Nízky diastolický tlak

juraj456
1. feb 2024

Zdravím , chcem sa opýtať či ma niekto podobný problém, beriem AD ktoré na internete píšu že znižujú ten spodný tlak. Mne psychiatrická povedala že to iba trošku môže znižovať a že iba keď sa začnú brat. Ja by som ti neriešil ale mám ako keby rozmazane alebo máličko hmlisté videnie, taký cudný pocit v hlave a keď si zameriam tlak tak mávam presne 120/60/60 vždy som mával vrchný 120 a spodný 75-80 nechápem z čoho sa to robí ak nie z AD. Vody pijem dost, slané jem. Pred 3 týždňami mi zvýšili AD ale už predtým som to pociťoval. Nie je to príjemne preto sa pýtam či máte niekto taký problém. Ďakujem

majamat
1. feb 2024

pri navyseni nejaej psych, liecby moze dojst podla toho o ake leiky ide k stavom utlmu, skor preto to hmliste videnie.

spodny tlak 60 je v norme. sice spodna hrnaica,a le v norme.

juraj456
autor
1. feb 2024

@majamat no ja mám citalopram

majamat
1. feb 2024

@juraj456 mal si niekedy lieky na spanie? pripadne Dithiaden a pod.
vies aky je to pocit ked zacinaju zaberat? ako moze to byt trosku rozne, ale clovek moze pocitovat unavu, je slaby, nedokaze mysliet, ma utlm. v takom stave nemusis ani dobre zaostrovat.

toto je stav, ktory dokazu navodit niektore lieky, vratane liekov s obsahom citalopramu.
niekedy tieto stavy prichadzaju na zaciatku liecby, ale po zvyseni davky casom si na to clovek zvykne a je ok. no samozrejme sa moze stat, ze bude treba davku uoravit, znizit, alebo zmenit lieky.

juraj456
autor
1. feb 2024

@majamat ano beriem aj tritico , citalopram ráno a na obed po jednej tabletke a trititvo 2/3 beriem pred spaním. Dva dni je dobre a večer sa mi zníži ten spodný tlak. Nie hneď po zžití liekov proste hocikedy cez deň nie je to viac dni po sebe

juraj456
autor
1. feb 2024

@majamat áno viem aký to je ja už ich beriem 3 mesiace a prvé tri týždne boli hrozne vedľajšie účinky ale nie také ako teraz. Teraz iba ten spodný tlak klesne hocikedy

majamat
1. feb 2024

@juraj456 no vsak uvidis. ako som psiala, moze to byt utlm z liekov,.

tlak mas ok, spodny tlak 60 je v norme. to uz som ti pisala.

juraj456
autor
1. feb 2024

@majamat dobre dalujem pekne 🙂