Ahojte je to normálne keď každý deň Mam nízky tlak napr 106/70 alebo do 100 normálne mi je zle z toho už viac dní to mávam čo odporúčate na zvýšenie tlaku ďakujem
ako nechápem , čo je na tom nízke...ved ukážkový je 120/80 ...nizky tlak je tak 80/50
Ideálne by bolo doplniť spánok, ale vzhľadom na okolnosti doplň cukor a soľ. Zákusky, keksíky, čokoládky, čipsy... Niečo, čo ti urobí radosť. 😉
Keď som to ja konzultovala s obvodakom povedal mi že veľa žien máva nižší tlak a že sa to nerieši rieši sa len vysoký tlak...
@patuska00 som nevedela, že sladkosti a mastné zvyšujú tlak🙄
@stanulienkat áno zvyšujú
@patuska00 sladkosti a mastné???? To ti kto povedal? Slane ano, aj pohyb a tekutiny.
@stanulienkat mastné jedlá práve tiež zvyšuje tlak
To je aj z kojenia a únavy. Ak teda kojis. A nedostatok spánku. Ja mávam nízky tlak a po pôrode som mala ešte nižší. Treba viac piť ako je človek zvyknutý. A treba otecka zapriahnut keď príde z práce nech sa postará a bábo a ľahnúť si aspoň na hodinu dve a spať. My sme dokonca keď som prestala kojiť tak robili ze jedno kŕmenie v noci zaobstaral otecko aby som ja mohla aspoň 4 hodiny vkuse spať
@patuska00 u nás prvé mesiace veľkú časť týchto veci prevzal priateľ, pretože nie je sranda vstávať v noci k dieťaťu a videla to aj on, preto sme sa potom striedali keď som kojiť prestala. Proste musí viac pomôcť v domácnosti, mne dokonca svokra posielala obedy aby som variť nemusela, výlučne on chodil na nákup. Proste kde mohol pomohol aby mne co najviac pomohol
@patuska00 hlavne veľa vody, keď kojis.Ja som po pôrode začala piť kávu.Mavam ešte nižší tlak a verím, že ti je zle, ťažko čo už lekár hovorí, že mám byť rada, ale veru nie som a robím všetko čo sa dá
Keď ti je moc zle tak soľ a voda a vypiť.
Mne je takto ťažko každé ráno, doobedie...a nepresiluj sa nemusí byť všetko spravené.A skontrolovať železo po porode
Tie hodnoty nie sú nízky tlak, je len trochu nižší, ale vôbec nie je nízky. Nizky sa ráta horný pod 90, treba piť viac tekutín a viac pohybu.
Mas dobry tlak.