Nízky tlak a tep u muža

stefka33
16. mar 2015

Zaujímalo by ma čo môže spôsobovať nízky tlak a tep u muža po 30-tke, alebo lepšie povedané - príznakom, či predzvesťou akej choroby to môže byť. Google mi našiel len kopec rád ako ho zvýšiť a zopár všeobecných info o príznakoch nízkeho tlaku (žiadny z nich nemá).
Jedná sa o inak zdravého aktívneho muža, normálna váha, každodenný pohyb, zje čo mu príde pod ruku (aj zdravé, aj nezdravé). Priemerné namerané hodnoty, sú dlhodobo na úrovni 100/40, pulz 43. Ak si chvíľu nehybne posedí, pulz klesá pod 40. Lekár si z toho ťažkú hlavu nerobí - dá mu spraviť 20 drepov, následne nameria prijateľnejšie hodnoty a tým to pre neho skončilo. Bol na kondičné testy (tuším, že sa to tak volá - bol na bicykli, nalepili mu nejaké snímače na hrudník), skoro tam dušu vypľul, lebo po ňom chceli aby dosiahol nejakú vysokú tepovú frekvenciu, čo sa mu nedarilo dosiahnuť, tak ho poslali behať 20 minút hore, dole po schodoch a až potom sa to podarilo. Skonštatovali, že športovci mávajú nízky pulz a tým to pre nich skončilo. Lenže on nie je športovec ( raz do týždňa futbal, chodí pešo 2 km do práce - to je všetko). Mohol by sa pýtať k nejakému odborníkovi, ale nechce, lebo potrebuje mať v papieroch 100% zdravý (kvôli práci - diagnóza=vyhadzov).

prasiatko30
16. mar 2015

@stefka33 vzdy lepsie nizky tlak ako vysoky. lekar ma pravdu ked ho to az tak moc netrapi. nech tvoj muz dodrzuje pitny rezim a mozno jedna dve kavy za den a je to - naozaj bud rada ze nema vysoky tlak - to by bolo nebezpecne

stefka33
autor
16. mar 2015

@prasiatko30 Kávy si dá aj 4-5 za deň, berie si 2l fľašu vody do práce. Znepokojujú ma odkazy na nete, že to môže byť príznakom závažnejšieho ochorenia, pričom nedefinujú akého.

prasiatko30
16. mar 2015

@stefka33 ja mam cely zivot nizky tlak zvycajne tak okolo 90-100/ 50-60 a nic. pokial mu to nesposobuje potiaze - ze by bol malatny, na odpadnutie tak tam fakt nie je co riesit

prasiatko30
16. mar 2015

@stefka33 a este pokial mu urobili vysetrenia a vyslo mu vsetko ok tak by som z toho paniku nerobila.

stefka33
autor
16. mar 2015

@prasiatko30 Neboj paniku nerobím, ani on. 😉 🙂 Takéto hodnoty mal vždy (teda odsledovaných mám čosi vyše 10 rokov). Len ma to zaujíma.

prasiatko30
16. mar 2015

@stefka33 ono asi tvojmu muzovi uz brali aj krv na hormony stitnej zlazy takze pokial to vylucili - tak sa odporucuje solit - stedro bez strachu a tekutin by mal vypit aj do 3l denne a bohatych na sodik.

stefka33
autor
16. mar 2015

@prasiatko30 Nie, pokiaľ viem tak také odbery mu nerobili. Soli má 100% dosť. Každý večer chrúme arašidy, čipsy, popcorn....

bonaqa2013
16. mar 2015

ak mu nenapíšu nejakú diag. - čo asi nenapíšu, nemajú akú, tak vyhadzov nebude a môžete byť obaja kľudní. Ak to nevedia lekári, tak my tu na fóre už asi vonkoncom nie.