Ahojte už 3 deň mám tlak 120/60 ten spodný je akýsi nízky cítil som aj závraty aj cítim a je mi slabo ako keby. Ako ho zvýšime. Nie je to zlý príznak niečoho ?
Chlape už to tu pises 2 krát vieš čoho ti je slabo z tvojej hlavy. Vieš jak ho zdvihnes? Chod si zabehať a nepozoruj sa stále🙏🏼
Tlak sa stále mení ja po práci mám 140/80 a ležím mám 115/50-55
@juraj456 ja ked mam taky tlak ako ty,tych 120/60 tak sa tiez citim blbo. Potom si dam magnezium, napijem sa vody, urobim si kavu a idem sa prejst a ptoom sa citim fajn. Vyskusaj.
@lubkovaandrejka myslite že môže byt zle o takého rozdielu v tlaku ? Ja sa osobne do toho nevyznám ale myslela som do teraz že to neni žiadny problém
@juraj456 daj si niečo slané. Zaberä to pomerne rýchlo. Riadne soľ na jazyk a zapi to. Nešportuješ? Ja naopak po športe mám veľmi nízky tlak. Málo piješ? Dlho spíš, dlho ležíš? 60 je ozaj dosť malo ak si doteraz nemal. Manželka ma bežne 105/ 65 ale to je iné keď to tak má človek bežne. Skús na začiatok tú soľ, potom k lekárovi keď je to dlhodobo. Máš to počas celého dňa? Alebo len večer napríklad? Ja mám večer nízky tlak.
@anka4434 tak podla mna ano,cim vyssi rozdiel medzi systolickym a diastolickym tlakom,tym je aj vyssie riziko kardiovaskularnych ochoreni a clovek moze citit nepohodu.
Lebo viem že priateľ sa sťažuje že sa mi v robote točí hlava slabo mu je hocikedy a on má taký tlak 130/60 väčšinou
Akože tento pán to nemá len teraz lebo som hľadala na internete podobne témy či dakedy dakto o tom písal a on aj v januári písal toto iste
@lubkovaandrejka tiež si myslím že by mi nebolo náhodou zle pri takom tlaku
Neberie nič
@juraj456 suvisi to s mnohymi vecami, aj chrbtica je medzi nimi. Mas problem s chrbticou?
Môj spodný tlak je bežne 55-60 takže až taký nízky nie je. Zvys príjem tekutín a pohyb na čerstvom vzduchu