Uz som zufala.Doktorka mi povedala, ze som stastny clovek, ze nemam vysoky tlak, ale...mne je z toho tlaku cele doobedie zle.Som unavena, zle sa mi premysla, unavena unavena.Tyzden si meriam rano o 9 tlak o 6 pijem kavu, zeleny caj, vela vela vody.Moj tlak je 96/60 plus minus kazdy den rovnako vecer mam 120/75.Pravidelne jem, stitna zlaza ok, anemia ok, kardio bolo robene kvoli covid ok.Citim sa kazde doobedie zle
Vyskusaj esencialne oleje mäta, borovica, salvia alebo rozmarin. Tiez by som skusila bylinne caje. Ale pricina moze byt aj ina ako tlak.
Az mam pocit, ze mam z toho depresiu vsetko doobeda robim cez unavu mam zlu naladu.Skusala som studenu sprchu, vyzivne ranajky...ozijem az poobede a potom mam energiu na vsetko najlepsie mi je vecer a to uz musim ist spat nech som rano cula.
@33rudolfko3 ak mi ides ponuknut nejake zazracne byliny dakujem neprosim
@lindusss2016 mala som prevenciu vsetko je v poriadku.Neviem kde hladat chybu.Ake caje?pijem zihlavovy a zeleny.Viac cvicit?cvicit rano nech sa preberiem?Vzdy som mala nizky, ale velmi mi to berie energiu.Vyskusat ginko guajaranu?
Nechcem pit colu, kofolu.Aj z kavy mi obcas busi srdce asi som na ten svoj tlak zvyknuta
Aj ja mám taký tlak,veľakrat aj nižší.Ale mám to tak odmalička, za tie roky som si už aj zvyka.Som zvedavá čo tu kto poradí, ja som za tie roky na nič neprišla, aj keď odkedy mám dve deti zvykne sa mi pár krát do dňa fajn zdvihnúť 😂
@33rudolfko3 len bezna prevencia krv, moc, ekg plus u kardiologa echo kvoli pocovidovym problemom.Zinok beriem, cecko, decko magnezium ma este viac uspavalo, ale snazim si ho dat poobede doobeda to bolo zle, ked som ho brala.Draslik nie neberiem
To, ze na preventivnej je vsetko ok, nic neznamena. Ako sa stravujes? Nejes napr.velky podiel zivocisnych produktov? Caje napr.aj to ginko, ale z bylinkovych rozmarin krasne zvysuje krvny tlak. Co sa tyka esencialnych olejov, to by si tiez mohla skusit zarobit do nosneho oleja a masirovat si tym siju, ramena. Cvicenir rano je super, tlak zvysuje napr. stojka 😁
Tlak je ôk. Ja mať taký sa teším. 😉
Stravu si myslim, ze mam dobru pravidelnu ziadne mastne tazke veci.Ak sa nenajem pravidelne je mi zle.Banan jem skoro denne.Stres mam normalny ziadna stresova praca, doma tiez ok.Lekarka povedala, ze ine ako sport a pitny rezim mi nevie odporucit.Mam si zvyknut a pit kavu🤣tu vypijem jednu rano, druhu poobede, ale slabe.
@nikha2809 a tiez si tak unavena?ja normalne rano hladam slova, neviem sa rozhybat len by som sedela.
@lindusss2016 z kazdeho nieco.Aj maso, ryby, zeleninu, ovocie denne, vlocky pestru stravu.Sladkosti a polotovary minimalne.Sladke nepijem, viem, ze sladke prudko zvysi cukor a poklesne a pride unava.Vcera som doobeda cvicila skusim pravidelne.Co ine ako prevenciu absolvovat?
@macilaci ta unava je strasna mne to kazi den.
mám taký tlak odkedy si pamätám 🤷🏻♀️ v ambulancii na akejkoľvek kontrole klasický ukážkový 120/80
Áno bývam dosť často unavená, niekedy ráno ma to až fyzicky boli keď musím vstávať z postele a prebrať sa.Ale musím sa len prekonať, rozhýbať a je fajn.Este ako decko si naši mysleli že len neskoro chodím spat, som lenivá a pod, potom som začala odpadavat a prišlo sa na ten tlak tak somnou aj obehali všetkých dr.kde nás poslali ale tiež mi nikto nič iné neodporučil len veľa piť a pravidelne jesť.Este kým sme nemali deti bolo fajn, našla som si prácu kde som začínala neskôr, teraz už len vstávať nasilu sa prebrať a fungovať, mne pomáha keď hneď ráno otvorím dokorán okno aj keď je -10, rýchlo sa dám dokopy potom a fungujem
Tiez som mala nizky tlak. U lekara mi to pravidelne vyskocilo (asi mam syndrom bieleho plasta 🙂), takze tam vsetko ok, no prisla som domov, odmerala a 85/53.
