Ahoj prosím je šanca že človek čo má hemoglobín 44 prežije??? Poznáte taký prípad?
V podcaste Doktor má Filipa hovorili že je rozdiel či tak klesol za krátky čas alebo s tým pacient žije dlhé roky a "zvykol si".. nepamätám si presné číslo ktoré mal ten pacient čo prišiel po vlastných, ale hovorím, on to tak mal dlhodobo
Mala som hemoglobín 60 a železo 1,2 ...a hodnoty len klesali a klesali by stále, kým to nezastavila okamžite nasadená liečba.
Ja som mala 42, prezila som
Dostala som 4 transfuzie a bola som ako znovuzrodena
poznala som jedneho dochodcu, mal tusim 37. on sice neprezil, ale nie koli hemoglobinu, ale dostal zapal pluc asi tyzden po transfuzke. inak by zil.
dolezity je hlavne dovod.
Ďakujem veľmi pekne všetkým jedná sa o moju 76 ročnú babku ,ona momentálne odmieta transfúziu a tvrdí že sa jej to zlepší samo a že sa cíti dobre ,my sa jej to snažíme vyhovoriť a presvedčiť ju na transfúziu
No stravou to nejde hore? Čučoriedky, hovädzina, špenát... Suseda šla na operáciu konečne po kovide sa dočkala a bum... nízke hgb. Dostala transfuzku a žiadny posun smerom nahor, takže namiesto operácie smer gastroenterológia, ako prvé sa vylučuje krvácanie do traktu, hematologické, gynda.... 🍀🎄🍀
Babka sa rozhodla že ráno pôjde na transfuziu 🙏🙏🙏 Dúfam že bude cez noc v poriadku,budem ju cez noc kontrolovať
babke drzim palce. nech sa rychlo zotavi.
aj sa vie, preco ma anemiu?
Mojim starým rodičom sa stalo to isté. Mali veľmi nízku hladinu hemoglobínu. Na hematológii im pichali železo. No čo najviac pomohlo bola jarabina/arónia. Každý deň 10 bobuliek a hemoglobín je zo 76 na 109 🙂
Same sa to urcite nezlepsi a s takymi vysledkami jej aj musi byt velmi zle..ja som nevladala chodit ani, moze to byt zivotohrozujuce
Moja rodina už zobrala babku do nemocnice ale bojím sa aj tak o ňu
Ahoj, držím palce, ja som čerstvo po operácii hysterektomia, tiež veľmi nízky hemoglohin, železo, už raz som dostala transfuziu, na operacke ďalšiu, včera prišli výsledky, všetko super, a tiež som brala liečbu z hematologii, určite jej to pomôže
@majamat nie nemala, preto som brala 7mesiacov Sorbifer Durules, a gynekológ mi dal antikoncepčné tabletk, aby sa zmiernili krvácanie, lenže ani tie mi nepomahali, operovali ma preto lebo som veľa krvacala a dlho, na maternici som mala 8 myomov, a jeden rástol, ja som takto bola vyše 5rokov,az kým som nezmenila gynekológa, ten keď videl výsledky z hematologii, povedal, že jednoznačne histerektomia, ja som už aj tak nemala jeden vaječník 22rokov,teraz idem na kontrolu, histologie je ôk, ale ja sa cítim super, není som unavena, ospala, nezadychavam sa, Nela u sa mi nechty, nevipadavaju mi vlasy, a hlavne krvný obraz mám ok
@majamat ja som mala pred 5rokm žlčník ovy záchvat, na pohotovosti mi dali injekciu a poslali ma domov, môj obvodný ma poslal hneď v pondelok na vyšetrenia, lebo som už bola v strašným stave, v nemocnici si ma hneď nechali, že má musia hneď operovať, ale s takým krvným obrazom, len zalamovali ruky, pred operáciou som dostala hneď transfuziu, a ešte sa čudovali ako môžem takto fungovať, potom som chodila rok na kontrolu a boli fajn, ale zas sa to vrátilo, všetko v poriadku len tá menštruácia, predtým moja gynekologická, keď videla aké mám výsledky, len antikoncepčnné boli pre mňa, žiaľ už som ich nechcela, nemala pre mňa iné riešenie...
Poznam pripad s hemoglobinom 53 alebo 56 ak si dobre spomínam, drzim palce