ahojte, už dlhodobejšie mam problém s nízkym resp nižšim tlakom tlak okolo 100 na 70 alebo nizsi ale tep mam vzdy nad 85, BMI mam v norme netrpim ziadnou nadvahou ani inou chorobou ci stresom, tep mam ale vyssi bez nejakych logickych faktorov, lekar uvazuje nad nasadenim liekov ale chcela by som skusit este nejaku metodu alebo bylinky tinkturu kedze mam 28 rokov prv by som chcela skusit nejaku prirodnejsiu nie hned nabehnut na liekovu metodu, vedel by mi niekto poradit osobnou skusenostou ?
No to mas este dobre, ja mam nizky tlak a tep mi neklesa pod 95
@bibka26 aj ja mam taky tlak aj tep a liekmi to neriesia... Aky je dovod ti davat lieky, nejako ta to obmedzuje?
Žienky a ak mám tep 100 do 102 väčšinou riešili ste to ?? Nakoľko sa liečim na štítnu žľazu a lekárka mi nič nehovorila že by som mala niečo s tepom
A kedy si ten pulz merias ,vieš že máš byť pol hodiny pred meraním v kľude ?Nie že behas po kuchyni ,okolo detí ,sadnes na gauč ,tlakomer na ruku a už si chorá .
@111kiki11155 Treba sa opýtať lekárky cukrovkári a ľudia s problemom so st.zlazou mávajú vyšší tep podľa toho čo som čítala
Ja sa liečim na štítnu žľazu mám zrýchlenú funkciu ale hormóny už mám ako tak celkom v norme skúsim sa popýtať ešte lekárky na to nakoľko počas liečby mi vypadla asi polka hlavy vlasou ale namoju otázku čí to je z liekov mi neodpovedala ...nuž uvidím no
@111kiki11155 pri zrychlenej funkcii stitky byva vyssi pulz, je to prejav,elbo cele telo funguje v zrychlenom rezime, hoci mas hormony v norme, mozno bude treba dlhsie obdobie, enz sa das do normalu. neviem teda akodlhosa liecis, ale tieto procesy v tele sa nezmenia zachvilu, a niekto mozno mava vyssi pulz aj nadalej.
presne ako pise @kristina2015
pred meranim tlaku a pulzu musis byt v klude. musis sediet, ci lezat a dokonca sa z lahu nemozes ani posadit, nahla zmena polohy sposobi vyskocenie hodnot.
a teda kedysi sme sa ucili, ze norma je 60-90/min.
ja som mavala v klude pulz aj 130. bolo to obcas, asi mi tomu pomohol aj PMS, ale ked som to dr. pripreventivke spomenula, poslala ma na interne a odtial nasledne na kardio na Holtera. Holter potvrdila tychykardiu a to 1360x za den. celkom vysoke cislo. no kardolog to uzavrel, ze je to z mojej nadvahy - pravdepodobne. naisto to nevie. nenasiel ziadnu komplexnu poruchu a vraj ak ma to bude moc obtazovat, moze mi nasadit nejake lieky, no ked som basolvovala holtera, uz som asi rok nemavala take stavy, len moja obvodacka to nehccela nechat tak. takze neriesim. nedavno som trosku zacala pocitovat busenie srdca. tak som si povedala, ze musim viac pit, dat si pozor na vitaminy ( mavam nedostatok vit D, niekedy B, niekedy to flakam aj s vit C a kto vie co este mimoze chybat ). tiez dostatk spanku, nicnerobenie tiez nepomaha, je dobre mat nejaku sportovu aktivitu, nenadarmo sportovci mavaju pulz nizsi.
presne ako pise @kristina2015
pred meranim tlaku a pulzu musis byt v klude. musis sediet, ci lezat a dokonca sa z lahu nemozes ani posadit, nahla zmena polohy sposobi vyskocenie hodnot.
a teda kedysi sme sa ucili, ze norma je 60-90/min.
ja som mavala v klude pulz aj 130. bolo to obcas, asi mi tomu pomohol aj PMS, ale ked som to dr. pripreventivke spomenula, poslala ma na interne a odtial nasledne na kardio na Holtera. Holter potvrdila tychykardiu a to 1360x za den. celkom vysoke cislo. no kardolog to uzavrel, ze je to z mojej nadvahy - pravdepodobne. naisto to nevie. nenasiel ziadnu komplexnu poruchu a vraj ak ma to bude moc obtazovat, moze mi nasadit nejake lieky, no ked som basolvovala holtera, uz som asi rok nemavala take stavy, len moja obvodacka to nehccela nechat tak. takze neriesim. nedavno som trosku zacala pocitovat busenie srdca. tak som si povedala, ze musim viac pit, dat si pozor na vitaminy ( mavam nedostatok vit D, niekedy B, niekedy to flakam aj s vit C a kto vie co este mimoze chybat ). tiez dostatk spanku, nicnerobenie tiez nepomaha, je dobre mat nejaku sportovu aktivitu, nenadarmo sportovci mavaju pulz nizsi.
a teda ked som urobila tieto opatrenia, uz busenie srdca nemavam.
a preco lekar uvazuje o nasadeni liekov? sposobuje Ti to nejake problemy? ja to mam jak Ty, tlak nizsi a tep mi v pokoji v sede neklesne pod 85, co sa tyka vahy, som chuda a rokov mam o chvilu tolko, co Ty, no mam to takto uz dlho, asi od puberty a normalne fungujem, lekarka ani raz nepovedala, ze to treba dajako liecit
@majamat už v 15 rokoch sa objavili problémy so štítnou ale dalo sa to dokopy a min.rok to začalo znova niekedy sa to na rok ,dva upraví a potom zasa na novo a teraz sa liečim už pol roka v kuse s tým že teraz po odberoch mi lieky vysadia nakoľko tam hrozí zničenie pečene alebo kostnej dreňe a ak sa to vráti tak už len operáciu mi odporučila lekárka nuž uvidím čo povie lekárka
@bibka26 tak ja mám tiež prolaps chlopne diagnostikovaný už 10rokov a len sledovaný,okrem iného sa to u mňa prejavuje nizkymtlakom a vysokým pulzom,lieky sa NATO neberu,môžu sa brat betablokatory ktoré ale.sposobuju že ešte viac klesne tlak,preto sa pri nízkom dávajú len zriedkavo,mám 2deti a 30rokov, pi veľa vody , ak ti to robí reálny problém smer kardiológ,ten by ti mal urobiť echo srdca,ja to napr cítim že.sedim a.sdrce bije ako keby b som,občas nemôžem kvôli tomu spať ale neriešim to iba som sledovana
Ja som mala to isté keď som bola anemicka..možno máš tiež málo železa v krvi
@majamat Tachykardia je tuším 100 a vyššie však ? 85 ešte nie je vysoký ?
@kristina2015 ano, no je fakt, ze zdravy a mlady clovek obycajne ani 90 v klude nema. no pulz je ovplyvnitelny aj stresom, unavou. a teda hlavne je dolezite, ze tieto hodnoty musia byt namerane v klude. nesmie sa merat po fyzickej namahe a ani po zmene polohy.
@simsalabim neobmedzuje no ako kedy dnes popoludni som tep mala 110 a bolo mi velmi zle to potom vzdy klesne na takych 80 az 90 obcas mam stavy na odpadnutie bezne mam pulz v klude bez stresu nad 80 kedy ako od tych 80 do 90 ak mi je zle uz viem ze je to cez 100
Nizsi tlak byva niekedy kompenzovany vyssim pulzom. Moze to byt aj zo stresu.