Zacala som pit kavu, vela kavy.. vypijem tak 6 denne a je to lepsie. Dokazem uz normalne fungovat. Predtym som mala casto zavrat, podlamovali sa mi nohy, pripadala som si ako opita. Teraz uz fungujem. A ked tak nad tym premyslam, mozno pomohlo aj to, ze som pribrala asi 5 kg. Predtym som bola chuducka, nemala som ani 50 kg. Teraz mam normalnu vahu +- 55kg a citim sa lepsie.
autorka, som podobný človek, žijem roky rokúce (možno celý život) s tlakom okolo 95/55. už som si na to zvykla. na odpadnutie mi je, keď mám 75/30 😀 😀 mám to overené aj vyšetreniami z pohotovosti či záchraniek z minulosti... veselá asi nebudeš, lebo je to mimoriadne únavné, mnohých nízkotlakových ľudí ovplyvňujú zmeny počasia (akékoľvek). jediné, čo môžem poradiť, sú bežné metódy - šport, sprchovanie striedavo studenou a teplou sprchou (aspoň teda celé nohy - ja som nikdy nedala celé telo), ak ti príde zle, čím skôr si čupnúť, sadnúť, ľahnúť a nohy čo najvyššie, ak sa dá (mne sa stalo, že mi prišlo blbo na prechádzke s dcérou, bolo leto, normálne som si sadla na chodník v meste) 😀 😀 dcéra vedela, že mám zdravotné problémy, tak počkala, kým to prejde (ono to trvá nanajvýš tak 2-3 minúty a upraví sa to pomaly). ľudia vôbec neriešili a ja tiež nie. nenechám si predsa robiť hlavu pádom iba preto, že sa hanbím sadnúť, že? 🙂
toľko k tomu, že ti nič nenašli (ako ani mne, u mňa je to minimálne 25 rokov...) a ty máš problém. prípadne vyhľadaj ešte na nete dobré rady pri poklese tlaku. najhorší je totiž prudký pokles tlaku, vtedy ideš do kolien proste a nič s tým neurobíš (jedine teda sadnúť, ľahnúť....)
no a čo sa týka únavy, ja som taký nezmar, chvalabohu. teda, unavená som veľmi často, ale proste musím. mám dieťa a starám sa. chodím do roboty, atakďalej, atakďalej..... z času na čas (1x za 2 mesiace) zalomím popoludní na 2 hodky a vyriešené 😀
@33rudolfko3 ja som sa teda ešte nestretla s liekmi na nízky tlak... aj som si v minulosti prosila, ale odpoveď bola (asi od 5 lekárov), že liek na nízky tlak neexistuje. teda áno, ale ide o liek, ktorý sa dáva už pri konkrétnej diagnóze, ktorá je zodpovedná za nízky tlak. ak však človeku nič nezistili, lieky vôbec neodporúčajú.
@panelacikova az na odpadnutie mi nie je, ale dakujem za prispevok.Nie som vesela, lebo ma to dost ovplyvnuje.Zmeny pocasia citim.
mam nizky tlak cely zivot 87/51… 90/60… najvyssi co som kedy mala je 110/70 to po kave a vine😂
nic neriesim to nijak pitny rezim mam az nadmieru, kavu si doprajem aj 3x denne. Viem co mozem a co nemozem rano je najhorsie zavraty ale zvykla som si na to
Zdravim 🙂 ja len ze ci ste nahodou medzicasom prisli na nieco,co by Vam pomohlo..?..mam totiz ten isty problem 😔
Az mam pocit, ze sa mi tazko dycha.Neviem sa rozhybat.Co mi vie pomoct?Sport, voda, strava dodrziavam.Najaktivnejsia som poobede a vecer.Mam taky biorytmus ci co mam robit?
Ta unava je strasna spim 8 hodin a pocit ako keby som spala 4 hodiny.Cely zivot mam nizky tlak, ale uz to nezvladam