z toho tepla, ktoré bolo.
@betulinka1 nizky tlak si telo kompenzuje trochu vyssimi pulzami.

bejbypd
9. sep 2024

@betulinka1 ono takto stretla som sa s príliš nízkym tlakom ,len som zmätená z hodnôt 36 na 54 ,čo znamená ,že vrchný tlak si mala takto nízky ,nižší než spodný ? Správne chápem ? Ako u mňa tlak 90 na 60 je ,že omdlievam a viem,že je zle ,tak veľa vody a kľudne si dám styri poschodia po schodoch ..

betulinka1
9. sep 2024

@bejbypd jaaaaaaj nie opacne som to napisala. Spodný bol 36 a vrchný 54. Akoze nemeriam si tlak uz 3 roky, po tomto výsledku, uz som aj zabudla ako sa to spravne pise. Uz mi meria len dr v ramci preventivky 🤣🤣. Povedala som si, ze sa nebudem doma stresovať, lebo sa clovek iba zľakne.

betulinka1
9. sep 2024

@stanulienkat to s tym pulzom viem. Od puberty ho mam rychlejsi a nejaka dr mi to povedala, ze pri nízkom tlaku je to Ok.